De beste shows op Amazon Prime nu (maart 2021)

Inhoudsopgave:

De beste shows op Amazon Prime nu (maart 2021)
De beste shows op Amazon Prime nu (maart 2021)
Anonim

Amazon Prime Video heeft meer geweldige shows dan je misschien denkt, en we hebben hier het beste van het beste voor je verzameld. Of je nu op zoek bent naar een spannend drama, alternatieve geschiedenis, sciencefiction of hilarische komedie, Amazon Prime heeft een show voor je.

Invincible (2021): de nieuwste show van Robert Kirkman van 'The Walking Dead'

Image
Image

IMDb-beoordeling: nvt

Genre: Animatie, Avontuur

Met in de hoofdrol: Steven Yeun, J. K. Simmons, Sandra Oh

Gemaakt door: Robert Kirkman, Cory Walker

Beoordeling: TV-MA

Seizoenen: 1

Invincible is de nieuwste televisieserie van Robert Kirkman, de maker van The Walking Dead. Gebaseerd op de Skybound/Image-strip, gaat het over de tienerzoon (Steven Yeun) van 's werelds machtigste superheld (J. K. Simmons). Hij verafgoodt zijn vader, leert langzaam zijn eigen superkrachten te gebruiken en krijgt vertrouwen in zichzelf. Maar zijn vader houdt een duister geheim dat zijn wereld voor altijd zal veranderen. De show bevat een ensemble cast van grote namen, waaronder Sandra Oh, Mahershala Ali, Mark Hamill, Jon Hamm en meer.

La Templanza (2021): een ingrijpende historische romantiek

Image
Image

IMDb-beoordeling: nvt

Genre: Drama

Met in de hoofdrol: Rafael Novoa, Leonor Watling, Nathaniel Parker

Gemaakt door: nvt

Beoordeling: nvt

Seizoenen: 1

Heb je naar Bridgerton gekeken en snak je nu naar wat meer romantiek uit die tijd? Geef La Templanza een kans. Gebaseerd op de roman van María Dueñas, het is een drama dat zich afspeelt in drie steden - Mexico-Stad, Havana en Spanje - in de jaren 1860. Wanneer een selfmade man zijn hele fortuin verliest, probeert hij zijn leven weer op te bouwen terwijl hij tegelijkertijd een wijngaard in zijn oude glorie herstelt en de strijdlustige weduwe die de eigenaar was, het hof maakt.

Making Their Mark (2021): een nieuwe documentaire voor voetbalfans

Image
Image

IMDb-beoordeling: nvt

Genre: Documentaire, Sport

Met in de hoofdrol: Eddie Betts, Leon Cameron, Stephen Coniglio

Gemaakt door: n.v.t.

Beoordeling: TV-14

Seizoenen: 1

Deze is voor jullie, sportfans. Making Their Mark is een documentaireserie over de Australian Football League (AFL). Het volgt zes spelers van zes verschillende teams terwijl ze zich voorbereiden op de Grote Finale van 2020.

Flack (2019): De 'Devil Wears Prada' van PR

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.0/10

Genre: Komedie, Drama

Met in de hoofdrol: Anna Paquin, Lydia Wilson, Rebecca Benson

Gecreëerd door: Oliver Lansley

Beoordeling: TV-14

Seizoenen: 2

Flack speelt True Blood-actrice Anna Paquin als Robyn, een public relations-"flack" die de beelden moet opruimen van de in moeilijkheden verkerende beroemdheden die ze vertegenwoordigt, zelfs als haar eigen persoonlijke leven instort. Als je het leuk vindt om naar rotte mensen in een rotbedrijf te kijken die tegelijkertijd grappig en rommelig zijn, vind je deze show misschien leuk.

The Great Escapists (2021): Best Engineers Trapped on a Deserted Island Show

Image
Image

IMDb-beoordeling: 5,3/10

Genre: Reality-tv

Met in de hoofdrol: Richard Hammond, Tory Belleci

Gemaakt door: Chimp Productions

Beoordeling: 13+

Seizoenen: 1

The Great Escapists is het nieuwste project van Richard Hammond (The Grand Tour) en Tory Belleci (MythBusters). In de zesdelige serie strandt het paar op een onbewoond eiland, waar ze hun technische vaardigheden moeten gebruiken om te overleven en van hun tijdelijke huis een paradijselijk eiland te maken. Als je Survivor kijkt, maar het gevoel hebt dat er alleen meer wetenschap ontbreekt, dan is deze show misschien iets voor jou.

The Expanse (2015): Beste Noir Sci-Fi gered van Syfy

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.5/10

Genre: Sci-Fi, Drama, Mysterie

Met in de hoofdrol: Steven Strait, Cas Anvar, Dominique Tipper, Wes Chatham

Gemaakt door: Mark Fergus, Hawk Ostby

Beoordeling: TV-14

Seizoenen: 5

The Expanse is sciencefiction op zijn puurst, het schilderen van een door de mensheid gekoloniseerd zonnestelsel in gruizige, realistische details en opgezadeld met een moordmysterie dat je grijpt en niet meer loslaat. Amazon haalde dit sci-fi noir-meesterwerk van de prullenbak toen Syfy het na drie seizoenen inslikte, dus het eindigt ook niet zonder pardon halverwege het verhaal.

Seizoen 5 verdeelt de bemanning van de Rocinante. Sommigen van hen jagen op de terrorist Marcos Inaros, terwijl Amos (Wes Chatham) terugkeert naar de aarde en zijn verleden confronteert.

The Wilds (2020): 'Lord of the Flies' ontmoet 'Lost'

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.2/10

Genre: Drama

Starring: Rachel Griffiths, Sophia Ali, Sarah Pidgeon

Gemaakt door: Sarah Streicher

Beoordeling: TV-14

Seizoenen: 1

Fans van de mysterieuze dramaserie Lost willen The Wilds misschien eens proberen. De show richt zich op een groep tienermeisjes met verschillende achtergronden die een vliegtuigcrash overleven en botsen en binden terwijl ze wachten op redding op een onbewoond eiland. Onderweg ontdekken ze dat de gebeurtenissen niet zo willekeurig zijn als ze lijken. Draai!

Bosch (2014): Beste seizoensgebonden procedure met ruimte om te ademen

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.4/10

Genre: Misdaad, Drama, Procedureel

Starring: Titus Welliver, Jamie Hector, Amy Aquino

Gecreëerd door: Eric Ellis Overmyer

Beoordeling: TV-MA

Seizoenen: 7

Deze politieprocedure volgt LA rechercheur Moordzaken Harry Bosch (Titus Welliver), die de ene moord probeert op te lossen terwijl hij naar de rechtbank wordt gesleept over een andere terwijl de serie begint. In tegenstelling tot de meeste moderne procedures, concentreert elk seizoen zich op één enkel geval, waardoor het verhaal tijd heeft om te ademen zonder dat alles aan het einde van elke aflevering met een nette strik hoeft te worden vastgemaakt.

Sneaky Pete (2015): Beste oplichter met een hart van goud

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.1/10

Genre: TV-MA

Starring: Giovanni Ribisi, Marin Ireland, Shane McRae

Gecreëerd door: Bryan Cranston, David Shore

Beoordeling: TV-MA

Seizoenen: 3

Sneaky Pete gaat over een oplichter (de altijd oplettende Giovanni Ribisi) die de identiteit van zijn oude celgenoot aanneemt, zodat hij zich kan verbergen voor een gemene gangster (de even waakzame Bryan Cranston) die hij heeft verraden. Omdat ze "Pete" niet hebben gezien sinds hij een kind was, accepteert de familie hem met min of meer open armen, maar uiteindelijk hebben ze meer dan genoeg eigen problemen, waarvan sommige "Pete" hen misschien kunnen helpen.

The Boys (2019): een heldenverhaal waar alle superhelden geen helden zijn

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8,7/10

Genre: Actie, Superheld, Duistere Komedie

Met in de hoofdrol: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr

Gemaakt door: Eric Kripke

Beoordeling: TV-MA

Seizoenen: 2

The Boys is een duistere komische kijk op hoe de wereld eruit zou zien als superhelden echt waren. Gesteund door een multinationale megacorporatie en doordrenkt met krachten als vliegen, laservisie, onzichtbaarheid, supersnelheid en andere oude normen, zijn de superhelden in deze wereld allesbehalve heroïsch.

Lieve verliezer Hughie Campbell (Jack Quaid) v alt in bij een schimmige groep die bekend staat als The Boys nadat zijn vriendin is uitgeroeid in een superheld-gerelateerd incident. Onder leiding van de ultragewelddadige Billy Butcher (Karl Urban) neemt de bonte groep het op vaak inventieve en bloederige manieren op tegen schurkenstaten.

The Marvelous Mrs. Maisel (2017): Beste huisvrouw-gedraaide komiek uit de jaren 50

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8,7/10

Genre: Komedie, Drama

Met in de hoofdrol: Rachel Brosnahan, Alex Borstein, Michael Zegen

Gecreëerd door: Amy Sherman-Palladino

Beoordeling: TV-MA

Seizoenen: 4

The Marvelous Mrs. Maisel is het verhaal van de titulaire Mrs. Maisel (Rachel Brosnahan) en haar reis om zichzelf opnieuw uit te vinden als stand-upcomic nadat haar man (Michael Zegen) heeft besloten dat hij dat niet wil zijn niet meer getrouwd.

Deze met een Golden Globe bekroonde komedie komt van Amy Sherman-Palladino, en fans van haar eerdere werk zullen hier veel van hetzelfde vinden: een cast van eigenzinnige personages, razendsnelle dialogen en slim schrijven.

Good Omens (2019): Beste Armageddon-vermijdingskomedie

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.1/10

Genre: Komedie, Fantasie

Starring: David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand

Gecreëerd door: Neil Gaiman, Terry Pratchett

Beoordeling: TV-MA

Seizoenen: 1

Het is het einde van de wereld, maar niet iedereen is precies aan boord met het hele ding. Demon Crowley (David Tennant) en engel Aziraphale (Michael Sheen) hebben genoten van hun tijd op aarde, en ze zijn er nog niet helemaal klaar voor dat het allemaal voorbij is.

Geholpen door de afstammeling van een profetische heks (Adria Arjona) en de laatste telg van de man die verantwoordelijk is voor haar ondergang (Jack Whitehall), samen met een handig misplaatste antichrist (Sam Taylor Buck), proberen engel en demon om een armageddon te bouwen die iets minder apocalyptisch is dan de norm.

Fleabag (2016): Beste ongemakkelijk zelfbewuste komediedrama

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8,7/10

Genre: Komedie, Drama

Starring: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Olivia Colman

Gemaakt door: Phoebe Waller-Bridge

Beoordeling: TV-MA

Seizoenen: 2

Fleabag is een hilarische en soms ongemakkelijke kijk in het leven van een bittere, oneerbiedige, door droefheid getroffen Londenaar (Phoebe Waller-Bridge) die de hele serie naamloos blijft. Ze is duidelijk een Fleabag, maar we weten nooit of dat echt haar naam is of niet, of dat het er echt toe doet.

Bridge creëerde, schreef, speelde in en uitvoerend producent van deze vierde-muur-brekende komedie.

Billions (2016): A Soapy Melodrama About High Finance

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.4/10

Genre: Drama

Met in de hoofdrol: Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff

Gemaakt door: Brian Koppelman, David Levien, Andrew Ross Sorkin

Beoordeling: TV-MA

Seizoenen: 5

Billions gaat over een hedgefondsmanager (Damian Lewis) die zijn rijkdom en macht verwerft door steeds meer illegale handelingen. Paul Giamatti speelt de Amerikaanse procureur Chuck Rhoades, die de taak heeft de witteboordencrimineel voor het gerecht te brengen. Goed geschreven en met een uitstekende cast, is Billions een show voor iedereen die graag naar meeslepende, zij het onaangename personages kijkt.

WuTang Clan: Of Mics and Men (2019): de meest invloedrijke groep van hiphop

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.2/10

Genre: Documentaire

Starring: Cappadonna, Ghostface Killah, The GZA

Gemaakt door: Sacha Jenkins

Beoordeling: TV-MA

Seizoenen: 1

Deze vierdelige docuserie graaft in de geschiedenis en mythologie van de invloedrijke hiphopgroep de Wu-Tang Clan. Het beschrijft hun vroege dagen in New York en de release van hun eerste undergroundsingle, brengt hun opkomst in de hiphopwereld in kaart en eindigt 25 jaar later met een reflectie op hun popcultuur en muzikale erfenissen. De serie bevat veel archiefmateriaal en interviews met de overlevende Wu-Tang-leden, en hun chemie is volledig te zien.

Aanbevolen: