De beste binge-waardige shows op Netflix deze maand

Inhoudsopgave:

De beste binge-waardige shows op Netflix deze maand
De beste binge-waardige shows op Netflix deze maand
Anonim

Netflix maakt de meest binge-waardige shows die er zijn, maar veel van hen zijn te lang om te consumeren tijdens een zieke dag of lang weekend. We hebben de beste en meest binge-compatibele Netflix-shows samengesteld die je in de loop van ongeveer één tot drie dagen zou kunnen voeden.

Kort, lief en ter zake, deze shows roepen om 3 uur 's nachts dat 'nog één'-gevoel op, maar ze blijven niet te lang welkom.

Fate: The Winx Saga (2021): beste bovennatuurlijke serie met een sterke vrouwelijke cast

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.0

Genre: Actie, Avontuur, Drama

Starring: Abigail Cowen, Hannah Van Der Westhuysen, Precious Mustapha

Gemaakt door: Brian Young

TV Rating: TV-MA

Aantal seizoenen: 1

Op een internaat voor tieners met magische gaven, is een nieuwe aankomst uit Californië genaamd Bloom (Abigail Cowen) wanhopig om haar pyrokinetische vermogens te onderdrukken. In opdracht van haar mentor Stella (Hannah van der Westhuysen) begint Bloom haar krachten te gebruiken om haar leeftijdsgenoten te beschermen tegen demonische wezens die bekend staan als 'The Burned Ones'.

Fate: The Winx Saga is een reboot van Winx Club, een Italiaanse animatieserie die halverwege de jaren 2000 op Nickelodeon werd uitgezonden. Deze live-actionversie is het best te omschrijven als een mix tussen Harry Potter en Riverdale en is niet voor kinderen, maar eerder voor volwassenen die mogelijk zijn opgegroeid met de originele show.

Lupin (2021): Beste Franse versie van Sherlock Holmes

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.8

Genre: Actie, Misdaad, Drama

Met in de hoofdrol: Omar Sy, Vincent Londez, Ludivine Sagnier

Gemaakt door: George Kay

TV Rating: TV-MA

Aantal seizoenen: 1

Geïnspireerd door het fictieve Franse personage Arsène Lupin, volgt Lupin Assane Diop (Omar Sy), een dief die zijn kennis gebruikt om de dood van zijn vader te wreken door toedoen van de corrupte zakenman Hubert Pellegrini (Hervé Pierre). Het Engelssprekende publiek zal waarschijnlijk sterke overeenkomsten opmerken tussen Diop en Sherlock Holmes, een ander beroemd personage uit dezelfde periode.

Als je de eerste aflevering leuk vindt, wil je de hele serie binge, dus reserveer een flink stuk vrije tijd. De eerste vijf afleveringen van Lupin zijn nu beschikbaar en er komen er later dit jaar nog vijf bij.

Hoewel de show Frans is, is alle dialoog in het Engels, dus je hoeft je geen zorgen te maken over ondertitels.

Bridgerton (2020): het beste Britse romantische drama op het kleine scherm

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.3

Genre: Drama, Romantiek

Starring: Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page, Nicola Coughlan

Gecreëerd door: Chris Van Dusen

TV Rating: TV-MA

Aantal seizoenen: 1

Los gebaseerd op Julia Quinns romanreeks, maakt Bridgerton het Amerikaanse publiek vertrouwd met 'de Ton', de notoir extravagante Britse high-society die aan het begin van de 19e eeuw in Londen regeerde. Julie Andrews vertelt feilloos dit zwoele periodedrama over jaloerse families die strijden om gunst en fortuin.

Amper een maand nadat het eerste seizoen uitkwam, was Bridgerton gestreamd door meer dan 80 miljoen Netflix-gebruikers, waardoor het de meest bekeken show op het platform was. Het is niet verwonderlijk dat het al is verlengd voor nog een seizoen. De eerste acht afleveringen alleen zijn voldoende om de maandelijkse kosten van een Netflix-abonnement te rechtvaardigen.

Jurassic World Camp Cretaceous (2020): beste geanimeerde spin-off van een populaire franchise

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.4

Genre: Animatie, Actie, Avontuur

Met in de hoofdrol: Paul-Mikél Williams, Kausar Mohammed, Jenna Ortega

Gemaakt door: Zack Stentz

TV Rating: TV-PG

Aantal seizoenen: 2

In Camp Cretaceous mogen zes gelukkige kinderen een zomer doorbrengen op een geïsoleerd eiland met een stel dinosaurussen. Wat kan er fout gaan? Als je een van de Jurrasic Park-films hebt gezien, kun je zien waar dit naartoe gaat.

Jurassic World Camp Cretaceous past perfect in het Jurrasic Park-universum en introduceert nieuwe personages op bekend terrein met veel grillige verrassingen. Net als de films is deze cartoon leuk voor alle leeftijden, maar vooral voor jonge kinderen die geobsedeerd zijn door dinosaurussen.

The Idhun Chronicles (2021): beste high-fantasy anime-serie in de moderne tijd

Image
Image

IMDb-beoordeling: 5.3

Genre: Animatie, Actie, Fantasie

Starring: Itzan Escamilla, Michelle Jenner, Nico Romero

Gecreëerd door: Andrés Carrión, Laura Gallego

TV Rating: TV-14

Aantal seizoenen: 2

Nadat zijn ouders zijn vermoord, ontdekt tiener Jack (Itzan Escamilla) dat hij uit een andere wereld komt, Idhun genaamd, waar een kwaadaardige tovenaar genaamd Ashran het heeft overgenomen. Met niets anders te verliezen, werkt Jack samen met een jonge tovenaar genaamd Victoria (Michelle Jenner) om het op te nemen tegen de moordenaar die is gestuurd om alle ballingen te zuiveren.

De plot is behoorlijk donker, maar lang niet zo gewelddadig als sommige andere anime-shows op Netflix. Het laatste seizoen is misschien wel het laatste, dus als je meer wilt van The Idhun Chronicles, moet je de mangaserie lezen die de show inspireerde.

Alien Worlds (2020): Beste speculatieve documentaire over leven op andere planeten

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.6

Genre: Documentaire, Sci-Fi

Met in de hoofdrol: Sophie Okonedo, Stuart Armstrong, Natalie Batalha

Gemaakt door: Netflix

TV Rating: TV-PG

Aantal seizoenen: 1

Er zijn duizenden planeten buiten ons zonnestelsel, en het is heel goed mogelijk dat ten minste één van hen een of andere vorm van leven ondersteunt. In deze vierdelige Britse docuserie neemt Sophie Okonedo de kijker mee op een reis naar door de computer gerenderde werelden waar walvissen vliegen en bomen lopen.

Hoewel de afgebeelde uitheemse soorten allemaal speculatief zijn, is de wetenschap waarop ze zijn gebaseerd solide. Elke aflevering bevat interviews met experts die hun kennis van de atmosfeer van de aarde toepassen om te voorspellen hoe buitenaardse habitats eruit zouden zien.

Alice in Borderland (2020): Beste Sci-Fi-serie voor gamers

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.0

Genre: Actie, Fantasie, Mysterie

Met in de hoofdrol: Kento Yamazaki, Tao Tsuchiya, Keita Machida

Gemaakt door: Haro Aso

TV Rating: TV-MA

Aantal seizoenen: 1

Alice in Borderland, een bewerking van de populaire Japanse mangaserie, gaat over drie door videogames geobsedeerde tieners die verlangen naar een interessantere realiteit. Ze krijgen hun wens en komen terecht in een alternatieve versie van Tokio, waar ze moeten deelnemen aan een reeks dodelijke spellen om in leven te blijven.

Als je de videogame The World Ends With You hebt gespeeld, zul je waarschijnlijk overeenkomsten met Alice in Borderland opmerken. Het verhaal van gamers die vast komen te zitten in een videogame is inderdaad al vele malen eerder gedaan, maar nog nooit was de inzet zo hoog. Met slechts acht afleveringen kun je de hele serie gemakkelijk in een weekend doornemen.

The Queen's Gambit (2020): meest bekeken originele Netflix-serie

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.7

Genre: Drama

Starring: Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp

Gecreëerd door: Scott Frank, Allan Scott

TV Rating: TV-MA

Aantal seizoenen: 1

Na de dood van haar moeder wordt Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) naar een weeshuis gestuurd waar ze het schaakspel oppakt om de tijd te doden. Nadat ze is geadopteerd, moedigt haar nieuwe familie haar aan om deel te nemen aan toernooien, en iedereen komt er snel achter dat Beth een schaakwonder is.

Geïnspireerd door een boek uit 1983 van W alter Tevis, was The Queen's Gambit een slaaphit voor Netflix en verdiende het meer views dan welke andere originele serie dan ook in de eerste maand na de release. The Queen's Gambit heeft de beste tv-serie van het jaar gewonnen bij de IGN Awards 2020 en heeft genoeg om critici, schaakliefhebbers en gewone kijkers bezig te houden.

Tiny Pretty Things (2020): Beste tienerdrama over balletschool

Image
Image

IMDb-beoordeling: 5.5

Genre: Drama, Mysterie, Thriller

Starring: Kylie Jefferson, Brennan Clost, Damon J. Gillespie

Gecreëerd door: Michael MacLennan

TV Rating: TV-MA

Aantal seizoenen: 1

Neveah (Kylie Jefferson) krijgt een uitnodiging voor een prestigieuze balletschool in Chicago nadat een student is vermoord. Hoewel ze verwachtte dat de wereld van de professionele dans moordend zou zijn, had niets haar kunnen voorbereiden op het drama dat haar te wachten stond op de Archer School of Ballet.

Tiny Pretty Things heeft online voor veel controverses gezorgd vanwege de pittige scènes, wat de interesse in de serie alleen maar heeft aangewakkerd. Hoewel de show over tieners gaat, is deze duidelijk bedoeld voor een publiek van 18 jaar en ouder.

Selena: The Series (2020): Beste biopic-serie over een popicoon uit de jaren 80

Image
Image

IMDb-beoordeling: 6.6

Genre: Biografie, Drama, Muziek

Met in de hoofdrol: Christian Serratos, Madison Taylor Baez, Ricardo Chavira

Gecreëerd door: Moisés Zamora

TV Rating: TV-PG

Aantal seizoenen: 1

Deze serie vertelt het leven van de Mexicaans-Amerikaanse zangeres Selena Quintanilla-Pérez, van haar snelle opkomst als popster tot haar tragische dood op 23-jarige leeftijd. De vader en zus van de echte Selena dienen als co- producenten, dus het is een zo authentiek mogelijke kijk op het leven van de entertainer.

Als je je de gelijknamige film uit 1997 herinnert met Jeniffer Lopez in de hoofdrol, beschouw Selena: The Series dan niet als een uitgebreide versie daarvan. De serie staat op zichzelf en met slechts negen afleveringen kun je er gemakkelijk een weekend van genieten.

Mr. Iglesias (2019): Beste komedie op middelbare school met een diverse cast

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.1

Genre: Komedie

Starring: Gloria Aung, Gabriel Iglesias, Sherri Shepherd

Gemaakt door: Kevin Hench

TV Rating: TV-14

Aantal seizoenen: 2

Gabriel Iglesias speelt meneer Iglesias, een leraar die terugkeert naar zijn oude middelbare school om te werken. Na het ontdekken van een complot van de administratie om slecht presterende studenten te overtuigen om te stoppen, neemt Iglesias buitenbeentjes onder zijn hoede.

Komedies over de middelbare school vanuit het perspectief van de leraar zijn zeldzaam, en deze slaat het uit het park. Zowel docenten als studenten zullen zich identificeren met de humor en conflicten van de show. Meneer Iglesias slaagt erin hartverwarmend te zijn zonder zich geil en serieus te voelen zonder melodramatisch te worden.

Kipo and the Age of the Wonderbeasts (2020): Beste post-apocalyptische Technicolor Wonderland

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.4

Genre: Animatie, Actie, Avontuur

Starring: Karen Fukuhara, Sydney Mikayla, Dee Bradley Baker

Gecreëerd door: Radford Sechrist, Bill Wolkoff

TV Rating: TV-Y7

Aantal seizoenen: 3

Met slechts drie korte seizoenen die in minder dan een kalenderjaar zijn uitgebracht, gaat Kipo and the Age of the Wonderbeasts snel naar beneden en laat je verlangen naar meer. Een van de beste nieuwe animatieseries in jaren, Kipo volgt zijn titulaire karakter (Karen Fukuhara) terwijl een zoektocht naar haar vader verandert in een zoektocht naar zelfontdekking.

Uiteindelijk is het aan de jonge Kipo en haar vrienden (Sydney Mikayla, Dee Bradley Baker, et al.) om vrede te bewerkstelligen tussen mensen die ondergronds zijn gevlucht in het aangezicht van een technicolor-apocalyps en de wonderlijke beesten die hun plaats op het oppervlak.

Tiger King (2020): Beste documentaire over de slechtste mensen die de raarste dingen doen

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.6

Genre: Documentaire, Misdaad

Starring: Joe Exotic, Rick Kirkham, Carole Baskin

Gecreëerd door: Eric Goode, Rebecca Chaikilin

TV Rating: TV-MA

Aantal seizoenen: 1

Tiger King is het soort documentaireserie die bewijst dat het echte leven echt vreemder kan zijn dan fictie. Samengehouwen uit materiaal dat is gefilmd voor een gedoemde realityshow en beelden die zijn opgenomen door de titulaire Tiger King zelf (Joe Exotic), trekt deze docuserie de gordijnen open om een diepgaande blik te werpen op natuurbeschermers en verzamelaars van grote katten in de Verenigde Staten. Naast Exotic belicht het ook Carole Baskin's Big Cat Rescue en Doc Antle's Institute for Greatly Endangered and Rare Species.

Met slechts zeven afleveringen en een vervolgspecial, is er enige discipline nodig om niet alles in één keer te schieten. Elke aflevering van Tiger King is meer verbijsterend dan de vorige, van de vreemde persoonlijkheidscultus van Doc Antle tot de vermiste echtgenoot van Carole Baskin en het steeds grilliger en soms crimineler gedrag van Joe Exotic.

Glow (2017): Beste mom jeans en maillots

Image
Image

IMDb-beoordeling: 8.0

Genre: Komedie, Drama, Sport

Starring: Alison Brie, Marc Maron, Betty Gilpin

Gecreëerd door: Liz Flahive, Carly Mensch

TV Rating: TV-MA

Aantal seizoenen: 3

Aspirant-actrice Ruth Wilder (Alison Brie) v alt terug in de wereld van gekostumeerd worstelen wanneer zij en vervreemde vriendin Debbie Eagan (Betty Gilpin) de cast van de professionele worstelpromotie GLOW leiden. Hun verzuurde relatie speelt zich af in de ring, als worstelaars Zoya the Destroya en Liberty Belle, terwijl zij en een cast van kleurrijke personages GLOW tot een succes proberen te maken als een liveshow, een verhaallijnrijke tv-show en tot slot een uitgebreide Las Vegas-podiumshow.

The Circle (2020): meest quarantaine-geschikte realityshow ooit

Image
Image

IMDb-beoordeling: 7.4

Genre: Spelshow, Reality-tv

Met in de hoofdrol: Michelle Buteau, Sammie Cimarelli, Shubham Goel

Gecreëerd door: Tim Harcourt, Studio Lambert

TV Rating: TV-MA

Aantal seizoenen: 1

Een van Netflix' eerste uitstapjes in de wereld van reality-televisie, The Circle heeft een beetje een twist in de kern: de deelnemers ontmoeten elkaar nooit persoonlijk of spreken elkaar nooit tijdens de show. Het basisconcept is eenvoudig. Een aantal mensen verhuist naar een flatgebouw en sluit zich aan bij een sociaal netwerk genaamd The Circle. Ze communiceren met elkaar via tekstchat, maar ze ontmoeten elkaar nooit persoonlijk.

Sommige deelnemers spelen het eerlijk, of beweren dat tenminste, terwijl anderen er zijn om de anderen te "meervallen" met valse profielfoto's en persona's. Het voordeel is dat wanneer iemand wordt weggestemd, ze een persoon naar keuze kunnen ontmoeten voordat ze de show verlaten.

De deelnemers die in wezen in quarantaine zijn, voelen vreemd gepast voor het tijdsbestek waarin de serie werd uitgebracht, maar je zult er uiteindelijk een binge van krijgen om dezelfde reden dat we naar elke realityshow kijken: om allianties te zien vormen en afbrokkelen, persoonlijkheden botsen, en één persoon loopt uiteindelijk weg met een prijs.

Aanbevolen: