Streaming Couple BetweenTwoGays creëert veilige ruimtes op Twitch - hier is hoe

Inhoudsopgave:

Streaming Couple BetweenTwoGays creëert veilige ruimtes op Twitch - hier is hoe
Streaming Couple BetweenTwoGays creëert veilige ruimtes op Twitch - hier is hoe
Anonim

Er is altijd ruimte BetweenTwoGays! Dat kussen is waar je Twitch's meest samengestelde gemeenschap vindt, geboren tussen twee duellerende, maar even ingespannen persoonlijkheden.

Image
Image

De twee tortelduifjes achter het kanaal, Ryan Adams en Jayce Mulligan, begonnen hun streamingreis in een opwelling. Nu hoopt het duo hun werk voort te zetten om van Twitch een meer gastvrije plek te maken voor diepgaande gesprekken en diverse makers.

“Waarom zijn onze stemmen de stille? We moeten ruimte maken voor onszelf, en daarmee maken we ruimte voor andere mensen', zei Adams in een telefonisch interview met Lifewire."In staat zijn om ruimte vrij te maken zodat andere mensen meer kunnen nemen en dat proces van bouwen kunnen voortzetten, is altijd heel belangrijk geweest om te doen."

Snelle feiten

  • Namen: Ryan Adams & Jayce Mulligan
  • Leeftijden: 28 (Adams) & 31 (Mulligan)
  • Gelegen: Centraal Noord-Carolina
  • Random Delight: Gemeenschapseenheid! Ze beschrijven hun publiek als verbonden en toch gebroken. Adams houdt van een creatieve bouwervaring via Animal Crossing of The Sims, maar Mulligan houdt van een verhaalgestuurd spel voor één speler. Dit heeft geleid tot de vorming van drie gelijktijdige gemeenschappen: de zijne, de hunne en de onze.

Een ontmoeting met het lot

Hun onwaarschijnlijke reis begon in 2018 toen ze elkaar ontmoetten op een online dating-app nadat Mulligan van Texas naar North Carolina was verhuisd om een felbegeerde Ph. D. programma in de muziek. Het was liefde op het eerste gezicht.

Beiden groeiden op in verschillende smaken van conservatieve families. Mulligan was de kleinzoon van een ondernemend Republikeins congreslid dat naar particuliere katholieke scholen ging, terwijl Adams opgroeide in het Southern Baptist-geloof. Beide identiteiten als queer mensen isoleerden hen op de een of andere manier van hun respectievelijke gemeenschappen; het was echter precies wat hen bij elkaar zou brengen.

Er volgde een wervelende romance, maar de pandemie zette de zaken op zijn kop. Adams, een onafhankelijke beoefenaar die hun eigen massagetherapiepraktijk exploiteerde, moest hun bedrijf opschorten. Ondertussen vond Mulligan, een bekroonde muzikant en componist van de American Academy of Arts and Letters, zijn werk voor onbepaalde tijd. Thuisgekomen met weinig vooruitzichten in zicht, vond het paar een glimp van hoop in de wereld van streaming.

"Er waren wat groeipijnen… Ik zat in een heel rauwe ruimte, wat het moeilijk maakte," zei Adams. "Jarenlang met klanten werken om kennis te maken met een geheel nieuw publiek … er gebeurde veel emotioneels, waardoor het moeilijk was om met mensen in het algemeen om te gaan."

Adams' baan was gericht op het creëren van ruimte voor gemarginaliseerde mensen. Hun praktijk was gericht op het verlenen van diensten en draagvlak voor LHBTQ+-mensen en chronisch zieken. Ze wilden die missie voortzetten in de digitale ruimte, en Mulligan was het daarmee eens.

We moeten als mensen groeien om van de wereld een betere plek te maken, en ik denk dat we dat een beetje proberen te doen, dag voor dag.

“Vanuit een sociaal oogpunt leek dit iets dat belangrijk was om te doen als (bij de geboorte toegewezen man) transpersoon die niet-binair is. Er waren niet veel mensen die op een zichtbare manier op mij leken, vertelde Adams over het verdiepen in het maken van inhoud.

Twee is beter dan één

Een voordeel van het hebben van twee persoonlijkheden op één kanaal is dat het duo kan dienen als een inherent ondersteuningssysteem en elkaar kan aanvullen. Mulligan is het zelftoegegeven zakenbrein, terwijl Adams de gemeenschapsactiviteiten aanpakt. Waar de een fa alt, heeft de ander de overhand.

Netwerken en relaties opbouwen zijn een intiem onderdeel van het zijn van een professionele muzikant. Mulligan was in staat om de vaardigheden die hij in zijn beroep heeft gekoesterd, toe te passen op het creëren van inhoud, met wisselend succes.

"[Als ik met een grotere streamer praat] heb ik zoiets van, ik heb twee jaar gestudeerd met een Pulitzer Prize-winnaar. Je maakt me niet bang", lachte hij.

Het is vruchtbaar gebleken om gebruik te maken van hun individuele talenten. Mulligan besteedt nu een deel van zijn tijd aan influencer management en marketing, terwijl Adam zich richt op hun Betweener-community. Net als het cultiveren van een tuin, hebben de twee deze gemeenschap zorgvuldig gesnoeid om een ruimte van open dialoog en onderwijs te zijn.

Image
Image

"Eén ding over onze ruimte is dat het echt gaat om het benadrukken van het doel om te proberen te groeien met onze gemeenschap. We willen dat mensen een betere versie van zichzelf zijn dan ze waren toen ze binnenkwamen, "zei Mulligan.

De realiteit van het bestaan op Twitch als een zichtbaar queer-branded kanaal brengt een aantal moeilijkheden met zich mee. Het was echter een uitdaging die de twee bereid waren aan te gaan. Samen met hun gemeenschap, die ze omschrijven als een verzameling bedachtzame homoseksuele mensen met af en toe een hetero, combineert het paar inhoud met een doel.

"Het gaat om balans. Ik vind het geweldig dat we een ruimte hebben waar we moeilijke gesprekken kunnen voeren, maar ook waar we ons een tijdje kunnen losmaken en gewoon over Capibara's kunnen praten," zei Adams, pratend over hun gedeelde doelen. "We moeten als mensen groeien om van de wereld een betere plek te maken, en ik denk dat we dat een beetje proberen te doen, dag voor dag."

Aanbevolen: