Gmail weet misschien te veel over jou

Inhoudsopgave:

Gmail weet misschien te veel over jou
Gmail weet misschien te veel over jou
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google maakt bekend hoeveel gegevens het verzamelt van iOS Gmail-gebruikers, en sommigen zullen misschien verbaasd zijn over het volume en de breedte van de informatie.
  • Sommige waarnemers zeggen dat Google te veel gegevens over gebruikers verzamelt.
  • Er is een grote verscheidenheid aan e-mailapp- alternatieven voor gebruikers die meer privacy willen dan Gmail biedt.
Image
Image

Google verzamelt enorme hoeveelheden gegevens over iOS Gmail-gebruikers, maar experts zeggen dat er manieren zijn om je informatie privé te houden.

Onder een nieuw Apple-beleid moeten app-makers onthullen welke gegevens ze verzamelen. Google zegt dat zijn Gmail-app informatie opneemt, variërend van advertenties van derden tot analyses. En sommige waarnemers zeggen dat het te veel gegevens zijn.

"Het nieuwe privacybeleid van Apple heeft de bizarre hoeveelheden persoonlijke en gebruiksinformatie blootgelegd die door Google, Facebook en anderen is verzameld", zei Chris Hauk, expert op het gebied van consumentenprivacy bij de privacywebsite PixelPrivacy, in een e-mailinterview.

"Hopelijk zal het nieuwe beleid meer ontwikkelaars aansporen om minder ingrijpende methoden voor het verzamelen van informatie te gebruiken of om het verzamelen helemaal op te geven."

Uw locatie onthuld

App-ontwikkelaars moeten veel meer details geven dan voorheen nodig was over welke gegevens hun apps verzamelen onder het nieuwe Apple-beleid.

Het beleid vereist bijvoorbeeld ook dat de ontwikkelaar andere apps openbaar maakt waaruit hij gegevens verzamelt, zoals gegevens uit de Agenda-app of de app Contacten, Anne P. Mitchell, decaan van cyberrecht en cyberbeveiliging bij Lincoln Law School, zei in een e-mailinterview.

"In feite zijn er geen grote verrassingen in wat Google heeft onthuld in termen van de gegevens die het verzamelt - de primaire activiteit van Google is immers het verzamelen van gegevens en het opnieuw verpakken en te gelde maken van die gegevens", voegde Mitchell toe.

Sommige van de gegevens die de iOS Gmail-app verzamelt, omvatten gebruikerslocatie, gebruikers-ID, aankoopgeschiedenis vanuit de app en "gebruiksgegevens als informatie die wordt gedeeld met externe adverteerders", zei Mitchell. De app verzamelt ook contactgegevens, gebruikersinhoud en zoekgeschiedenis.

Image
Image

Waarnemers benadrukken dat terwijl Google en andere app-ontwikkelaars nu informatie ophoesten over hun beleid voor gegevensverzameling, alleen nieuwe of bijgewerkte apps deze openbaarmaking vereisen.

"Oudere apps zouden deze gegevens nog steeds kunnen gebruiken zonder dat de gebruiker hierom wordt gevraagd", zei Brenton House, lead developer relations bij Axway, in een e-mailinterview.

Als je het niet prettig vindt om al deze informatie vrij te geven, heeft Apple ook de mogelijkheid toegevoegd voor gebruikers om te voorkomen dat alle apps worden gevolgd door de algemene instelling 'Apps toestaan om te volgen' in iOS uit te schakelen, merkte House op.

"Het is ook mogelijk dat sommige iOS-apps in de toekomst functionaliteit kunnen verliezen of verliezen als de apps niet de nodige updates doorvoeren die nodig zijn om te voldoen aan het beleid van Apple," zei hij.

Privacyvriendelijke app- alternatieven

Er is een grote verscheidenheid aan e-mailapp- alternatieven voor gebruikers die meer privacy willen dan Gmail biedt. Hauk beveelt ProtonMail aan, "omdat het bedrijf opereert onder strikte Zwitserse privacywetten en end-to-end encryptie biedt."

Hij suggereerde ook Tutanota, "dat ook end-to-end encryptie voor e-mail biedt en geen banden heeft met derden om gebruikersgegevens te verkopen."

Fastmail is een andere goede optie, zei David Finkelstein, de CEO en mede-oprichter van het consumentengegevensuitwisselingsplatform BDEX, in een e-mailinterview. "Het is een gevestigde e-mailprovider die een aantal unieke voordelen heeft", voegde hij eraan toe.

"Google's primaire activiteit is het verzamelen van gegevens en het opnieuw verpakken en het genereren van inkomsten met die gegevens."

"Fastmail is een van de weinige overgebleven providers die geen bestaand e-mailadres nodig hebben om een nieuw te maken," zei hij.

"Dit betekent dat uw nieuw aangemaakte e-mail niet wordt gekoppeld aan andere adressen die aan uw identiteit zijn gekoppeld. Het is relatief off-radar voor veel spammers en oplichters, wat betekent dat u waarschijnlijk minder ongewenste e-mail ontvangt dan u doet met Gmail."

Finkelstein zei dat gebruikers volgens de nieuwe Apple-richtlijnen meer informatie mogen verwachten over hoe apps hun gegevens gebruiken. Hij voegde eraan toe dat "consumenten een toestroom van pop-upberichten in hun huidige apps kunnen verwachten die vragen om hun gegevens te gebruiken."

Aanbevolen: