Uw telefoonaanbieder weet te veel over u, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Uw telefoonaanbieder weet te veel over u, zeggen experts
Uw telefoonaanbieder weet te veel over u, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw Verizon-programma verzamelt mogelijk informatie over uw browsegeschiedenis, locatie, apps en contacten.
  • Verizon zegt dat de verzamelde gegevens bedoeld zijn om uw interesses te begrijpen.
  • Om je privacy tegen draadloze providers te beschermen, moet je alle software van je provider van je telefoon verwijderen.

Image
Image

Je smartphoneprovider weet misschien meer over je dan je denkt.

Een nieuw Verizon-programma verzamelt mogelijk informatie over uw browsegeschiedenis, locatie, apps en contacten. Het bedrijf zegt dat het de gegevens gebruikt om uw interesse te begrijpen, maar sommige voorstanders van privacy luiden de noodklok.

"U moet ervan uitgaan dat uw draadloze provider ten minste enkele van de statistieken vastlegt die verband houden met uw browsegedrag", vertelde privacy- en cyberbeveiligingsexpert Sam Dawson van ProPrivacy aan Lifewire in een e-mailinterview.

Gegevensputten

Een recent rapport van Input merkt op dat de app "Verizon Custom Experience" standaard is ingesteld om toegang tot uw gegevens toe te staan. Het bedrijf zegt op zijn website dat deelname aan de Custom Experience-programma's het helpt zijn communicatie met u te personaliseren, waardoor u relevantere product- en serviceaanbevelingen krijgt.

"Als we bijvoorbeeld denken dat je van muziek houdt, kunnen we je een Verizon-aanbieding aanbieden met muziekinhoud of je een keuze geven met betrekking tot een concert in ons Verizon Up-beloningsprogramma", schrijft het bedrijf. "U krijgt de meest gepersonaliseerde inhoud en marketing wanneer u zich aanmeldt voor Custom Experience Plus, omdat we hierdoor een breder scala aan informatie kunnen gebruiken om uw interesses beter te begrijpen."

Verizon zegt ook dat het geen informatie die in deze programma's wordt gebruikt, verkoopt aan andere bedrijven voor reclamedoeleinden.

Image
Image

Nadat de FCC te horen had gekregen dat het illegaal was om de locatiegegevens van hun klanten aan derden te verkopen, is Verizon overgestapt op het verzamelen van gegevens om gerichte diensten te verlenen, zei Dawson. Vanuit het perspectief van de gebruiker biedt dit echter niet veel geruststelling, voegde hij eraan toe.

"Aangezien uw provider zeer persoonlijke informatie over u verzamelt, is er alleen een wetswijziging of een cyberbeveiligingsaanval nodig om die gegevens weer in handen van derden te krijgen", zei Dawson.. "Uw gegevens hebben een reële waarde in dollars."

Hoewel je de 'aangepaste ervaring' van de app zou kunnen uitschakelen, is het beste wat gebruikers kunnen doen de app verwijderen of niet installeren op hun apparaat, vertelde Chris Hauk, een pleitbezorger voor consumentenprivacy bij Pixel Privacy, aan Lifewire in een e-mail interview.

"Hoewel Verizon beweert de informatie niet te verkopen of te delen met adverteerders, richten ze zich op gebruikers met specifieke diensten en inhoud, wat een vorm van gerichte reclame is," voegde hij eraan toe.

Je gegevens privé houden

Draadloze providers bieden over het algemeen niet veel transparantie over welke gegevens ze precies verzamelen, vertelde Therese Schachner, een cyberbeveiligingsadviseur bij VPNBrains, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"We weten dat ze je locatie volgen, de telefoonnummers die je belt en sms't, en hoe vaak je internet gebruikt", voegde Schachner eraan toe. "Sommige providers kunnen ook informatie van klanten verzamelen of verkopen, zoals hun leeftijden, geslachten en sms- en e-mailinhoud, en deze gebruiken voor gerichte advertenties."

Uw gegevens hebben een reële waarde in dollars.

Als je je privacy tegen draadloze providers wilt beschermen, moet je alle software van je provider van je telefoon verwijderen, zei Dawson.

"Het verwijderen van apps van derden op de telefoon van een provider is een goed begin, maar het kan zijn dat sommige apps zijn gekoppeld aan het besturingssysteem van de telefoon zelf, en daarom wilt u misschien terugkeren naar een fabrieksversie of een stockfoto van de telefoon, "voegde hij eraan toe.

Zelfs zonder de app kan Verizon zien wat je online doet door je internetverbinding te controleren, beweert Hauk. Het lezen van uw gegevens is legaal sinds de FCC de privacyregels voor breedband in 2017 heeft ingetrokken.

"Naar mijn mening zou de regering-Biden die regels moeten herstellen", voegde Hauk eraan toe.

Om ISP-surveillance te vermijden, kun je een VPN gebruiken om je gegevens te versleutelen en de bestemming ervan te verbergen, stelde Hauk voor. Bij sommige providers kunt u hun gebruik van uw gegevens beperken. Met T-Mobile, Verizon en AT&T kun je je accountinstellingen wijzigen om te voorkomen dat ze je gegevens gebruiken voor analyses en advertenties, zei Schachner.

Een ander potentieel probleem is dat zodra de vervoerder uw gegevens verzamelt, het bedrijf zelf het slachtoffer kan worden van een datalek. Dat is wat er in augustus 2021 met T-Mobile is gebeurd, merkte softwareontwikkelaar Kevin Brandt op in een interview met Lifewire.

"Toen T-Mobile werd gehackt, kregen gebruikers een idee van hoeveel van hun gegevens toegankelijk zijn voor hun providers", voegde hij eraan toe. "Deze omvatten hun namen, rijbewijsgegevens en burgerservicenummers."

Aanbevolen: