Wat maakt een gadget echt milieuvriendelijk?

Inhoudsopgave:

Wat maakt een gadget echt milieuvriendelijk?
Wat maakt een gadget echt milieuvriendelijk?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Nintendo Switch is de meest energiezuinige gameconsole.
  • Een smartphone kan een hele kast vol verouderde apparaten vervangen.
  • Minder gadgets kopen is de groenste manier van winkelen.
Image
Image

De Nintendo Switch is de meest "milieuvriendelijke" console en verbruikt een fractie van de energie van andere consoles. Maar kan een gadget echt als groen worden beschouwd?

Volgens onderzoek van NerdWallet gebruikt de Switch de helft van de energie van de Xbox-lijn en minder dan tweederde van de energie van de Playstation-systemen - die beide behoorlijk consistent zijn geweest in hun respectieve energieverbruik gedurende de hele afgelopen generaties. Maar energie is slechts een deel van de vergelijking. Er zijn ook de materialen die worden gebruikt om deze machines te maken en de middelen die worden verbruikt door verzending. En het probleem is natuurlijk niet alleen gameconsoles - dit geldt voor alle gadgets.

"Het nauwkeurig identificeren van een milieuvriendelijk gadget vereist een rigoureuze beoordeling van elk aspect van de productie, het leven en de dood van het product", vertelde Mallory Strom, mede-maker van Sustain-A-Block, via e-mail aan Lifewire. "We moeten ons afvragen welke hulpbronnen uit de aarde worden gehaald om deze te creëren, de energie en het water die nodig zijn om het product te ontwerpen en te produceren, en de praktijken van het bedrijf met betrekking tot hernieuwbare energie, mijnbouw en gerecyclede materialen."

Groene gadgets

Energieverbruik is een begin, maar misschien is een meer bruikbare maatregel een ecologische voetafdruk.

Het nauwkeurig identificeren van een milieuvriendelijk gadget vereist een grondige beoordeling van elk aspect van de productie, het leven en de dood van het product.

"'Eco-vriendelijk' is zo'n squishy term dat ik zonder verdere definitie nutteloos vind, " vertelde Alex Beale, oprichter van de milieuvriendelijke woonsite FootprintHero, via e-mail aan Lifewire. "Een 'milieuvriendelijke' gadget [is] een gadget met een lage ecologische voetafdruk in vergelijking met de alternatieven, of een gadget waarmee u uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen."

Maar gadgets, of eigenlijk alle apparaten die tegenwoordig worden gemaakt, kunnen niet echt als groen worden beschouwd. Er zijn gewoon te veel manieren om de planeet te vervuilen of haar hulpbronnen te verminderen.

Image
Image

"Hoe voeden fabrikanten hun fabrieken?" Julia L. F. Goldstein, auteur van Material Value, stelde een vraag in een e-mail aan Lifewire. "Hoeveel gerecycled materiaal gebruiken ze in hun producten en verpakkingen? Hoe gaan ze om met het vermijden van conflictmineralen?"

En de problemen zijn niet voorbij nadat het product is verkocht. "Hebben ze terugnameprogramma's die hoge recyclingpercentages voor e-waste aanmoedigen?" zegt Goldstein. "Hoe zit het met de herstelbaarheid van het product?"

Smartphones: de minst slechtste optie?

Smartphones zijn niet beter dan alle andere gadgets wat betreft hun impact op het milieu, maar ze hebben één ding goed; als je een smartphone hebt, koop je waarschijnlijk geen camera, mp3-speler, draagbare spelcomputer, gps-satellietnavigatiesysteem, gps-tracker of stappenteller.

"Er moet een argument worden aangevoerd dat smartphones goed zijn voor het milieu vanwege hun condenserende karakter", vertelde James Black, oprichter van outdooractiviteitensite Wilderness Redefined, via e-mail aan Lifewire. "Je hebt niet langer een telefoon, camera en mp3-speler nodig. Smartphones hebben gecombineerde technologieën om verspilling bij de productie van gadgets te verminderen."

Een 'milieuvriendelijke' gadget [is] een gadget met een lage ecologische voetafdruk in vergelijking met de alternatieven, of een gadget dat u helpt uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Dit klinkt misschien als een achterwaartse rechtvaardiging, maar één blik op de markten voor deze gadgets vertelt je alles wat je moet weten. De verkoop van camera's da alt elk jaar en hoewel de verkoop van computers, tablets en telefoons vorig jaar sterk was, kromp de cameramarkt met 40%. Maar natuurlijk hebben telefoons zelf hun eigen problemen. De grootste is misschien wel onze dwang om ze na een jaar of twee weg te gooien.

"De manier waarop we smartphones verbranden is absoluut verspilling", zegt Black. "De meeste smartphonegebruikers willen na een paar jaar upgraden - als hun telefoon zo lang meegaat."

Image
Image

Ethisch kopen gaat maar zo ver, en zou de consument echt verantwoordelijkheid moeten nemen voor het gedrag van grote fabrikanten? Overheidsregulering is het juiste antwoord, maar dat betekent niet dat we niet kunnen helpen.

In plaats van je telefoon elk jaar of twee te dumpen, bewaar je hem voor vier. En als je er klaar mee bent, kun je het misschien doorgeven aan een vriend of een jonger familielid. Dat is een stuk beter dan recyclen, omdat het voorkomt dat er nog een telefoon wordt gekocht. En als je toch een gameconsole wilt? Welnu, de Switch is een geweldige optie!

Aanbevolen: