De 6 beste 4K-camera's

Inhoudsopgave:

De 6 beste 4K-camera's
De 6 beste 4K-camera's
Anonim

The Rundown Beste algemeen: Beste budget: beste allrounder: beste onder $ 500: beste voor actiebeelden: beste voor luchtopnamen:

Beste algemeen: Fujifilm X-T2

Image
Image

Als je wilt dat je 4K-camera er net zo goed uitziet als de video die hij maakt, ga dan rechtstreeks naar de Fujifilm X-T2. De prachtige retro-styling geeft weinig hints van de reeks hoogwaardige functies die zich binnenin verbergen, maar wees gerust: dit is een serieus indrukwekkend apparaat.

Klein genoeg voor eenvoudig gebruik met één hand, met een weersbestendig magnesium frame, de X-T2 is even sterk als aantrekkelijk. Het continue autofocussysteem, een zwak punt van het vorige model, heeft een flinke upgrade gekregen en kan nu met gemak snelle actiescènes aan. Als je 4K-video opneemt met 24, 25 of 30 fps, zijn de automatische witbalans en belichting beide uitstekend, wat betekent dat je met weinig moeite kwaliteitsbeelden krijgt in een groot aantal situaties.

Er is een heldere en snelle elektronische zoeker, een gearticuleerd achterdisplay dat even handig is bij het fotograferen in portret of landschap, evenals ondersteuning voor een externe microfoon, audiomonitor en HDMI-uitgang.

Beste budget: Panasonic Lumix FZ300

Image
Image

Het bewijs dat je geen fortuin hoeft uit te geven om een goede 4K-camera te kopen, de Lumix FZ300 van Panasonic combineert een indrukwekkende beeldkwaliteit, weersbestendigheid en een lange zoomlens, met een portemonneevriendelijk prijskaartje.

Fotograferen met 30 fps in 4K, het relatief kleine formaat van de camera zorgt ervoor dat hij comfortabel in de hand ligt en gemakkelijk te gebruiken is. Hij is spat- en stofdicht, zodat hij zelfs in moeilijke omstandigheden niet beschadigd raakt, en met de 25-600 mm-lens kun je direct inzoomen op de actie als je fysiek niet dichtbij genoeg kunt komen.

Vijf-assige beeldstabilisatie betekent dat trillende handen of snelle bewegingen je foto's niet verpesten, zelfs niet als je die grote zoom gebruikt, en met ingebouwde Wi-Fi kun je video vanaf je smartphone of tablet bedienen en downloaden via de begeleidende app.

Het enige waar u op moet letten, zijn de prestaties bij weinig licht - hoewel het verre van verschrikkelijk is, is het niet zo goed als de duurdere concurrentie. Als je veel video opneemt in donkere omstandigheden, is dit iets om in gedachten te houden.

Beste allrounder: Panasonic Lumix GH5

Image
Image

Als je serieus bezig bent met foto- en videofotografie en je wilt een veelzijdige camera die voor beide geweldige resultaten oplevert, zoek dan niet verder dan die Panasonic Lumix GH5.

Je krijgt 4K-video met 60 fps, maar in tegenstelling tot sommige van de andere high-end concurrenten (inclusief van Panasonic zelf), zijn traditionele fotografen niet vergeten. Evenals traditionele opnamen van hoge kwaliteit uit de 20. Met de 3 MP-sensor kunt u met de camera ook grote 18 MP enkele afbeeldingen extraheren uit 30 fps 4K-video of 8 MP-afbeeldingen uit een 4K 60 fps-stream.

Er is een eersteklas elektronische zoeker, een ingebouwd anti-shake-systeem dat past bij de optisch gestabiliseerde lenzen van Panasonic en het heeft allemaal een robuuste constructie die volledig weerbestendig is en bestand is tegen temperaturen tot 14 graden Fahrenheit voor die ijskoude winteropnames.

Zoals het een camera betaamt die gericht is op het hogere segment, bevat de GH5 professionele functies zoals XLR-aansluitingen, re altime HDMI-uitgang naar externe videorecorders en dubbele high-speed SD-kaartsleuven.

Beste onder $500: Panasonic Lumix G7

Image
Image

Op zoek naar een spiegelloze camera die geweldige 4K-video's maakt, zonder het hoge prijskaartje dat vaak gepaard gaat met die vereisten? De Panasonic Lumix G7 zou bovenaan je lijst moeten staan.

Het bevat veel van de functies die te vinden zijn in high-end concurrenten, tegen lagere kosten. U kunt gemakkelijk 8 MP-beelden extraheren uit de hoogwaardige 30 fps 4K-videobeelden of onbeperkte opnamen maken met dezelfde resolutie in burst-modus. De camera wordt geleverd met een 14-42 mm of langere 14-140 mm lens, maar is ook compatibel met een breed scala aan Panasonic-lenzen. Adapterkits voor lenzen van derden zijn ook beschikbaar.

Er is een elektronische zoeker en een reeks accessoires, van stereomicrofoons tot externe flitssets en meer. Met Wi-Fi-connectiviteit kun je eenvoudig opname-opties bedienen en beelden van de camera halen via de Panasonic Image-app.

Je krijgt geen weersafdichting of ingebouwde beeldstabilisatie, maar als dat geen dealbreakers zijn, is de Lumix G7 ontzettend veel camera voor niet veel geld.

Beste voor actiebeelden: GoPro HERO7 Black

Image
Image

Als je 4K-videobeelden wilt vastleggen zonder dure DSLR's te riskeren, is er maar één richting: de GoPro HERO7 Black. Vanwege zijn compacte formaat legt de camera ongeëvenaarde 4K-videobeelden vast met 60 fps. Maar misschien wel de beste nieuwe functie is de HyperSmooth-technologie, die gimbal-achtige stabilisatie biedt (zonder de gimbal) en de resultaten spreken voor zich: er is veel minder springerigheid en rondstuiteren.

Het is indrukwekkend dat je dit allemaal kunt vinden in een behuizing van 1,75 x 2,44 x 1,26 inch groot. Voeg een robuuste constructie toe die waterdicht is tot 33 voet en bestand is tegen vallen en stoten, en je hebt een winnaar. Als je nog niet verkocht was, voegt spraakbesturing nog een reden toe om de GoPro een serieuze blik te geven. Zeg gewoon "GoPro, start recording" en je bent vertrokken.

Beste voor luchtopnamen: DJI Mavic Air Quadcopter

Image
Image

Veilige luchtbeelden van prachtige stranden en wijd open landschappen zijn overal, en het is de sterke concurrentie op de dronemarkt die het drijft. Marktleider DJI biedt een reeks high-end consumentendrones, waarbij de kleine Mavic Air quadcopter op dit moment het te verslaan model is.

Aanzienlijk kleiner en lichter dan de meeste van zijn concurrenten, kan hij worden opgevouwen om in een jaszak te passen, waardoor hij ideaal is voor op reis of waar u uw drone over een aanzienlijke afstand moet dragen. Dankzij de drie-assige gimbal maakt de Mavic Air levendige, heldere en stabiele 4K-video met 30 fps, maar dat is nog maar het begin. De drone heeft een topsnelheid van 65 km/u, met een verbeterd systeem voor het vermijden van botsingen, wat betekent dat de kans groter is dat u uw dure investering achteraf in één stuk terugkrijgt. Er is een gebundelde dual-joystick-controller voor gemakkelijker vliegen, met een bereik van maximaal 4 mijl.

Vlieg tot 21 minuten op een enkele lading, de Air keert automatisch terug naar je wanneer het batterijniveau gevaarlijk laag wordt. Als dat niet lang genoeg is, is het de moeite waard om te investeren in de "Fly More"-bundel, die onder andere een extra paar batterijen toevoegt.

Aanbevolen: