Experts zeggen dat een combinatie van touchscreen en fysieke bediening het beste is voor chauffeurs

Inhoudsopgave:

Experts zeggen dat een combinatie van touchscreen en fysieke bediening het beste is voor chauffeurs
Experts zeggen dat een combinatie van touchscreen en fysieke bediening het beste is voor chauffeurs
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe tests tonen aan dat chauffeurs meer tijd nodig hebben om taken uit te voeren met touchscreens dan met fysieke bediening.
  • Auto's met fysieke bediening worden geleidelijk uitgefaseerd ten gunste van interfaces op alle schermen.
  • Een hybride systeem van touchscreen en fysieke knoppen zou de beste oplossing kunnen zijn, waardoor tactiele controle en een live-interface indien nodig mogelijk zijn.
Image
Image

Nieuwe tests tonen aan dat bestuurders veiliger zijn als ze touchscreens weggooien voor fysieke bediening, maar dat betekent niet dat we ze helemaal moeten afschaffen, zeggen experts.

Onderzoek door het Zweedse automagazine Vi Bilägare onderzocht hoe lang het duurde voordat bestuurders elementaire interacties in de auto uitvoerden terwijl ze in verschillende auto's met grote touchscreen-interfaces reden. Een 17-jarige Volvo V70 werd ook toegevoegd als de controle, een voertuig zonder touchscreen, in plaats daarvan vertrouwend op ouderwetse knoppen en knoppen. Bij auto's met touchscreens moet de bestuurder aanzienlijk langer van de weg wegkijken dan bij het besturen van het analoge voertuig. Experts zijn het erover eens dat touchscreens problematisch kunnen zijn, maar ze hebben ook positieve punten.

"Fysieke knoppen zijn goed voor zeer korte (en vooral binaire) taken", beaamt Chris Schreiner, een directeur bij UX Syndicated Research, toen hij via e-mail met Lifewire sprak. "Een goed voertuig gebruikt een mix van [verschillende] soorten interfaces, die elk optimaliseren." Een van die interfaces is niet getest door Vi Bilägare en zou het antwoord kunnen bevatten. “Stem is (zogenaamd) goed voor complexere taken zoals het zoeken naar media of het instellen van een bestemming in je navigatiesysteem.”

Koude, harde cijfers

Image
Image

Tijdens het testen liet Vi Bilägare iemand een aantal taken in de auto uitvoeren terwijl hij met 110 km/u over een vliegveld reed. Auto's van tal van fabrikanten werden in de test opgenomen, met BMW, Dacia, Hyundai en Mercedes zijn slechts enkele van de betrokkenen. De gekozen auto's omvatten zowel budget- (Dacia) als luxe (Mercedes, BMW) modellen, waarbij het middensegment ook werd vertegenwoordigd door een aantal andere fabrikanten. Een Tesla Model 3 was ook inbegrepen - het voertuig staat bekend om zijn grote touchscreen en met zeer weinig fysieke bedieningselementen in de hele cabine.

Een hybride oplossing zou het beste werken als mensen een hoofdtaak hebben, zoals autorijden.

Vi Bilägare's reeks taken vereiste dat de bestuurder de verwarmde stoel van het voertuig activeerde, de radio aanzette, de boordcomputer reset en meer, maar geen van de taken was buitengewoon en werden waarschijnlijk dingen uitgevoerd tijdens dagelijks rijden. Wat de resultaten betreft, vereiste de Volvo V70 uit 2005 dat de bestuurder slechts tien seconden nodig had om op knoppen en draaiknoppen te drukken. Het voertuig heeft in die tijd 306 meter afgelegd.

Daarentegen presteerde de MG Marvel R het slechtst, hij had 44,6 seconden nodig om dezelfde taken uit te voeren en legde in die periode 1, 372 meter af. De enige moderne auto die in de buurt kwam van zijn analoge rivaal was de Volvo C40 (13,7 seconden en 417 meter.)

Een kwestie van veiligheid

Image
Image

De aandacht van de weg afleiden kan ongelukken veroorzaken, maar afleiding is er in vele vormen. Uit onderzoek van het Transport Research Laboratory (TRL) blijkt dat automobilisten normaal gesproken binnen één seconde op iets reageren als ze met volle aandacht op de weg letten. Die tijd nam met 57% toe bij gebruik van een touchscreen in de auto, een cijfer hoger dan bij sms'en (35%) en met een legale hoeveelheid alcohol in hun systeem (12%.)

Neale Kinnear, hoofd gedragswetenschappen van TRL, meldde dat twee seconden je ogen van de weg houden, het risico op een crash kan verdubbelen, maar een bestuurder kan tot 20 seconden naar een touchscreen kijken om te presteren een eenvoudige taak.”

Sloop nog geen schermen

Image
Image

Sommige experts geloven dat het een vergissing zou zijn om terug te gaan naar een tijd waarin knoppen de enige manier waren om auto's te besturen. In plaats daarvan denken ze dat een hybride systeem van touchscreens en goed geplaatste fysieke bedieningselementen het antwoord zou kunnen zijn waar autofabrikanten naar op zoek waren.

"De meeste mensen gebruiken zonder veel moeite een mobiel apparaat met touchscreen", vertelde Reginé Gilbert, een Industry Assistant Professor aan de NYI Tandon School of Engineering en een docent UX-design aan de General Assembly, via e-mail aan Lifewire. "Rijden met touchscreens kan een afleiding en een gevaar zijn." Maar dat betekent niet dat touchscreens geen plaats hebben.

"Een hybride oplossing zou het beste werken als mensen een hoofdtaak hebben, zoals autorijden", voegde Gilbert toe. "Tactiele oplossingen geven iemand de mogelijkheid om iets te voelen zonder ernaar te hoeven kijken. Touchscreens zijn zeker meer geschikt voor sommige dingen dan andere."

Florens Verschelde, een UX-engineer bij StackBlitz, is van mening dat autofabrikanten naar een andere branche moeten kijken voor inspiratie bij het combineren van fysieke bedieningselementen met virtuele. "[Dit is] waarom professionele camera's fysieke wijzerplaten hebben, geen touchscreen-first UI's, maar het weerhield sommige fabrikanten er niet van om autobedieningen achter een touchscreen te plaatsen", schreven ze op Twitter.

Aanbevolen: