Hoe Down Dog-meditatie je kan helpen stress te verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe Down Dog-meditatie je kan helpen stress te verminderen
Hoe Down Dog-meditatie je kan helpen stress te verminderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Down Dog's Meditatie-app is een persoonlijke manier om te mediteren zoals je wilt, wanneer je maar wilt.
  • Aanpassingen voor alles, van muziek, duur, begeleiding, stilteperiode en meer, stellen je in staat elke keer een andere meditatie-ervaring te hebben.
  • De app maakt het gemakkelijk om te mediteren, ongeacht hoe ervaren je bent in het kalmeren van je geest.
Image
Image

Down Dog's nieuwe Meditatie-app is de meditatie-app waarvan ik niet wist dat ik hem nodig had.

Ik zou niet zeggen dat ik een doorgewinterde mediteerder ben - ik probeer te mediteren wanneer ik kan en heb al een handvol verschillende meditatie-apps op mijn telefoon gedownload, dus ik was sceptisch over hoe deze app zou kunnen opvallen tussen hen. Het blijkt dat de Meditatie-app van Down Dog volledig standhoudt omdat het aanpasbaarheid heeft dat geen enkele andere app die ik heb gebruikt heeft.

De meditaties worden gegenereerd op basis van jouw instellingen, waardoor elke meditatie elke keer een andere ervaring is. Deze app bewijst dat meditatie geen grote spirituele beproeving hoeft te zijn, maar gewoon een op maat gemaakt moment van pauze in je dag.

In tegenstelling tot andere meditatie-apps, kun je kiezen hoe je wilt mediteren op basis van hoe je je die dag voelt.

Pas je Zen aan

Down Dog staat bekend om zijn yoga-, HIIT- en barre-apps, maar de meditatie-app werd in december uitgebracht als het nieuwste aanbod aan de serie. Je hoeft echter geen zelfverklaarde yogi te zijn (of een naar beneden gerichte hond te kunnen doen) om van de mediation-app te genieten - je hoeft alleen maar open te staan voor nieuwe ervaringen.

Na het downloaden van de app werd ik gevraagd om een reeks keuzes in hoe ik mijn meditaties wilde laten verlopen. Ik mocht kiezen welke rustgevende stem het meest bij mij resoneerde, welk type muziek ik het liefste had (natuurgeluiden, omgevingsmuziek, spiritueel of hersengolven), hoe lang de langste stilte zou zijn en hoe lang de meditatie zelf zou zijn.

Je wordt ook gevraagd om te kiezen hoeveel begeleiding je wilt van de stem die je hebt geselecteerd. Ik koos voor minder begeleiding sinds ik eerder heb gemediteerd, maar meer begeleiding helpt zeker om je focus te houden als meditatie nieuw voor je is.

Een belangrijk ding om op te merken is dat je deze aanpassingen voor elke sessie kunt wijzigen, dus heb niet het gevoel dat je elke keer vastzit aan je oorspronkelijke instellingen.

Image
Image

Toen het tijd was om echt te gaan zitten en te mediteren, vond ik de meditatie precies wat ik zocht. De muziek was rustgevend, en zelfs als je halverwege besluit dat je het om wat voor reden dan ook niet leuk vindt, kun je een nieuw nummer kiezen in de rechterbovenhoek.

Ik deed een avondmeditatie van 15 minuten om te slapen en een ochtendmeditatie van 15 minuten om mijn dag te aarden. De avondmeditatie was gericht op het ontspannen van mijn lichaam en geest van de stress van de dag, en omvatte visualisatietechnieken om me klaar te stomen voor een nacht van dromen.

Aan de andere kant was de meditatie overdag veel vrolijker in zijn muziek, en gebruikte ik positieve affirmaties en mantra's om mijn geest te inspireren, terwijl het ook zuiverde.

Is het het waard?

Het aanpassingsaspect van de Down Dog-meditatie-app maakt het een download naar je telefoon waard. In tegenstelling tot andere meditatie-apps, kun je kiezen hoe je wilt mediteren op basis van hoe je je die dag voelt.

Als je vijf minuten zonder begeleiding alleen maar zin hebt om naar natuurgeluiden te luisteren, of als je liever een volledig begeleide meditatiereis van 20 minuten maakt met inspirerende motivatie, dan kan dat met deze app.

Ik was sceptisch over hoe deze app zou kunnen opvallen tussen hen. Het blijkt dat [het] volledig opv alt omdat het aanpasbaarheid heeft dat geen enkele andere app die ik heb gebruikt heeft.

Ik vind het vooral leuk hoe je de hoeveelheid begeleiding die je meditatie heeft kunt aanpassen, aangezien ik sommige dagen liever luister naar ambient muziek, terwijl ik op andere dagen iemand nodig heb om me eraan te herinneren dankbaar te zijn voor dit moment in de tijd.

Ik waardeer het ook dat de app tot juli helemaal gratis is, aangezien we momenteel allemaal een moeilijke tijd doormaken en wat gratis stressverlichting kunnen gebruiken.

Wat ik niet leuk vond aan de app van Down Dog, is dat je zelfs met alle aanpassingen nog steeds niet het exacte thema van de meditatie kunt kiezen - het genereert er gewoon een voor je. Het kiezen van het thema kan handig zijn als je gemotiveerder of productiever wilt zijn bij het mediteren aan het begin van je dag of als je wilt ontspannen en 's avonds dankbaarheid wilt oefenen.

Over het algemeen denk ik dat ik me eindelijk aan een dagelijkse meditatiebeoefening zou kunnen houden met een aanpasbare app als deze om te doen waar ik op dat moment zin in heb, in plaats van te luisteren naar iets dat al vooraf is opgenomen.

Aanbevolen: