Een eenvoudige query maken in Microsoft Access

Inhoudsopgave:

Een eenvoudige query maken in Microsoft Access
Een eenvoudige query maken in Microsoft Access
Anonim

Wat te weten

  • Ga in een database naar Create en selecteer Query Wizard. Kies een querytype, zoals Simple Query Wizard, en selecteer OK.
  • Selecteer een geschikte tabel in het vervolgkeuzemenu en kies de velden die in de queryresultaten moeten verschijnen. Selecteer Volgende.
  • Kies het gewenste type resultaten en selecteer Volgende. Voeg een titel toe en selecteer Finish.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een eenvoudige query maakt in Microsoft Access. De instructies zijn van toepassing op Access voor Microsoft 365, Access 2019, Access 2016 en Access 2013.

Een eenvoudige query maken in Microsoft Access

Microsoft Access biedt een krachtige queryfunctie met een eenvoudig te leren interface waarmee u in een handomdraai precies de informatie kunt extraheren die u nodig hebt uit uw database.

Het doel in deze voorbeeldhandleiding is om een query te maken met de namen van alle producten van ons bedrijf, onze gewenste voorraadniveaus en de catalogusprijs voor elk item. Het gebruik van de Query Wizard vereenvoudigt het proces.

  1. Als je de voorbeelddatabase van Noordenwind nog niet hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat je dit doet voordat je verder gaat. Open die database of een andere database die u wilt gebruiken.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Create tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer Query Wizard in de groep Query's. Het venster Nieuwe zoekopdracht wordt geopend.

    Het alternatief is om de Query Design-weergave te gebruiken, die het maken van meer geavanceerde query's vergemakkelijkt, maar ingewikkelder is om te gebruiken.

    Image
    Image
  4. Selecteer een vraagtype. Voor onze doeleinden gebruiken we de Simple Query Wizard. Kies OK om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Selecteer de juiste tafel in het vervolgkeuzemenu. Dit zijn de geldige gegevensbronnen voor uw nieuwe query. In dit voorbeeld willen we eerst de tabel Producten selecteren die informatie bevat over de producten die we in onze inventaris hebben.

    Image
    Image
  6. Kies de velden die u in de zoekresultaten wilt weergeven. U kunt dit doen door erop te dubbelklikken of door het veldnaam te selecteren en vervolgens op het > icoon. Terwijl u dit doet, worden de velden verplaatst van de lijst Beschikbare velden naar de lijst Geselecteerde velden. In dit voorbeeld willen we de Productnaam, Catalogusprijs, en Target Level selecteren uit de Producttafel.

    Merk op dat er nog drie andere pictogrammen worden aangeboden. Het >> icoon zal alle beschikbare velden selecteren. Met het <-pictogram kunt u het gemarkeerde veld uit de lijst Geselecteerde velden verwijderen, terwijl het <<-pictogram alle geselecteerde velden verwijdert.

    Image
    Image
  7. Herhaal stap 5 en 6 om desgewenst informatie uit extra tabellen toe te voegen. In ons voorbeeld halen we informatie uit een enkele tabel.

    Je kunt informatie uit meerdere tabellen combineren en eenvoudig relaties weergeven. Het enige wat u hoeft te doen is de velden te selecteren. Dit werkt omdat de Northwind-database vooraf gedefinieerde relaties tussen tabellen heeft. Als u een nieuwe database aanmaakt, moet u deze relaties zelf tot stand brengen.

  8. Wanneer u klaar bent met het toevoegen van velden aan uw zoekopdracht, selecteert u Volgende om door te gaan.

  9. Kies het type resultaten dat u wilt produceren. We willen een volledige lijst van producten en hun leveranciers produceren, dus selecteer hier de optie Detail en kies de knop Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  10. Geef je vraag een titel. Selecteer iets beschrijvends waarmee u deze vraag later kunt herkennen. We noemen deze vraag Product Supplier Listing.

    Image
    Image
  11. Selecteer Voltooien. U krijgt de queryresultaten te zien die in de bovenstaande afbeelding worden weergegeven. Het bevat een lijst van onze bedrijfsproducten, gewenste voorraadniveaus en catalogusprijzen. Merk op dat het tabblad met de resultaten de naam van uw zoekopdracht bevat.

    Image
    Image

Gefeliciteerd! U hebt met succes uw eerste query gemaakt met Microsoft Access! Nu bent u gewapend met een krachtig hulpmiddel dat u kunt toepassen op uw databasebehoeften.

Als u een eerdere versie van Access gebruikt, zijn er instructies voor het maken van query's met Access 2010 en oudere versies van Access.

Aanbevolen: