Eenvoudige query's maken in Access 2010

Inhoudsopgave:

Eenvoudige query's maken in Access 2010
Eenvoudige query's maken in Access 2010
Anonim

Wat te weten

  • Installeer de Northwind-voorbeelddatabase voordat u begint.
  • Select Create > Query Wizard > een querytype > een tabel > velden om te gebruiken > gewenste details > voer een titel in > Voltooien.

Met een databasequery kunt u zoektermen invoeren om alleen bepaalde items te retourneren. U kunt als volgt een voorbeeldquery maken met behulp van de Query-wizard en de voorbeelddatabase Noordenwind in Access 2010.

Image
Image

Een query maken in Access 2010

Het opvragen van een database omvat het ophalen van sommige of alle gegevens uit een of meer tabellen of weergaven. Microsoft Access 2010 biedt een krachtige functie voor begeleide query's waarmee u eenvoudig een query kunt maken, zelfs als u niet weet hoe u een Structured Query Language-script moet schrijven.

Verken de Query Wizard veilig, zonder uw gegevens aan te raken, met Access 2010 en de Northwind-voorbeelddatabase. Als u een eerdere versie van Access gebruikt, moet u mogelijk een andere procedure volgen. Maak een voorbeeldquery met de namen van alle producten van Northwind, doelvoorraadniveaus en de catalogusprijs voor elk item.

  1. Open de database. Als u de voorbeelddatabase Noordenwind nog niet hebt geïnstalleerd, voegt u deze toe voordat u doorgaat. Als het al is geïnstalleerd, gaat u naar het tabblad File, selecteert u Open en zoekt u de Northwind-database op uw computer.

  2. Selecteer de Create tab.
  3. Klik op het Query Wizard icoon.

    De Query Wizard vereenvoudigt het aanmaken van nieuwe queries. Het alternatief is om de Query Design-weergave te gebruiken, die meer geavanceerde query's mogelijk maakt, maar ingewikkelder is om te gebruiken.

  4. Selecteer een Querytype en klik op OK om door te gaan. Voor onze doeleinden gebruiken we de Simple Query Wizard.
  5. De wizard Eenvoudige zoekopdracht wordt geopend. Het bevat een vervolgkeuzemenu dat standaard moet zijn ingesteld op 'Tabel: Klanten'. Selecteer in dit voorbeeld de Products tabel, die informatie bevat over de productvoorraad van Northwind.
  6. Kies de velden die u in de zoekresultaten wilt weergeven. Voeg velden toe door erop te dubbelklikken of door de veldnaam te selecteren en vervolgens het pictogram " >". Selecteer in dit voorbeeld de productnaam, catalogusprijs en doelniveau in de tabel Product.

    Geselecteerde velden gaan van de lijst Beschikbare velden naar de lijst Geselecteerde velden. Het " >>" icoon zal alle beschikbare velden selecteren. Met het pictogram " <" kunt u het gemarkeerde veld uit de lijst Geselecteerde velden verwijderen, terwijl het pictogram " <<" alle geselecteerde velden verwijdert.

  7. Herhaal stap 5 en 6 om informatie uit extra tabellen toe te voegen. In ons voorbeeld halen we informatie uit een enkele tabel. We zijn echter niet beperkt tot het gebruik van slechts één tabel. Combineer informatie uit meerdere tabellen en toon relaties. Het enige wat u hoeft te doen is de velden selecteren -- Access zal de velden voor u op een rij zetten. Deze uitlijning werkt omdat de Northwind-database vooraf gedefinieerde relaties tussen tabellen bevat. Als u een nieuwe database aanmaakt, moet u deze relaties zelf tot stand brengen.
  8. Klik op Volgende wanneer u klaar bent met het toevoegen van velden aan uw zoekopdracht om door te gaan.

  9. Kies het type resultaten dat u wilt produceren. Genereer voor dit voorbeeld een volledige lijst van producten en hun leveranciers door de optie Detail te kiezen en op de knop Volgende te klikken om door te gaan.
  10. Geef je vraag een titel. Selecteer iets beschrijvends waarmee u deze vraag later kunt herkennen. We noemen deze vraag " Product Supplier Listing."
  11. Klik op Voltooien voor uw zoekopdrachtresultaten. Het bevat een lijst met producten van Northwind, gewenste voorraadniveaus en catalogusprijzen. Het tabblad met deze resultaten bevat de naam van uw zoekopdracht.

U hebt met succes uw eerste query gemaakt met Microsoft Access 2010. Nu bent u gewapend met een krachtig hulpmiddel dat u kunt toepassen op uw databasebehoeften.

Aanbevolen: