Hoe de tekstvoorspelling van Microsoft Word uw schrijven kan helpen

Inhoudsopgave:

Hoe de tekstvoorspelling van Microsoft Word uw schrijven kan helpen
Hoe de tekstvoorspelling van Microsoft Word uw schrijven kan helpen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe functie voor tekstvoorspelling kan Word-gebruikers helpen sneller te schrijven.
  • De software zal naar verluidt op dezelfde manier werken als Smart Compose in Google Documenten.
  • Recente vooruitgang in natuurlijke taalverwerking (NLP) betekent dat tekstvoorspelling in de nabije toekomst veel beter kan worden, zegt een expert.
Image
Image

Microsofts nieuwe tekstvoorspellingsfunctie voor Word kan schrijvers helpen sneller en beter te werken.

De nieuwe functie is ontworpen om te anticiperen op wat de gebruiker vervolgens gaat schrijven en bespaart hem de moeite om het helemaal uit te typen. Het aanbod van Microsoft voegt zich bij een groeiend aantal apps die proberen uw woorden te voorspellen. Voorspellende schrijf-apps kunnen een geweldige manier zijn om tijd te besparen, zeggen experts.

"Het is levensreddend voor gebruikers als ze vast komen te zitten met zinsframing", zei Brad Smith, CEO van uitgeverij softwarebedrijf Wordable, in een e-mailinterview. "Met tekstvoorspelling kun je de machine trainen om tekst te voorspellen op basis van de schrijfstijl van een gebruiker."

Je vertellen wat je moet schrijven

Microsoft zal volgende maand ondersteuning voor tekstvoorspelling uitrollen naar Word. De software zal naar verluidt op een vergelijkbare manier werken als Smart Compose in Google Docs. De functies gebruiken machine learning om het woord of de zin te raden die de auteur van plan is te typen om snellere invoer mogelijk te maken.

"Tekstvoorspellingen helpen gebruikers om efficiënter te schrijven door tekst snel en nauwkeurig te voorspellen", aldus Microsoft op haar website. "De functie vermindert spel- en grammaticafouten en leert in de loop van de tijd om de beste aanbevelingen te geven op basis van uw schrijfstijl."

Met tekstvoorspelling kun je de machine trainen om tekst te voorspellen op basis van de schrijfstijl van een gebruiker.

Gebruikers krijgen grijze voorspellingen te zien die kunnen worden geaccepteerd door op de "Tab"-toets te drukken of worden afgewezen door op de "Esc"-toets te drukken. Microsoft zegt dat de "voorspellingen in de loop van de tijd beter zullen worden door de schrijfstijl van de gebruiker te leren". Er is ook de mogelijkheid om de voorspellingen uit te schakelen.

Als u geen Word-gebruiker bent, zijn er enkele alternatieven voor software voor tekstvoorspelling. De app Lightkey is een betrouwbaar alternatief voor tekstvoorspelling en heeft gratis en betaalde niveaus, afhankelijk van hoeveel u of uw bedrijf zal gebruiken, zei webanalist Nate Rodriguez in een e-mailinterview. Gmail van Google biedt ook tekstvoorspelling.

Outlook voorspelt jou ook

Tekstvoorspelling is niet alleen voor tekstverwerking. Microsoft rolt ook tekstvoorspelling uit voor Outlook voor Windows. Outlook-gebruikers kunnen suggesties accepteren door op het tabblad of de pijl-rechts te drukken. Als ze blijven typen terwijl ze de suggesties negeren, verdwijnen de tekstvoorspellingen automatisch.

Outlook kan ook antwoorden op e-mails voorstellen op een vergelijkbare manier als Gmail. Wanneer u een bericht ontvangt in een e-mail die kan worden beantwoord met een korte reactie, biedt Outlook drie antwoorden die u kunt gebruiken om te antwoorden.

Microsoft maakt ook gebruik van machine learning om Outlook-gebruikers te helpen bij het plannen van vergaderingen.

Image
Image

"Wanneer u een vergaderingsgebeurtenis in uw agenda bekijkt, kan Outlook u inhoud tonen die relevant is voor de vergadering, zoals berichten en bestanden in uw mailbox, bestanden in uw OneDrive voor werk- of schoolaccount of bestanden waarvoor u toestemming hebt om toegang te krijgen in de OneDrive van uw collega's voor werk- of schoolaccounts of de SharePoint-site van uw bedrijf", schrijft het bedrijf.

Tekstvoorspelling kan een enorme hulp zijn voor gebruikers, zeggen experts. "Het helpt bij het typen van snelheid, spelling en grammatica", zei Adrian Zidaritz, expert op het gebied van kunstmatige intelligentie, in een e-mailinterview.

De taalmodellen die tekstvoorspelling mogelijk maken, bestaan al een tijdje, dus waarom heeft het zo lang geduurd voordat Microsoft de functie lanceerde?

"Voor elke gebruiker moet het model zich aanpassen aan de schrijfstijl van een gebruiker, zodat het geleidelijk aan betere hulp kan bieden met de tijd," zei Zidaritz. "Het zou uiteindelijk moeten werken als de persoonlijke ghostwriter van een gebruiker."

Recente vooruitgang in natuurlijke taalverwerking (NLP) betekent dat tekstvoorspelling in de nabije toekomst veel beter zou kunnen worden, voorspelde Zidaritz. Een geavanceerd taalmodel zoals GPT-3 kan nu een heel verhaal schrijven op basis van de titel die je kiest. Of het model kan één alinea per keer of één zin per keer genereren. "The sky is the limit", als het op NLP aankomt, zei Zidaritz.

Aanbevolen: