Hoe AI u kan helpen sneller te schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe AI u kan helpen sneller te schrijven
Hoe AI u kan helpen sneller te schrijven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe AI-tools kunnen meer van je schrijven dan ooit doen.
  • Een AI-aangedreven schrijfassistent, Craftly. AI, beweert grote delen van het schrijfproces te automatiseren.
  • Sommige mensen zijn bezorgd dat de persoonlijke stijl zal lijden onder een grotere afhankelijkheid van AI bij het schrijven.
Image
Image

Door kunstmatige intelligentie aangestuurde schrijfsoftware kan alles maken, van e-mails tot blogposts, maar sommige waarnemers zeggen dat het je communicatie algemener kan maken.

Nieuwe AI-aangedreven schrijfassistent Craftly. AI beweert een groot deel van het schrijfproces te automatiseren. Het bedrijf zegt dat de assistent een algoritme gebruikt om uw unieke menselijke communicatiestijl te begrijpen en na te bootsen. Het maakt deel uit van een groeiend aantal AI-aangedreven schrijfprogramma's.

"AI is en zal een groot deel uitmaken van het creëren van inhoud", zei Alexander De Ridder, de mede-oprichter en chief technical officer van AI-schrijfsoftwarebedrijf Ink, in een e-mailinterview.

"Het is onvermijdelijk. Dat betekent niet dat AI noodzakelijkerwijs het talent van de schrijver zal vervangen. Het betekent dat de beste tools AI zullen bevatten om met jou te empoweren en te schrijven, niet voor jou."

Schrijf in verschillende talen

Craftly. AI maakt gewaagde beweringen over zijn product. Het bedrijf zegt dat zijn software over elk onderwerp in elke taal kan schrijven, zelfs als je geen moedertaalspreker bent, voor je webpagina, posts op sociale media, blogposts, advertenties en meer.

En hoewel het bedrijf zegt dat Craftly. AI kan helpen bij het genereren van inhoud voor persoonlijk gebruik, was het aanvankelijk ontworpen als een platform voor sociale media en marketingteams om hun berichten aan klanten te creëren.

"We hebben honderden gebruikers onze bèta laten testen in ste alth-modus om je de meest verbeterde AI-ondersteunde copywriter tot nu toe te bieden. Er komt geen einde aan de impact die dit kan hebben, aangezien de inhoud zo belangrijk is voor Search Engine Optimization (SEO), het vastleggen van zoekopdrachten, marketing, merken, "zei Iman Bashir, oprichter van Craftly. AI, in een persbericht.

Met behulp van deze tools kan het voor mensen gemakkelijker zijn om de juiste woorden en zinnen te vinden om zichzelf uit te drukken.

"Daarin hebben we een product gebouwd ter ondersteuning van onze SEO-pakketten die draaien om het verbeteren van menselijke capaciteiten, niet om vervanging."

De meeste van de huidige commerciële toepassingen van AI voor schrijven zijn gebaseerd op eenvoudige natuurlijke taalverwerking (NLP), zei Radek Kamiński, CEO van Nexocode, een AI-implementatie- en adviesbureau, in een e-mailinterview.

Grammatica-controlesoftware Grammarly is een goed voorbeeld van wat er momenteel mogelijk is bij het algemene commerciële gebruik van NLP, benadrukte Kamiński.

"In de nabije toekomst zullen we waarschijnlijk de uitbreiding van dergelijke systemen zien naar meer abstracte taalniveaus, zoals stijl en pragmatiek," zei hij."Vorig jaar bracht Google bijvoorbeeld een vooraf getraind TensorFlow-model uit dat een reeks 'bulletpoints' omzet in een samenhangende tekst."

Maar niet alle AI-tools zijn gelijk gemaakt, zei De Ridder. "Er zijn 'plug-and-play' AI, maar ze zijn meestal gebaseerd op regels en kunnen niet noodzakelijkerwijs verklaren wat elk uniek stuk inhoud nodig heeft," zei hij.

"Veel AI-oplossingen zijn niet afgestemd op waar de auteur aan werkt en bieden alleen generieke suggesties."

De Ridder prees de AI van zijn eigen bedrijf aan, die hij zei: "begrijpt de semantische betekenis achter de woorden en gebruikt dat begrip om unieke suggesties te creëren voor het verbeteren van de inhoud waaraan u werkt, in re altime met bruikbare aanbevelingen."

Zal AI het creatieve schrijven doden?

Sommige waarnemers hebben betoogd dat we onze persoonlijke stijl zullen verliezen door het toenemende gebruik van AI bij het schrijven.

Image
Image

"Het is zeker een geldig punt, maar ik denk niet dat we bang hoeven te zijn dat AI plotseling alles namens ons schrijft", Aaro Isosaari, CEO en mede-oprichter van Flowrite, een door AI aangedreven productiviteitstool, zei in een e-mailinterview.

"Zelfs met de meest geavanceerde taalmodellen die momenteel beschikbaar zijn, kan de kwaliteit van AI-gegenereerde teksten nogal variëren, afhankelijk van wat je wilt schrijven, dus de technologie zal ons niet snel volledig vervangen."

Met behulp van recente ontwikkelingen in AI-schrijftools kunnen gebruikers repetitief schrijven, zoals begroetingen, versnellen, zei Isosaari. Dit zou hen de vrijheid kunnen geven om zich te concentreren op zinvoller, creatief schrijven, voegde hij eraan toe.

Door AI aangedreven schrijfhulpmiddelen kunnen ook diegenen helpen die in de eerste plaats moeite hebben met het produceren van tekst, zoals mensen die moeten communiceren in andere talen dan hun eigen taal of die lijden aan dyslexie, merkte Isosaari op.

"Met behulp van deze tools kan het voor mensen gemakkelijker zijn om de juiste woorden en zinnen te vinden om zichzelf uit te drukken," zei hij.

Aanbevolen: