Hoe de dicteerupdate van Microsoft kan helpen met toegankelijkheid

Inhoudsopgave:

Hoe de dicteerupdate van Microsoft kan helpen met toegankelijkheid
Hoe de dicteerupdate van Microsoft kan helpen met toegankelijkheid
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft zal later dit jaar het dicteersysteem in Word en Outlook upgraden.
  • De updates voegen automatische interpunctie toe en een nieuwe werkbalk met bedieningselementen en andere opties.
  • Het bedrijf zegt dat de verbeteringen aan dicteren het gemakkelijker en effectiever zullen maken voor degenen die het gebruiken.
Image
Image

Microsofts nieuwe dicteerupdate maakt het veel gemakkelijker voor mensen met een handicap die voor het geschreven woord op hun stem vertrouwen.

Microsoft heeft onlangs plannen onthuld om het dicteersysteem in Word en Outlook bij te werken, een nieuwe functie voor automatische interpunctie toe te voegen, evenals een volledig aparte werkbalk om gebruikers te helpen bepalen hoe het allemaal werkt. Deze wijzigingen zijn momenteel gepland voor later dit jaar, en experts denken dat ze zullen helpen om dicteren een betere optie te maken voor gebruikers, vooral degenen die worstelen met leerproblemen.

"Studies tonen aan dat het gebruik van dicteersystemen als technologie voor gebruikers met een handicap een meer samenhangende leeromgeving creëert en hun manier van leven heeft verbeterd", vertelde Tim Clarke, directeur verkoop en marketing bij SEOBlog, via e-mail aan Lifewire.

"Schrijven is een vaardigheid die van invloed zal zijn op het leven van alle studenten buiten hun onderwijscarrière; daarom zijn praktische instructie en toepassing cruciaal in deze fase."

Erkenning uitbreiden

Dicteersystemen bieden zowel gemak als efficiëntie voor gebruikers, vooral degenen die moeite hebben met leren of andere handicaps die schrijven moeilijker voor hen maken. Door het systeem te verbeteren dat het al heeft, kan Microsoft de deur openen voor een betere service en verbeterde toegankelijkheid voor gebruikers.

Image
Image

Een manier waarop het bedrijf dit doet, is met de introductie van een nieuwe werkbalk, waarvan de Microsoft 365-roadmap zegt dat je dictaat kunt activeren, automatische interpunctie kunt aanpassen en zelfs verschillende handige bronnen over spraakopdrachten en andere kunt openen kenmerken.

Door deze bedieningselementen rechtstreeks op het scherm te plaatsen, zorgt Microsoft ervoor dat gebruikers volledige controle over het systeem hebben, zonder hen te dwingen een heleboel sneltoetscombinaties te leren. Er zijn natuurlijk nog steeds sneltoetsen, maar de werkbalk is er als u deze wilt gebruiken.

Automatische interpunctie is ook een belangrijk onderdeel van de update en biedt u een eenvoudige manier om punten, komma's en andere leestekens aan uw schrijven toe te voegen, zonder dat u ze hardop hoeft uit te spreken.

"Automatische interpunctie probeert leestekens aan uw dictaat toe te voegen zonder dat u 'punt' of 'komma' hoeft te zeggen. Interpunctie wordt bepaald door de pauzes in het dicteren, "zegt Microsoft pm haar website

Gebruikers kunnen deze specifieke functie ook uitschakelen als ze dat willen, en Microsoft raadt aan om zo natuurlijk en vloeiend mogelijk te praten tijdens het gebruik ervan.

Studies tonen aan dat het gebruik van dicteersystemen als technologie voor gebruikers met een handicap een meer samenhangende leeromgeving creëert en hun manier van leven heeft verbeterd.

Dicteren of niet dicteren

Degenen die zich zorgen maken over privégegevens van hun transcripties die worden gedeeld, zullen troost vinden in het feit dat Microsoft gebruikers heeft verzekerd dat de dicteerfunctie in Word en Outlook geen van de spraakopnamen opslaat die het vastlegt. In plaats daarvan verwijdert de service, zodra de transcriptie is voltooid, alle records van de opnames.

Privacykwesties terzijde, de toegankelijkheid die dicteren toevoegt aan programma's zoals Outlook en Word is belangrijk.

Volgens Clarke: "Een betrouwbaar dicteerhulpmiddel dat leerlingen met leerproblemen adequaat onderwijs kan bieden, de schrijfmechanica verbetert, de onafhankelijkheid bevordert en schrijfangst helpt voorkomen."

Aanbevolen: