Hoe een breedbandupgrade van $ 1 miljard indianen kan helpen

Inhoudsopgave:

Hoe een breedbandupgrade van $ 1 miljard indianen kan helpen
Hoe een breedbandupgrade van $ 1 miljard indianen kan helpen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Native American tribale gebieden zijn enkele van de minst verbonden in het land.
  • Een federale toewijzing van $ 1 miljard zou kunnen helpen bij het bouwen van breedband voor stammen.
  • Sommige bedrijven zeggen dat 5G-technologie van vitaal belang kan zijn voor het verbeteren van de internettoegang bij reserveringen.
Image
Image

De digitale kloof baant zich een weg door inheemse Amerikaanse reservaten in het hele land, maar een nieuw federaal initiatief zou de kloof kunnen overbruggen.

De regering van Biden heeft $ 1 miljard aan financiering toegewezen, wat landelijke providers zou kunnen helpen om glasvezelbreedband aan te bieden. De verhuizing zou het grote aantal indianen kunnen helpen dat momenteel geen snelle internettoegang heeft.

"Generaties lang heeft een gebrek aan investeringen in infrastructuur in Indian Country Tribes verder achtergelaten in de digitale kloof dan de meeste delen van het land", Minister van Binnenlandse Zaken Deb Haaland, de eerste Indiaan die als kabinet diende secretaris, zei op een persconferentie die de financiering aankondigde.

"We hebben als land de verantwoordelijkheid om infrastructuur te bouwen die de economische ontwikkeling stimuleert, gemeenschappen veilig houdt en ervoor zorgt dat iedereen kansen heeft om te slagen."

Een digitale kloof

Gebrek aan breedbandtoegang is een groot probleem voor stammen. Hoewel iets meer dan tweederde van de inheemse Amerikaanse stammen in de continentale VS toegang heeft tot breedbandinternet, is deze toegang volgens een analyse van federale gegevens van het American Indian Policy Institute het absolute minimum volgens de FCC-25 Mbps download 3 Mbps upload vereisten. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat minder dan de helft van alle bewoners thuis breedband had.

"Gebrek aan betrouwbare breedbandverbindingen, al grote economische verschillen tussen landelijke en afgelegen gemeenschappen", zei Scott Neuman, een vice-president bij Calix, dat cloud, softwareplatforms, -systemen en -diensten levert aan communicatieserviceproviders, in een e-mail interview. "Inheemse Amerikaanse gemeenschappen blijven ernstig benadeeld door hun gebrek aan toegang."

We hebben als land de verantwoordelijkheid om infrastructuur te bouwen die de economische ontwikkeling stimuleert, gemeenschappen veilig houdt en ervoor zorgt dat iedereen kansen heeft om te slagen.

De pandemie van het coronavirus heeft laten zien hoe belangrijk online toegang is, zeggen experts.

"In de afgelopen 16 maanden is breedband net zo cruciaal geworden als elektriciteit en water", zei Neuman. "Mensen werken, leren en hebben online toegang tot gezondheidszorg - waarom zou niet iedereen dezelfde kwaliteit van toegang hebben?"

Aangezien inheemse Amerikaanse gemeenschappen verspreid zijn over grote geografische gebieden, zou een grotere breedbandtoegang de gezondheidszorg, het onderwijs en de handel een boost kunnen geven, zei Bart van Aardenne, de CEO van Terranet Communications, leverancier van netwerkoplossingen, in een e-mailinterview.

"Naarmate de gezondheidszorg steeds meer online gaat, kan telegeneeskunde patiënten toegang geven tot middelen die anders alleen toegankelijk zouden zijn via lange reizen of helemaal niet", voegde hij eraan toe. "Modern onderwijs is onlosmakelijk verbonden met internet, nu meer dan ooit. In de toekomst zal het proces van leren, huiswerk maken en communiceren met ouders en leerlingen voor altijd verbonden zijn met een online aanwezigheid."

5G komt eraan

De nieuwe financiering zal worden gebruikt om communicatie-infrastructuur in tribale gebieden uit te bouwen, zei Van Aardenne. De apparatuur omvat de 4G- en 5G-radionetwerkapparatuur en de connectiviteit die nodig is om de lokale radionetwerken met internet te verbinden.

De installatie van 5G-netwerken gaat ook over het behoud van de onafhankelijkheid van stammen, zeggen sommige waarnemers. ISP Supplies werkt samen met de Confederated Salish en Kootenai Tribes om breedband naar hun reserveringen te brengen.

Image
Image

"Onze samenwerking geeft de stammen de mogelijkheid om privé LTE/5G in te zetten, waardoor ze hun soevereiniteit kunnen behouden en tegelijkertijd economische kansen voor hun leden kunnen creëren", zei David Peterson, een senior engineer bij ISP Supplies, in een e-mailinterview.

Onder de breedbandopties ontbreekt 5G-dekking met name in veel stammenlanden, zei Stephen Douglas, hoofd van 5G-strategie bij telecommunicatiebedrijf Spirent, in een e-mailinterview. Veel inheemse Amerika's leven in dunbevolkte gebieden die commercieel vaak niet aantrekkelijk zijn voor commerciële ISP's.

"Het vaak ruige terrein maakt de infrastructuur complex en kostbaar om te bouwen en in te zetten, waardoor het moeilijk is voor arme gemeenschappen om gezamenlijk geld te verdienen", zei Douglas.

De technologie achter 5G biedt enkele voordelen in landelijke gebieden, zei Douglas.

"Het 5G-laagbandspectrum, zoals 2,5 GHz en 600 MHz, kan een groot bereik bieden, waardoor het aantal en de kosten van vereiste mobiele sites wordt verlaagd en snelheden worden geboden tussen 100-300 Mbps, wat aanzienlijk sneller is dan 4G en vergelijkbaar met vast breedband, "voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: