Meldingen uitschakelen op Windows 10

Inhoudsopgave:

Meldingen uitschakelen op Windows 10
Meldingen uitschakelen op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Alle meldingen stoppen: Start > Instellingen > Systeem > Meldingen en acties en schakel uit Ontvang meldingen van apps en andere afzenders.
  • Van specifieke apps: scrol in het venster Meldingen en acties omlaag naar Meldingen van deze afzenders ontvangen en schakel de app uit.
  • Gebruik de Focus assist link onder Meldingen & acties om aanvullende regels in te stellen, zoals meldingstijden.

Dit artikel beschrijft hoe u Windows 10-meldingen van uw bureaublad kunt uitschakelen die afkomstig kunnen zijn van gedownloade apps of van browsers. Je kunt ervoor kiezen om meldingen volledig uit te schakelen, of alleen voor bepaalde apps.

Hoe alle meldingen uit te schakelen

Als je alle meldingen wilt uitschakelen, ongeacht waar ze vandaan komen, kun je dit met slechts een paar klikken doen.

  1. Selecteer Start in de linkerbenedenhoek van uw bureaublad.
  2. Klik op Instellingen (ziet eruit als een versnelling).

    Image
    Image
  3. Klik op Systeem.

    Image
    Image
  4. Selecteer in de zijbalk Meldingen en acties.

    Image
    Image
  5. Schakel onder Meldingen uit Ontvang meldingen van apps en andere afzenders.

    Image
    Image

Meldingen van specifieke apps uitschakelen

Als je niet alle meldingen wilt uitschakelen, maar geen meldingen van bepaalde apps wilt zien, kun je dit ook doen via de Instellingen. Dan kun je nog steeds belangrijke meldingen ontvangen terwijl je de meldingen vermijdt die voor jou niet relevant zijn.

  1. Volg de bovenstaande stappen totdat u bij het venster Meldingen en acties komt.
  2. Scroll naar beneden naar Ontvang meldingen van deze afzenders.

    Image
    Image
  3. Je kunt door alle apps scrollen die momenteel meldingen verzenden. Voor degenen van wie u geen meldingen wilt ontvangen, zet u de schakelaars ernaast op Uit.

    U kunt apps ook sorteren op Meest recent of Naam door te klikken op de Sorteren op vervolgkeuzelijst.

Meer opties voor het uitschakelen van meldingen

In de instellingen voor Meldingen en acties zijn er nog enkele opties die u uit of aan kunt zetten. Deze bevinden zich net onder de sectie Notifications en hebben selectievakjes.

U kunt kiezen of u al dan niet meldingen op uw vergrendelingsscherm wilt weergeven, herinneringen of inkomende VoIP-oproepen op het vergrendelingsscherm wilt weergeven, meldingen wilt laten spelen met geluid en andere opties. Om deze uit te schakelen, klikt u op het vinkje. Klik nogmaals om ze weer aan te zetten.

Je ziet ook een link naar Focus assist instellingen. Hier kun je kiezen op welke tijden je meldingen wilt ontvangen. Volg deze stappen om de instellingen voor focushulp te gebruiken.

  1. Klik in de instellingen voor meldingen en acties op Focus assist.

    Image
    Image
  2. Bovenaan kun je ervoor kiezen om focushulp uit te zetten, alleen prioriteit te gebruiken, waarmee je alleen meldingen ziet die zijn geselecteerd uit de prioriteitenlijst, of alle meldingen behalve alarmen te verbergen.

    Image
    Image
  3. Hieronder, in de Automatische regels sectie, kun je ervoor kiezen om bepaalde instellingen voor meldingen op bepaalde tijden te hebben. Om een tijdsbestek te selecteren waarin meldingen verborgen zijn of alleen prioriteit hebben, zet u de schakelaar naast Tijdens deze tijden op Aan en selecteert u deze optie om te kiezen hoe laat dit gebeurt.

    Image
    Image
  4. Je kunt ook meldingsinstellingen kiezen die specifiek zijn voor wanneer je je scherm dupliceert, wanneer je een game speelt of wanneer je een app gebruikt in de modus voor volledig scherm.

Meldingen van apps die nog steeds verschijnen?

Als je merkt dat sommige apps je nog steeds meldingen geven, moet je misschien naar die specifieke app zelf gaan en de meldingsinstellingen van binnenuit wijzigen. Je kunt deze opties meestal vinden in het instellingengedeelte van de app.

FAQ

    Hoe schakel ik Facebook-meldingen uit op Windows 10?

    Om Facebook-meldingen in Windows 10 uit te schakelen, gaat u naar Meldingen en acties. Scroll naar beneden totdat je de Facebook app-tag ziet en schakel de schuifregelaar uit.

    Hoe schakel ik Google Chrome-meldingen uit in Windows 10?

    Om Chrome-meldingen in Windows 10 uit te schakelen, selecteert u vanuit een Chrome-venster Menu (drie stippen) > Instellingen >Privacy en beveiliging > Site-instellingen Selecteer in het gedeelte Permissions Notifications om de instellingeninterface voor Chrome-meldingen te openen, waar u kunt kiezen om sitemeldingen toe te staan of te blokkeren.

    Hoe schakel ik e-mailmeldingen uit in Windows 10?

    Om nieuwe berichtmeldingen in de Mail-app uit te schakelen, selecteert u File > Options > Mail. Schakel onder Bericht binnenkomst het selectievakje naast Bladwaarschuwing weergeven uit en selecteer vervolgens OK.

    Hoe schakel ik YouTube-meldingen uit in Windows 10?

    Als je geen aanbevelingen of meldingen meer wilt ontvangen van kanalen waarop je bent geabonneerd, ga je naar YouTube.com, klik je op het pictogram van je Google-account en selecteer je Instellingen > Meldingen. Schakel naast Uw voorkeuren de meldingen uit die u niet wilt.

Aanbevolen: