Meldingen uitschakelen op een Mac

Inhoudsopgave:

Meldingen uitschakelen op een Mac
Meldingen uitschakelen op een Mac
Anonim

Mac-meldingen kunnen handig zijn, omdat ze een manier bieden om gemakkelijk aankomende evenementen in je agenda te zien, op de hoogte te blijven van e-mails en berichten en zelfs updates te zien van websites waarop je bent geabonneerd. Het kan allemaal wel een beetje veel worden. Als je je werk gedaan wilt krijgen, je scherm moet spiegelen voor een presentatie, of gewoon even een pauze nodig hebt van constante meldingen, kun je de melding op de Mac als volgt uitschakelen.

Meldingen tijdelijk uitschakelen op Mac

MacOS biedt een aantal manieren om meldingen uit te schakelen, waardoor je veel controle hebt over wanneer en hoe apps je kunnen onderbreken met banners en waarschuwingen.

Hier is een overzicht van de manieren waarop je meldingen op je Mac kunt uitschakelen:

  • Via het menu Meldingen: Dit geeft je de meeste controle. Je kunt meldingen elke dag voor een bepaalde tijd uitschakelen, meldingen voorkomen op basis van een aantal andere criteria en zelfs meldingen per app beheren.
  • Vanaf het bureaublad: Dit is de gemakkelijkste methode en vereist gewoon een combinatie van toets+muisklik, maar het biedt geen geavanceerde opties.
  • Vanuit het meldingscentrum: deze methode is ook erg snel, maar er ontbreken geavanceerde opties. Als je deze methode gebruikt, worden de meldingen de volgende dag weer ingeschakeld.

Meldingen op Mac uitschakelen via het Berichtencentrum

MacOS maakt het gemakkelijk om alle meldingen tijdelijk uit te schakelen voor een bepaalde tijd, zodat je een gepersonaliseerde downtime zonder meldingen kunt creëren, meldingen kunt afsluiten terwijl je op school of op het werk bent, meldingen kunt voorkomen terwijl je slaapt, of om een andere reden elke dag een meldingsvrije periode in te stellen.

Hier leest u hoe u elke dag voor een bepaalde tijd tijdelijk meldingen op een Mac kunt uitschakelen:

  1. Klik op het Apple menu icoon.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik op Meldingen.

    Image
    Image
  4. Klik op Niet storen in het linkerdeelvenster als dit nog niet is geselecteerd.

    Image
    Image
  5. Voer de periode in waarin u geen meldingen wilt ontvangen in de velden Van: en To: en vink het bijbehorende vak.

    Image
    Image
  6. Meldingen worden elke dag gedurende de door u gekozen periode onderdrukt. Als u terug wilt naar normaal, keert u gewoon terug naar dit menu en verwijdert u het vinkje links van Van.

Meer over Mac Niet storen-opties

Naast het feit dat je elke dag een persoonlijke downtime kunt instellen zonder afleiding, biedt het menu Niet storen een aantal andere opties. Je kunt het ook instellen om meldingen te onderdrukken wanneer het scherm slaapt, wanneer je scherm is vergrendeld en bij het spiegelen naar tv's en projectoren.

De opties om meldingen te onderdrukken wanneer het scherm slaapt of vergrendeld is, zijn handig omdat ze automatisch voorkomen dat meldingen afgaan wanneer je je Mac niet echt gebruikt. De meldingen worden verzameld in het meldingscentrum en worden weergegeven wanneer u wakker wordt of uw display ontgrendelt.

De optie om meldingen uit te schakelen bij het spiegelen van je scherm is geweldig als je wilt voorkomen dat gênante of persoonlijke meldingen verschijnen wanneer andere mensen je scherm bekijken. Het is ook een beetje professioneler om te voorkomen dat het scherm vol staat met meldingen wanneer je een presentatie geeft.

Meldingen van een enkele app uitschakelen

MacOS stelt je ook in staat om meldingen per app uit te schakelen. Als je de meeste meldingen wilt ontvangen, maar er zijn een handvol apps die je irriteren, kun je eenvoudig meldingen van die specifieke apps uitschakelen terwijl je al het andere met rust laat.

Deze optie is handig als u uw agendameldingen wilt uitschakelen, wilt voorkomen dat websites meldingen verzenden via Safari, of gewoon wilt voorkomen dat een andere app u meldingen stuurt.

  1. Open het instellingenmenu voor meldingen door op het pictogram Apple menu te klikken en vervolgens te navigeren naar Systeemvoorkeuren > Meldingen.

    Image
    Image
  2. Klik op een app om de instellingen voor meldingen te openen.
  3. Klik op de schuifregelaar naast Sta meldingen toe van (App).
  4. Die app kan geen meldingen verzenden totdat je opnieuw op de schuifregelaar tikt.

Bottom Line

Naast het eenvoudig uitschakelen van apps, biedt hetzelfde menu je een aantal andere opties. U kunt de waarschuwingsstijl wijzigen om waarschuwingen, banners of helemaal geen pop-upmeldingen toe te staan. U kunt ook kiezen of u meldingen van die app op het vergrendelingsscherm wilt toestaan, kiezen wanneer u meldingsvoorbeelden wilt zien, of de app al dan niet meldingen in het meldingscentrum kan plaatsen en of er een geluid kan worden afgespeeld bij het verzenden van een melding.

Hoe snel alle meldingen uit en weer in te schakelen

Als je al je meldingen onmiddellijk wilt uitschakelen zonder een heleboel menu's te doorzoeken, en ze later net zo gemakkelijk opnieuw wilt inschakelen, kun je dat ook met macOS doen.

Zo zet je alle meldingen onmiddellijk uit:

  1. Houd de Option-toets. ingedrukt
  2. Klik op het Notification Center icoon in de rechterbovenhoek van de menubalk.

    Image
    Image
  3. Het pictogram wordt grijs en je meldingen worden gepauzeerd.

    Image
    Image
  4. Als u meldingen weer wilt inschakelen, houdt u de Option-toets ingedrukt en klikt u nogmaals op het pictogram Notification Center.

Een andere manier om snel meldingen uit te schakelen

Naast de optietoetsmethode is er nog een gemakkelijke manier om de modus Niet storen snel in te schakelen. Met deze methode wordt de modus Niet storen uitgeschakeld aan het begin van de volgende dag of wanneer u ervoor kiest deze te beëindigen, afhankelijk van wat eerder komt.

Hier leest u hoe u de modus Niet storen snel inschakelt op een Mac:

  1. Klik op het Notification Center icoon in de rechterbovenhoek van de menubalk.

    Image
    Image
  2. Veeg omlaag in het meldingscentrum.

    Image
    Image

    Gebruik een veegbeweging met twee vingers om deze stap te voltooien.

  3. Klik op de schuifregelaar naast NIET STOREN.

    Image
    Image
  4. Niet storen-modus wordt ingeschakeld en onderdrukt alle meldingen tot de volgende dag.
  5. Om de modus Niet storen uit te schakelen, keert u terug naar dit menu en klikt u op de schuifregelaar DO NOT DISTURB om deze uit te schakelen.

Aanbevolen: