AI kan helpen bij het kiezen van je beste foto's

Inhoudsopgave:

AI kan helpen bij het kiezen van je beste foto's
AI kan helpen bij het kiezen van je beste foto's
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Canon's Photo Culling-app gebruikt AI om de beste foto's te kiezen uit duplicaten in je afbeeldingenbibliotheek.
  • Het AI-algoritme van de app is meestal correct bij het kiezen welke foto's moeten worden bewaard en welke moeten worden verwijderd.
  • Experts zeggen dat er nog steeds enkele implicaties zijn van AI in je foto's, zoals privacyproblemen en de onvolkomenheden van AI-technologie.
Image
Image

Een nieuwe app die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om de beste foto's op je telefoon te kiezen, is een coole en tijdbesparende functie voor de selfie-dag en -leeftijd. Experts zeggen echter dat er nog steeds zorgen zijn over AI die toegang heeft tot uw persoonlijke foto's.

Canon's nieuwe iOS-app genaamd Photo Culling laat je zien welke van je foto's de beste zijn, op basis van het AI-algoritme. De app is de perfecte oplossing voor het opschonen van dubbele foto's op je telefoon, en experts zeggen dat dit soort applicaties precies is hoe AI ons kan helpen met vervelende taken.

"De aankondiging van de nieuwe AI-app, Photo Culling by Canon, is een nieuwe stap in de toekomst en geeft een voorproefje van waartoe de toekomst van AI in staat is", schreef Atta Ur Rehman, contentmanager bij Gun Made, naar Lifewire in een e-mail.

AI beoordeelt je foto's

Als je veel foto's van hetzelfde ding maakt, bijvoorbeeld van je kat die leuke dingen doet, kiest deze handige app wat volgens hem de beste van die serie is. Volgens Canon baseert het algoritme de selectie op scherpte, ruis, emotie en gesloten ogen.

De app laat je ook zien hoeveel foto-opslag je nog hebt op je telefoon; geeft u individuele scores van uw foto's, met de mogelijkheid om te kiezen welke factoren voor u het belangrijkst zijn; laat je foto's zoeken op datum; en meer. Het doet zijn werk om de niet-zo-goede iPhone-foto's te verwijderen en de meest Instagram-geschikte foto's te behouden.

Wat betreft privacy voor de Canon-app, als de verwerking en gegevens op uw apparaat blijven staan, zou dit u niet moeten weerhouden van de voordelen van deze toepassing.

"Met een app die duplicaten verwijdert - vergelijkbaar met ruimen - en scant naar foto's met een persoon die knippert met gezichtsherkenningstechnologie, wordt het een re altime besparing voor gewone telefoonfoto's", schreef professionele fotograaf, Orlando Sydney, naar Lifewire in een e-mail.

Ontbrekende herinneringen

Zoals met elke app op onze smartphones, zal er enkele implicaties zijn, vooral als het gaat om AI, omdat het nog steeds zo'n steeds evoluerende technologie is. Experts zeggen dat AI niet perfect is en nog steeds vatbaar is voor fouten, dus neem de suggesties met een korreltje zout.

"Zelfs wanneer [AI] afbeeldingen detecteert en onderzoekt, hebben we nog steeds gevallen waarin het geen onderscheid kan maken tussen de afbeeldingen van dessert- en naaktfoto's", schreef Caroline Lee, de mede-oprichter van CocoSign, aan Lifewire in een e-mail.

Zelfs toen de app mijn foto's verwijderde en de "perfecte" foto koos, was het niet mijn "goede" kant, wat natuurlijk alleen ik zou weten, geen AI-algoritme.

Een andere implicatie van AI in onze foto's is dat het daadwerkelijk opschonen van je afbeeldingenbibliotheek en het vinden van een paar edelstenen die je niet kende, bijna verloren is.

Image
Image

"De meeste mensen, vooral degenen die van foto's houden, willen zelf bladeren en kiezen, zodat ze een dierbare herinnering aan het moment kunnen vastleggen, en de app vernietigt het gewoon", schreef Sonya Schwartz, oprichter van Her Norm, naar Lifewire in een e-mail.

"Als je de app voor je laat kiezen, wordt deze niet meer gepersonaliseerd en mis je misschien wel de mooiste foto die er is."

Beveiligingsimplicaties

Natuurlijk zijn er ook zorgen over de beveiligingsimplicaties van het feit dat AI je foto's binnensluipt.

"De beveiligingsimplicaties van het verlenen van toegang tot uw persoonlijke foto's aan grote technische giganten als Canon is belangrijk om te begrijpen en mag niet over het hoofd worden gezien", schreef Laura Fuentes, operator bij Infinity Dish, in een e-mail aan Lifewire.

Maar experts zeggen dat als je apps zoals Facebook of Instagram hebt, je bedrijven al de controle over je foto's geeft door je gegevens op te slaan en deze mogelijk te verkopen.

In het privacybeleid van de app staat dat de app dergelijke afbeeldingen of informatie in dergelijke afbeeldingen niet via deze app "verkrijgt, verzamelt of gebruikt", wat enigszins geruststellend is in vergelijking met andere apps.

"De meeste grote sociale-mediaplatforms hebben veel meer invasieve AI-technologieën", zei Sydney. "Wat betreft privacykwesties voor de Canon-app, als de verwerking en gegevens op uw apparaat blijven staan, zou dit u niet moeten weerhouden van de voordelen van deze toepassing."

Aanbevolen: