Facebook-vriendenlijst kan helpen bij het beheren van uw nieuwsfeed

Inhoudsopgave:

Facebook-vriendenlijst kan helpen bij het beheren van uw nieuwsfeed
Facebook-vriendenlijst kan helpen bij het beheren van uw nieuwsfeed
Anonim

Facebook-vriendenlijst is een krachtig hulpmiddel waarmee je kunt bepalen wie ziet wat je op Facebook doet, en hoeveel je ziet van de activiteit van elke vriend in je nieuwsoverzicht.

Wat is een vriendenlijst?

De Facebook-vriendenlijst heeft twee functies:

  • Hiermee kun je beslissen welke vrienden elke statusupdate kunnen zien die je verstuurt.
  • Hiermee kun je beslissen hoeveel en welk type statusupdates en activiteitsmeldingen je van elk van je vrienden wilt zien.

Standaard maakt 's werelds grootste sociale netwerk een aantal Facebook-vriendenlijsten voor je aan. Deze omvatten degenen voor uw goede vrienden, kennissen en alle werk- of universiteitsgroepen waartoe u op het netwerk behoort. Je kunt ook een aangepaste vriendenlijst maken.

Image
Image

Waarom Facebook-lijsten dingen gemakkelijker maken

Een handig ding over een vriendenlijst is dat je met een enkele klik een instelling kunt kiezen voor iedereen erop. Dat bespaart u het afzonderlijk bewerken van de weergave-instellingen voor elke vriend, één voor één, om Facebook-vrienden te verbergen zodat hun updates niet in uw nieuwsfeed worden weergegeven. Voeg ze gewoon toe aan je lijst met mensen over wie je hetzelfde voelt.

Verre kennissen kunnen bijvoorbeeld op de ene lijst komen en lang verloren jeugdvrienden op een andere. Werkcollega's kunnen één lijst vormen, en vrienden die een hobby met u delen, kunnen een andere zijn.

Beheer de inhoud van uw nieuwsfeed

Zet op zijn minst de mensen van wie je niet veel wilt horen op een bepaalde lijst. Als je dat doet, is er maar één klik nodig om de instelling te wijzigen voor hoe vaak je wilt dat hun updates in je Facebook-nieuwsfeed verschijnen.

Bereik een specifieke lijst met mensen

Als deze mensen op één lijst staan, kun je selectief een statusupdate naar een bepaalde lijst sturen en niemand anders deze laten zien.

Zet eerst je beste vrienden op je lijst met goede vrienden. Wanneer u vervolgens een update verzendt waarvan u niet wilt dat iemand anders deze ziet, selecteert u de lijst Vrienden sluiten in het publicatievak. Uw notitie wordt alleen naar die lijst verzonden.

Als je berichten naar bepaalde lijsten wilt sturen, selecteer je het vervolgkeuzemenu links van de berichtknop en selecteer je de gewenste lijst.

Je kunt ook het omgekeerde doen: een lijst met vrienden blokkeren zodat ze een bepaald bericht niet kunnen zien. Om dit te doen, selecteert u de Blokkeer deze lijst optie wanneer u de update verzendt.

Mensen toevoegen aan een Facebook-vriendenlijst

Volg deze stappen om een vriend aan een lijst toe te voegen:

  1. Beweeg over de naam van de persoon die u aan uw lijst wilt toevoegen en selecteer vervolgens de knop Vrienden.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bewerk vriendenlijst.

    Image
    Image
  3. Kies in welke vriendenlijst je de persoon wilt opnemen.

    Image
    Image

De standaard Vriendenlijst-opties zijn:

  • Close Friends is een lijst die Facebook automatisch aanmaakt op basis van hoeveel je communiceert met mensen op het netwerk.
  • De kennissen lijst wordt niet automatisch ingevuld; je voegt er handmatig mensen aan toe.
  • Voeg mensen toe aan de Restricted lijst als je alleen met ze wilt delen als je dit handmatig hebt gedaan.

Een aangepaste Facebook-vriendenlijst maken

Volg deze stappen om een nieuwe lijst te maken:

  1. Selecteer in het hoofdmenu aan de linkerkant Vriendenlijsten.

    Het kan zijn dat je Meer weergeven moet selecteren om de optie Vriendenlijst weer te geven.

    Image
    Image
  2. Hiermee gaat u naar uw pagina voor het beheren van uw Facebook-vriendenlijsten. Bewerk een lijst door deze te selecteren.

    Image
    Image
  3. Selecteer Lijst maken om een nieuwe lijst te starten. Geef je lijst een naam en voeg leden toe. Typ het vak Leden om een lijst met vrienden weer te geven waaruit u kunt kiezen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Create als je klaar bent.

    Je kunt meer vrienden aan een lijst toevoegen nadat je deze hebt gemaakt, ofwel vanaf de hoofdpagina van de lijst of door een persoon te selecteren in de nieuwsfeed.

Inhoud delen met mensen in een vriendenlijst

Als je nu een bericht plaatst, kun je het zo instellen dat alleen degenen die in een bepaalde lijst staan, het bericht kunnen zien. Ga als volgt te werk om een bericht voor een specifieke lijst te maken:

  1. Selecteer in de nieuwsfeed het vak Waar denk je aan om een nieuw bericht te maken.

    Image
    Image
  2. Schrijf of maak je bericht en selecteer de knop Vrienden.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden en selecteer Specifieke vrienden.

    Image
    Image
  4. Typ de naam van de vriendenlijst met wie je het bericht wilt delen. Selecteer de lijst en kies vervolgens Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent om te publiceren, selecteer je Post. Je inhoud wordt gedeeld met de vriendenlijst die je hebt gekozen.

Aanbevolen: