De 18 beste tips om een langere batterijduur van de iPad te krijgen (bijgewerkt voor iPadOS 15.5)

Inhoudsopgave:

De 18 beste tips om een langere batterijduur van de iPad te krijgen (bijgewerkt voor iPadOS 15.5)
De 18 beste tips om een langere batterijduur van de iPad te krijgen (bijgewerkt voor iPadOS 15.5)
Anonim

Hoewel de iPad een lange batterijduur heeft, is de batterijduur als tijd en geld: je kunt nooit te veel hebben. Dat is met name het geval wanneer u iets op uw iPad moet doen en de batterij bijna leeg raakt.

Je kunt verschillende dingen doen om te voorkomen dat je op een kritiek moment zonder sap komt te zitten. De tips hier zouden niet altijd moeten worden gebruikt - je zou bijvoorbeeld in de meeste gevallen niet zonder een internetverbinding willen - maar het zijn goede opties wanneer je de batterijduur van je iPad wilt verlengen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPads met iPadOS versie 15.5 en eerder.

Wi-Fi uitschakelen

De wifi-verbinding van je iPad trekt de batterij leeg, of je hem nu wel of niet gebruikt met internetverbinding. Dat komt omdat je iPad constant naar netwerken zoekt. Als je geen verbinding hebt en een tijdje niet hoeft te internetten, kun je de batterij van de iPad sparen door wifi uit te schakelen. Hier is hoe:

  1. Tik op de Instellingen app op het iPad-startscherm.

    Image
    Image
  2. Tik op Wi-Fi in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  3. Verplaats de Wi-Fi schuifregelaar naar uit/wit om de wifi-verbinding uit te schakelen.

    Image
    Image

Mobiele gegevens uitschakelen

Sommige iPad-modellen hebben een ingebouwde dataverbinding. Als uw iPad een mobiele verbinding heeft, loopt de batterij van de iPad leeg wanneer mobiele gegevens zijn ingeschakeld, of u nu internet gebruikt of niet. Als u geen verbinding met internet hoeft te maken of meer batterijvermogen wilt besparen dan nodig is om verbinding te maken, schakelt u deze verbinding uit. Om dit te doen:

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van de iPad.
  2. Tik op Mobiel in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  3. Verplaats de Mobiele data schuifregelaar naar uit/wit om mobiele verbindingen te voorkomen.

Bluetooth uitschakelen

Je hebt nu waarschijnlijk het idee dat draadloze netwerken van welke aard dan ook de levensduur van de batterij verkorten. Het is waar. Een andere manier om de levensduur van de batterij te verlengen, is door Bluetooth uit te schakelen. Bluetooth-netwerken worden gebruikt om apparaten zoals toetsenborden, luidsprekers en koptelefoons op de iPad aan te sluiten. Als u zoiets niet gebruikt en niet van plan bent dit binnenkort te doen, schakelt u Bluetooth uit. Hier is hoe:

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van de iPad.
  2. Tik op Bluetooth in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  3. Verplaats de Bluetooth schuifregelaar naar uit/wit.

    Image
    Image

AirDrop uitschakelen

AirDrop is een andere draadloze netwerkfunctie van de iPad. Het verwisselt bestanden van het ene nabijgelegen iOS- of iPadOS-apparaat of Mac naar het andere via de ether. Het is handig, maar het kan je batterij leegtrekken, zelfs als het niet in gebruik is. Houd het uitgeschakeld, tenzij u het gaat gebruiken. AirDrop uitschakelen:

  1. Open Control Center op uw iPad door naar beneden te vegen op het scherm, beginnend in de rechterbovenhoek. (In eerdere iPadOS-versies moet u mogelijk omhoog vegen vanaf de onderkant van het scherm.)
  2. Tik op het AirDrop pictogram, dat zich direct rechts van het vliegtuigmoduspictogram bevindt.

    Image
    Image
  3. Tik op Ontvangen uit in het pop-upscherm.

    Image
    Image

Achtergrond App vernieuwen uitschakelen

De iPadOS is ontworpen om te anticiperen op uw behoeften. Wanneer u bijvoorbeeld uw sociale media-accounts na het werk controleert, zijn ze al bijgewerkt, zodat u nieuwe inhoud voor u klaar heeft staan, met dank aan de instelling Achtergrond App Verversen. Coole functie, maar het vereist batterijvermogen. Als je zonder deze helpende hand kunt leven, volg dan deze stappen:

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van de iPad.
  2. Tik op Algemeen in het linkerdeelvenster.
  3. Tik op Achtergrond App vernieuwen.

    Image
    Image
  4. Verplaats de Background App Refresh schuifregelaar naar uit/wit om te voorkomen dat alle apps in de lijst inhoud op de achtergrond laden.

    Image
    Image
  5. Als u niet alle apps in de lijst wilt uitschakelen, laat u de schuifregelaar Achtergrondapp vernieuwen op aan/groen en gebruikt u de schuifregelaars voor elke afzonderlijke app in de lijst. Hoe meer apps je uitschakelt, hoe meer batterijvermogen je bespaart.

    Image
    Image

Handoff uitschakelen

Met Handoff kun je oproepen beantwoorden vanaf je iPhone op je iPad of beginnen met het schrijven van een e-mail op je Mac en buitenshuis afmaken op je iPad. Het is een geweldige manier om al je Apple-apparaten aan elkaar te binden, maar het vreet de batterij van de iPad op. Als je denkt dat je het niet zult gebruiken, zet het dan uit:

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van de iPad.
  2. Tik op Algemeen in het linkerdeelvenster en tik vervolgens op AirPlay & Handoff op het hoofdscherm.

    Image
    Image
  3. Verplaats de Handoff schuifregelaar naar uit/wit.

    Image
    Image

Apps niet automatisch updaten

Als je altijd de nieuwste versies van je favoriete apps wilt hebben, stel je iPad in om automatisch apps en app-updates te downloaden, inclusief app-downloads die op je andere apparaten zijn gemaakt. Vanzelfsprekend gebruikt deze functie de batterij. Schakel deze functie uit en werk uw apps handmatig bij. Hier is hoe:

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van de iPad.
  2. Tik op App Store in het linkerdeelvenster.
  3. Verplaats in het gedeelte Automatische downloads de schuifregelaars naast Apps en App Updates naar wit/uit.

    Image
    Image

Nieuwe gegevens ophalen uitschakelen

De instelling Nieuwe gegevens ophalen stuurt automatisch gegevens zoals e-mail naar uw iPad wanneer de gegevens beschikbaar komen en de iPad is verbonden met internet. Aangezien draadloos netwerken de levensduur van de batterij kost, moet u deze functie uitschakelen als u deze functie niet gaat gebruiken. Uw e-mail instellen om periodiek op te halen (in plaats van wanneer er iets beschikbaar is) is een goede ruil voor een langere levensduur van de batterij. Ga als volgt te werk om deze wijziging aan te brengen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Mail > Accounts. (In eerdere iPadOS-versies moet je mogelijk op Passwords & Accounts of Mail > Contacts > tikken Kalenders).

    Image
    Image
  3. Tik op Nieuwe gegevens ophalen.

    Image
    Image
  4. Verplaats de Push schuifregelaar naar uit/wit.

    Image
    Image
  5. Selecteer een interval voor uw iPad om gegevens op te halen. Keuzes zijn:

    • Handmatig.
    • Per uur.
    • Elke 30 minuten.
    • Elke 15 minuten.

    Kiezen voor Handmatig spaart de meeste levensduur van de batterij, maar kiezen voor ophalen met andere tussenpozen bespaart wat batterijlevensduur.

Locatieservices uitschakelen

Een andere vorm van draadloze communicatie die de iPad gebruikt, is locatieservices. Sommige apps sturen u waarschuwingen op basis van waar u zich bevindt - als u dit toestaat. Andere apps zoals Kaarten vereisen dat het correct werkt. Als je geen routebeschrijving nodig hebt of een locatiebewuste app zoals Yelp hoeft te gebruiken, schakel dan locatieservices zoals deze uit:

  1. Tik Instellingen.
  2. Tik op Privacy in het linkerdeelvenster en kies Locatievoorzieningen in het hoofdschermgebied.

    Image
    Image
  3. Verplaats de Locatievoorzieningen schuifregelaar naar uit/wit om het delen van locaties uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Als je voor sommige apps Locatieservices ingeschakeld moet laten, verander dan de schuifregelaar naast Locatieservices niet. Laat het op aan/groen staan en gebruik de schuifregelaars naast de apps in de lijst op het scherm om selectief bepaalde apps toegang te geven tot je locatie.

    Image
    Image

Gebruik automatische helderheid

Het scherm van de iPad kan zich automatisch aanpassen aan de omgevingshelderheid van de kamer waarin het zich bevindt. Hierdoor wordt het verbruik van de iPad-batterij verminderd omdat het scherm zichzelf automatisch dimt op heldere locaties. Deze functie inschakelen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Toegankelijkheid aan de linkerkant en tik vervolgens op Beeld- en tekstgrootte op het hoofdscherm.

    Image
    Image
  3. Verplaats de Auto-Brightness schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image

Verminder de helderheid van het scherm

Deze instelling regelt de helderheid van het scherm van je iPad. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, hoe helderder je scherm is, hoe meer energie er van de batterij van de iPad nodig is. Dus hoe dimmer u uw scherm kunt houden, hoe langer de batterijduur van uw iPad. Pas deze instelling aan door naar: te gaan

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van de iPad.
  2. Tik op Weergave en helderheid in het linkerdeelvenster.
  3. De schuifregelaar Helderheid verplaatsen naar een lagere, maar nog steeds comfortabele instelling voor weergave.

    Image
    Image

Beweging en animaties verminderen

Vanaf iOS 7 introduceerde Apple enkele coole animaties in de interface, waaronder een parallax-startscherm. Dat betekent dat het achtergrondbehang en de apps erboven op twee vlakken lijken te bewegen, onafhankelijk van elkaar. Dit zijn interessante effecten, maar ze trekken de batterij leeg. Als je ze niet nodig hebt (of als ze je bewegingsziek maken), schakel ze dan uit door de instelling Beweging verminderen in te schakelen. Hier is hoe:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Toegankelijkheid in het linkerdeelvenster en selecteer Beweging in het hoofdschermgebied.

    Image
    Image
  3. Verplaats de Reduce Motion schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image

Equalizer uitschakelen

De Muziek-app op de iPad heeft een ingebouwde equalizer die automatisch instellingen aanpast, zoals bas en hoge tonen, om het geluid van muziek in specifieke genres te verbeteren. Omdat dit een on-the-fly aanpassing is, trekt de batterij van de iPad leeg. Als je geen high-end audiofiel bent, kun je waarschijnlijk leven zonder dat dit meestal is ingeschakeld. Om het uit te schakelen:

  1. Tik Instellingen.
  2. Tik op Music in het linkerdeelvenster en selecteer EQ in het Audio gedeelte van het hoofdscherm.

    Image
    Image
  3. Tik op Uit.

    Image
    Image

Auto-Lock Eerder

Je kunt bepalen hoe snel het scherm van de iPad wordt vergrendeld als het een tijdje niet is aangeraakt. Hoe sneller het vergrendelt, hoe korter de levensduur van de batterij. Om deze instelling te wijzigen:

  1. Tik Instellingen.
  2. Tik op Weergave en helderheid in het linkerdeelvenster en tik op Auto-Lock in het hoofdschermgebied.

    Image
    Image
  3. Kies een interval: hoe korter, hoe beter voor een langere levensduur van de batterij.

    Image
    Image

Fitness volgen uitschakelen

Dankzij de reeks coole en handige sensoren kan de iPad je bewegingen en activiteit volgen om vast te leggen hoeveel beweging je krijgt. Dit trekt de batterij leeg en legt - tenzij je je iPad altijd bij je hebt - niet veel nuttige informatie vast. (Het is handiger op de iPhone, die je meestal bij je hebt.) Schakel deze functie op de iPad uit om wat batterijduur te besparen.

  1. Tik op Instellingen op het startscherm van de iPad.
  2. Tik op Privacy in het linkerdeelvenster en tik op Motion & Fitness in het hoofdschermgebied.

    Image
    Image
  3. Verplaats de Fitness Tracking schuifregelaar naar uit/wit.

    Image
    Image

Foto's niet automatisch uploaden naar iCloud

Zoals je kunt zien, is het downloaden en uploaden van gegevens een belangrijke oorzaak van een kortere levensduur van de batterij. Dit geldt met name voor automatische uploads en downloads die op de achtergrond plaatsvinden, omdat je niet weet wanneer ze zullen plaatsvinden. Er is een instelling op de iPad die elke foto die je maakt automatisch kan uploaden naar iCloud. Dit is misschien belangrijk voor fotografen, maar voor alle anderen verbruikt het veel batterijduur. Zo zet je het uit:

  1. Tik Instellingen.
  2. Tik op uw naam bovenaan het linkerdeelvenster en tik op iCloud in het hoofdschermgebied.

    Image
    Image
  3. Tik op Foto's in het iCloud-instellingenscherm.

    Image
    Image
  4. Verplaats de schuifregelaar naast iCloud Photos naar off/white.

    Image
    Image

Identificeer apps die veel batterij verbruiken

Een van de beste manieren om de levensduur van de batterij te verlengen, is om erachter te komen welke apps de meeste batterijduur gebruiken en deze te verwijderen of het gebruik ervan te verminderen. Apple geeft je de mogelijkheid om die apps te identificeren in een tool die super handig is, maar niet algemeen bekend. Hiermee kunt u zien welk percentage van uw iPad-batterij elke app de afgelopen 24 uur en de afgelopen 10 dagen heeft gebruikt. Dit kan u helpen beslissen of u apps die veel batterij verbruiken, moet verwijderen. Om toegang te krijgen tot deze tool:

  1. Tik Instellingen.
  2. Tik op Batterij.
  3. Bekijk de lijst met apps die onder de grafieken verschijnen en schakel tussen de twee tijdframes om te zien welke apps de meeste energie verbruiken. Misschien vind je een paar verrassingen die je kunt verwijderen.

    Image
    Image

Schakel energiebesparende modus in

Low Power-modus wordt automatisch ingeschakeld wanneer uw batterij 20 procent bereikt, maar u kunt de Low Power-modus op elk moment inschakelen om de levensduur van de batterij te verlengen. Deze instelling vermindert de achtergrondactiviteit en past de helderheid aan na een periode van inactiviteit. Ga als volgt te werk om het in te schakelen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Batterij.
  3. Tik op Low Power Mode om de instelling in te schakelen.

    Image
    Image

Apps afsluiten spaart de batterij niet

Iedereen weet dat je apps die je niet gebruikt moet afsluiten om de batterijduur van je iPad te verlengen, toch? Iedereen heeft ongelijk Het afsluiten van apps bespaart niet alleen de levensduur van de batterij, maar het kan ook uw batterij schaden. Lees meer over waarom dit waar is in 30 tips om de batterij op de iPhone te sparen.

Weten hoeveel batterijduur je nog hebt, is gemakkelijk als je je batterij als een percentage bekijkt. Krijg stapsgewijze instructies over hoe u dat kunt doen in Hoe u de levensduur van uw batterij als een percentage kunt weergeven.

Aanbevolen: