Gedownloade muziek importeren naar iTunes

Inhoudsopgave:

Gedownloade muziek importeren naar iTunes
Gedownloade muziek importeren naar iTunes
Anonim

Wat te weten

  • Een snelkoppeling naar iTunes toevoegen: Kies in iTunes File > Add to Library. Ga naar de locatie van de muziek. Selecteer de bestanden en kies Open.
  • Bestanden toevoegen aan een iTunes-map: Selecteer Bewerken (pc) of iTunes (Mac) > Voorkeuren > Advanced > Kopieer bestanden naar de iTunes-mediamap.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u muziek aan iTunes kunt toevoegen door een snelkoppeling naar de locatie op de computer te kopiëren of door het bestand fysiek in een door iTunes opgegeven map te importeren.

Muziek toevoegen aan iTunes met behulp van snelkoppelingen

Nu het streamen van muziek en digitale muziekwinkels zo populair zijn, download je misschien niet vaak mp3's van internet. Maar af en toe, vooral als je live concertopnames downloadt of naar lezingen luistert, moet je individuele bestanden pakken.

Muziek toevoegen aan iTunes, zodat je het kunt synchroniseren met je iOS-apparaat of naar je muziek kunt luisteren op je computer, duurt maar een paar klikken.

  1. Zorg ervoor dat je de locatie van je gedownloade audiobestanden kent. De bestanden bevinden zich mogelijk in uw map Downloads of ergens op uw bureaublad.
  2. Open iTunes.
  3. Klik op het Bestand menu en klik vervolgens op Toevoegen aan bibliotheek.

    Image
    Image
  4. Er verschijnt een venster waarmee u door de harde schijf van uw computer kunt navigeren. Navigeer naar de map of locatie van de bestanden die u wilt importeren.

  5. Selecteer de bestanden of mappen die u wilt toevoegen en klik vervolgens op Open om een snelkoppeling in iTunes naar de muziek te genereren.

    Image
    Image
  6. Controleer of iTunes de bestanden heeft toegevoegd door de Music optie te openen in de vervolgkeuzelijst in de linkerbovenhoek in iTunes. Kies Songs en klik vervolgens op de kolom Datum toegevoegd om de meest recent toegevoegde nummers te bekijken.

U kunt uw MP3-bestanden ook rechtstreeks naar iTunes slepen en neerzetten.

Als je nummers toevoegt, zou iTunes ze automatisch moeten categoriseren op naam, artiest, album, enz. Als de nummers zijn geïmporteerd zonder de artiest en andere informatie, kun je de ID3-tags zelf handmatig wijzigen.

Hoe muziek kopiëren naar iTunes Media Folder

Als je muziek aan iTunes toevoegt, zie je in het programma meestal alleen maar verwijzingen naar de werkelijke locatie van de bestanden. Als u bijvoorbeeld een MP3 van uw bureaublad naar iTunes kopieert, verplaatst u het bestand niet. In plaats daarvan voeg je een snelkoppeling toe naar de locatie op het bureaublad.

Als je het originele bestand verplaatst, kan iTunes het niet vinden en kan het niet worden afgespeeld totdat je het handmatig opnieuw hebt gevonden. Een manier om dit te voorkomen, is door iTunes muziekbestanden naar een speciale map te laten kopiëren. Zelfs als het origineel wordt verplaatst of verwijderd, bewaart iTunes er nog steeds een kopie van.

Volg deze stappen om dit te doen:

  1. Klik in iTunes op Bewerken (op een pc) of iTunes (op een Mac) en klik vervolgens op Voorkeuren

    Image
    Image
  2. Op het tabblad Geavanceerd vinkt u Bestanden naar iTunes Media Folder kopiëren aan bij toevoegen aan bibliotheek.

    Image
    Image
  3. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan.

Zodra deze optie is ingeschakeld, worden nieuw geïmporteerde nummers toegevoegd aan de map \iTunes Media\ in de gebruikersaccount. De bestanden zijn geordend op artiest en albumnaam.

Als u bijvoorbeeld een nummer met de naam "favoritesong.mp3" naar iTunes sleept terwijl deze instelling is ingeschakeld, gaat het naar een map zoals deze: C:\Users\[gebruikersnaam]\Music\iTunes\iTunes Media \[artiest]\[album]\favoritesong.mp3.

Bottom Line

Niet alle nummers die u van internet downloadt, hebben de MP3-indeling (waarschijnlijk zult u tegenwoordig AAC of FLAC vinden). Als u uw bestanden in een ander formaat wilt hebben, kunt u ze het gemakkelijkst converteren door de in iTunes zelf ingebouwde converter te gebruiken. U kunt ook gratis websites en apps voor audioconversie gebruiken om het werk te doen.

Andere manieren om muziek toe te voegen aan iTunes

Het downloaden van MP3's is niet de enige manier om muziek aan je bibliotheek toe te voegen. Andere opties zijn:

  • Van CD-Voor meer informatie over het rippen van nummers, bekijk hoe u iTunes gebruikt om cd's naar uw iPhone of iPod te kopiëren.
  • Apple Music-Als u zich abonneert op de streaming-muziekservice van Apple, bekijk dan hoe u Apple Music op de iPhone kunt gebruiken.

Aanbevolen: