Foto's importeren van iPhone naar Windows 10

Inhoudsopgave:

Foto's importeren van iPhone naar Windows 10
Foto's importeren van iPhone naar Windows 10
Anonim

Dit artikel toont de eenvoudigste methoden voor het importeren van foto's van iPhone naar pc met behulp van cloudopslagservices, de Windows 10 Foto's-app, Verkenner en e-mail- en berichten-apps. Je kunt natuurlijk ook foto's overzetten van een iPhone naar een Mac.

Foto's importeren van iPhone naar pc met OneDrive

Verreweg de gemakkelijkste manier om foto's van de iPhone naar een computer te downloaden, is door een cloudservice te gebruiken, zoals Microsoft's OneDrive. Na de eerste installatie kan uw iPhone met deze methode automatisch al uw iPhone-foto's en -video's draadloos synchroniseren met uw Windows 10-computer, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het aansluiten van kabels of het handmatig kopiëren van bestanden.

  1. Nadat je de OneDrive-app op je iPhone hebt geïnstalleerd, open je deze en tik je op Toegang tot alle foto's toestaan.

    OneDrive wordt automatisch geïnstalleerd op de meeste Windows 10-apparaten, dus u hoeft het niet voor uw computer te downloaden.

  2. Log in op OneDrive met hetzelfde Microsoft-account dat u op uw Windows 10-pc gebruikt en tik op uw profielfoto in de linkerbovenhoek.

    Je wordt mogelijk automatisch aangemeld bij OneDrive als je andere Microsoft-services of apps op je iPhone gebruikt, zoals Microsoft Teams of Word.

  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Camera-upload.
  5. Tik op de schakelaar om de functie Camera Upload in te schakelen.
  6. Schakel Gebruik mobiel netwerk uit als u gegevens wilt opslaan en media wilt uploaden wanneer u verbonden bent met wifi. Schakel Include Videos in als u wilt dat video's die u op uw iPhone opneemt ook naar uw pc worden overgebracht.

    Image
    Image
  7. Uw foto's en video's, indien geselecteerd, zouden nu moeten beginnen met uploaden naar de OneDrive-servers van Microsoft. Ze worden vervolgens gedownload naar uw verbonden Windows 10-apparaat zodra het is ingeschakeld en verbonden met internet.

    Uw gedownloade media zouden beschikbaar moeten zijn in de OneDrive > Pictures > Camera Roll map op uw pc zodra de synchronisatie is voltooid.

Hoewel OneDrive handig is omdat het vooraf is geïnstalleerd met het Windows 10-besturingssysteem, bieden veel andere cloudservices, zoals Dropbox, ook camera-uploadfuncties vanuit hun mobiele apps die op vrijwel dezelfde manier werken.

Foto's downloaden van iPhone naar computer met de Foto's-app

Een andere veelgebruikte manier om foto's van iPhone naar Windows 10 te importeren, is door de native Windows 10 Photos-app te gebruiken. In het begin kan het echter een beetje onhandig zijn, omdat je de iTunes-app moet downloaden en installeren en je iPhone in iTunes moet registreren voordat je computer de inhoud van de opslag van je iPhone kan lezen.

Hier leest u hoe u foto's van een iPhone naar een computer kunt overbrengen met de Windows 10 Photos-app.

  1. Als je dat nog niet hebt gedaan, download en installeer dan de gratis iTunes-app op je Windows 10-apparaat, sluit je iPhone aan op je pc via USB met iTunes open en registreer je smartphone volgens de instructies op het scherm.

    U hoeft dit iTunes/iPhone-installatieproces maar één keer uit te voeren.

  2. Open de Windows 10 Photos-app.
  3. Klik op Importeren.

    Image
    Image
  4. Klik op Vanaf een aangesloten apparaat.

    Image
    Image

    Als je een foutmelding krijgt in Foto's, open iTunes dan opnieuw en zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID.

  5. De Foto's-app begint je iPhone te scannen op media om naar je pc over te zetten.

    Image
    Image

    Het kan enkele minuten duren voordat de app de foto's en video's op je iPhone vindt; zodra het de eerste paar ontdekt, zal het snel de rest scannen.

  6. Selecteer alle foto's op uw iPhone die u naar uw Windows 10-apparaat wilt kopiëren.

    Image
    Image

    Als je ze van je iPhone wilt verwijderen nadat ze naar je pc zijn gekopieerd, vink je het vakje aan naast Verwijder de originele items na import.

  7. Wanneer u klaar bent om de overdracht te starten, klikt u op Import.

    Image
    Image
  8. Zodra je foto's zijn overgezet van je iPhone naar je computer, krijg je een bericht te zien waarin staat dat het proces is voltooid.

    Image
    Image

    Het bericht toont een link naar de locatie van de foto's op je computer, die je kunt gebruiken om ze te bekijken met de Verkenner van Windows 10, maar de Foto's-app toont ook al je geïmporteerde media.

Hoe foto's van iPhone naar computer over te zetten via Verkenner

Als je de Foto's-app niet graag gebruikt, kun je ook afbeeldingen van je iPhone naar je computer downloaden met de standaard Windows 10 Verkenner-tool die je normaal gesproken gebruikt om door mappen op je apparaat te bladeren.

Net als bij de bovenstaande foto-app-methode, moet je de gratis iTunes-app downloaden en installeren en je iPhone ermee verbinden voordat je Windows 10-apparaat de inhoud van je smartphone kan lezen.

Zodra je iTunes hebt geïnstalleerd en ingesteld, open je Verkenner, die je kunt openen via de Documenten-link in het Startmenu en navigeer je naar Deze pc >Apple iPhone > Interne opslag > DCIM om toegang te krijgen tot uw foto's en video's.

Image
Image

Uw iPhone-foto's bevinden zich mogelijk in meerdere mappen, maar het enige dat u nu hoeft te doen, is de gewenste foto's te vinden en ze naar een andere map op uw Windows 10-pc te kopiëren.

Image
Image

Importeer afbeeldingen van iPhone naar Windows 10 met behulp van e-mail- en berichtenapps

Als je geen fan bent van cloudservices of geen zin hebt om extra apps te downloaden, kun je nog steeds op de ouderwetse manier foto's van een iPhone naar een computer overbrengen via e-mail.

Het enige dat u hoeft te doen, is een e-mail op uw iPhone opstellen, uw foto's eraan toevoegen, de e-mail naar uzelf verzenden en vervolgens de e-mail controleren op uw Windows 10-computer.

Je kunt e-mails verzenden van en naar hetzelfde e-mailadres. U hoeft zich geen zorgen te maken over het beheren van meerdere accounts om uw foto's op deze manier over te zetten.

Een ander alternatief is om je foto's toe te voegen aan een gesprek in een iPhone-chat-app en deze te openen in de Windows 10-versie op je computer. Zodra u het gesprek op uw pc opent, kunt u alle afbeeldingen erin downloaden.

Apps zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben gratis Windows 10-versies om te downloaden. De meeste services hebben echter ook webversies die u vanuit elke browser kunt openen.

Aanbevolen: