Foto's importeren van een iPhone naar een Mac

Inhoudsopgave:

Foto's importeren van een iPhone naar een Mac
Foto's importeren van een iPhone naar een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik AirDrop om foto's te importeren door op de foto te tikken > pijl > AirDrop.
  • iCloud gebruiken: meld u aan bij uw account en klik op Photos > selecteer afbeelding en klik op het cloudpictogram in de rechterbovenhoek om de afbeelding te downloaden.
  • Als je iCloud hebt uitgeschakeld, kun je je iPhone via een USB-kabel op je Mac aansluiten.

Dit artikel leert je hoe je foto's van iPhone naar Mac kunt importeren via AirDrop, USB en andere methoden. Het legt ook uit wat u moet doen als u problemen ondervindt.

Bottom Line

De snelste manier om je foto's tussen iPhone en Mac over te zetten, is door AirDrop te gebruiken, een functie die is ontworpen om het gemakkelijk te maken om bestanden te delen tussen je Mac en iPhone. Het werkt via Bluetooth en Wi-Fi om een veilige lokale verbinding tussen de twee systemen tot stand te brengen.

Hoe zet ik foto's over van iPhone naar Mac zonder USB?

Zoals gezegd, is AirDrop de beste manier om foto's van iPhone naar Mac over te zetten zonder USB. Ga als volgt te werk om de foto's te verplaatsen.

  1. Tik op Foto's.
  2. Tik op de afbeelding die je wilt overzetten.
  3. Tik op de pijl linksonder.
  4. Tik AirDrop.
  5. Tik op je apparaatnaam en wacht even totdat het bestand is overgezet.

    Image
    Image
  6. Tik op Gereed.

Foto's overzetten van iPhone naar Mac met iCloud

Ervan uitgaande dat je iCloud hebt ingesteld op je iPhone, is het gemakkelijk om je foto's online te bekijken met iCloud. Dit is wat je moet doen.

  1. Gebruik op je Mac een webbrowser om naar iCloud.com te gaan en in te loggen.
  2. Klik op Foto's.

    Image
    Image
  3. Scroll door uw foto's in de webbrowser.
  4. Klik op de afbeelding die u wilt overbrengen.

    Image
    Image
  5. Klik op het cloudpictogram in de rechterbovenhoek om de afbeelding te downloaden.

    Image
    Image
  6. Het bestand is nu gedownload naar uw map Downloads.

    Mogelijk moet u op Allow in uw webbrowser klikken om de download te laten plaatsvinden.

Hoe foto's over te zetten van iPhone naar Mac met behulp van USB

Je kunt je Mac nog steeds op je iPhone aansluiten via een USB-naar-Lightning-kabel. Onthoud; dit is niet de meest efficiënte methode. Dit is wat je moet doen.

Het is alleen mogelijk om deze methode te gebruiken als iCloud op je iPhone is uitgeschakeld.

  1. Sluit je iPhone aan op je Mac via de oplaadkabel.

    Recente Macs hebben over het algemeen alleen connectoren van het type USB-C, dus je hebt misschien een adapter nodig als je onlangs geen nieuwe iPhone hebt gekocht.

  2. Klik op Finder.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar Locaties en klik op iPhone.

    Als je iPhone niet in de lijst staat, gebruik je mogelijk een oudere versie van macOS. U moet iTunes gebruiken om de resterende stappen te volgen voor het overzetten van foto's met een USB-kabel. Als uw telefoon te nieuw is voor iTunes op Mac, moet u mogelijk uw Mac bijwerken om de nieuwere telefoon te ondersteunen.

    Image
    Image
  4. Klik op Trust.
  5. Tik op Trust op je iPhone en voer je pincode in.
  6. Klik op Foto's.

    Image
    Image
  7. Blader en verplaats de bestanden vanaf hier.

Waarom worden mijn foto's niet geïmporteerd van iPhone naar Mac?

Als je bestanden niet kunnen worden overgedragen tussen je iPhone en Mac, kan dit verschillende redenen hebben. Hier is een snelle blik op de fundamentele problemen die zich kunnen voordoen.

  • Je hebt AirDrop niet ingesteld op een of meer apparaten. Als je AirDrop probeert te gebruiken om foto's over te zetten en je Mac of iPhone reageert niet correct, dan heb je AirDrop mogelijk niet ingeschakeld. Schakel het in en probeer het opnieuw.
  • Je hebt iCloud niet ingesteld. Als u iCloud niet op al uw apparaten hebt ingesteld, kunt u uw bestanden niet bekijken vanuit uw webbrowser. Stel het opnieuw in.
  • Sommige foto's zijn niet zichtbaar op iCloud. Staan je meest recente afbeeldingen niet op iCloud? Zorg ervoor dat uw iPhone een gegevens- of internetverbinding heeft en dat deze voldoende is opgeladen om nieuwe bestanden naar iCloud te uploaden.
  • Je Mac herkent je iPhone niet. Zorg ervoor dat je de USB-kabel correct hebt aangesloten en dat beide apparaten zijn bijgewerkt.

Als je wilt dat dit allemaal automatisch gebeurt, overweeg dan om iCloud-fotobibliotheek te gebruiken. Het werkt op uw iPhone hetzelfde als op een iPad.

FAQ

    Hoe kan ik foto's exporteren van een iPhone naar Windows 10?

    Als u foto's van uw iPhone naar Windows 10 of 8 wilt exporteren, installeert u iTunes op uw pc. Sluit je iPhone aan op je pc met een USB-kabel om de foto-overdracht te starten.

    Hoe exporteer ik foto's van een iPhone naar een externe harde schijf?

    Net als bij het overzetten van andere soorten bestanden, kunnen foto's worden geëxporteerd met een Lightning-kabel of een USB-connector. U kunt uw foto's exporteren naar een externe schijf naar keuze, of het nu een geheugenstick of ander randapparaat is. Dit werkt voor zowel de iPhone als iPad.

Aanbevolen: