E-mail importeren van Mozilla Thunderbird naar Gmail

Inhoudsopgave:

E-mail importeren van Mozilla Thunderbird naar Gmail
E-mail importeren van Mozilla Thunderbird naar Gmail
Anonim

Wat te weten

  • Ga in Thunderbird naar de map met e-mails. Markeer ze. Klik met de rechtermuisknop op een bericht. Selecteer Kopiëren naar > [ Gmail-adres] > [ bestemmingsmap].
  • Je moet Gmail hebben ingesteld als een IMAP-account in Thunderbird om e-mail te importeren.

Gmail biedt veel ruimte, handige zoekmogelijkheden en universele toegang. U kunt al dit hulpprogramma naar uw Mozilla Thunderbird-e-mail brengen door het in uw Gmail-account te importeren.

E-mail importeren van Mozilla Thunderbird naar Gmail met IMAP

Gmail biedt IMAP-toegang - een protocol dat uw e-mails op een server bewaart, maar u laat ze zien en ermee werken alsof ze lokaal zijn opgeslagen (d.w.z. op uw apparaat). Het verandert ook het importeren van e-mail in een eenvoudige actie met slepen en neerzetten. Om uw berichten van Mozilla Thunderbird naar Gmail te kopiëren:

  1. Stel Gmail in als een IMAP-account in Mozilla Thunderbird.

    Image
    Image
  2. Open de map met de e-mails die je wilt importeren.
  3. Markeer de berichten die je wilt importeren. (Als u alle berichten wilt importeren, drukt u op Ctrl+ A of Command+ A om alle berichten te markeren.)

    Image
    Image
  4. Klik met de rechtermuisknop op een van de berichten die u wilt kopiëren.
  5. In het menu dat verschijnt, selecteer Kopiëren naar, selecteer je Gmail-adres en kies vervolgens de map waarin je ze wilt importeren, zoals de Inbox.

    Image
    Image
  6. U kunt uw Gmail-account buiten Thunderbird openen om te controleren of uw berichten zijn waar u ze hebt geïmporteerd.

Waarom stuurt u uw berichten niet gewoon door?

Je kunt de berichten doorsturen, maar dit is nauwelijks een elegante of volledig functionele oplossing. De berichten verliezen hun oorspronkelijke afzender en e-mails die u hebt verzonden, lijken niet door u te zijn verzonden. Je verliest ook enkele van de handige organisatorische mogelijkheden van Gmail, zoals de gespreksweergave, waarin e-mails over hetzelfde onderwerp worden gegroepeerd.

Aanbevolen: