Een Microsoft Surface-apparaat inschakelen

Inhoudsopgave:

Een Microsoft Surface-apparaat inschakelen
Een Microsoft Surface-apparaat inschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de Power-knop om je Surface-apparaat in te schakelen. Op de meeste apparaten bevindt de knop zich aan de boven- of onderkant van het scherm.
  • Als je Surface-apparaat nieuw is of je het opnieuw hebt ingesteld, begint de installatie van Windows 10 nadat het is ingeschakeld.
  • Volg de aanwijzingen om uw regio, toetsenbordindeling, wifi-netwerk en andere voorkeuren in te stellen.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een Microsoft Surface-apparaat voor de eerste keer inschakelt en instelt. De instructies hier zijn van toepassing op alle Surface-apparaten die momenteel door Microsoft worden verkocht en waarvan vele nu niet meer leverbaar zijn.

Een Microsoft Surface-apparaat inschakelen

Druk op de Power-knop totdat het Microsoft Surface-apparaat wordt ingeschakeld. Dit duurt maar een paar seconden.

Bijna alle Microsoft Surface-apparaten hebben een aan/uit-knop langs de rand van het scherm, in de rechterboven- of rechterbenedenhoek. De knop ziet eruit en werkt als de aan / uit-knop die op veel smartphones te vinden is.

Image
Image

Microsoft's Surface Laptop en Laptop Go zijn de uitzonderingen. Ze hebben een aan/uit-knop in de rechterbovenhoek van het toetsenbord.

Een Microsoft Surface-apparaat instellen

Windows-installatie wordt onmiddellijk gestart als je Surface-apparaat nieuw is of opnieuw is ingesteld sinds de laatste keer dat je het hebt ingeschakeld. Zo kom je er doorheen.

  1. De setup-tool zal u vragen om een regio te selecteren. Het zou standaard de juiste moeten zijn, maar je kunt door de lijst scrollen om het land of gebied te vinden waarin je woont als het er niet goed uitziet.

    Tik op Ja om door te gaan.

    Image
    Image
  2. U wordt gevraagd of de voorgestelde toetsenbordindeling correct is. Als dit niet het geval is, zoek dan de juiste lay-out uit de lijst. Tik op Ja om door te gaan.

    Vervolgens wordt u gevraagd of u een tweede toetsenbordindeling wilt toevoegen. Dit is alleen nodig als je verschillende toetsenborden voor verschillende talen gebruikt. De meeste mensen kunnen tikken op Skip.

    Image
    Image
  3. In de volgende stap wordt gevraagd om een Surface-pen te koppelen met het apparaat als deze is meegeleverd. Volg de instructies op het scherm en tik op Volgende om een Surface-pen te koppelen, of tik op Skip om verder te gaan.

    Je kunt een pen altijd later koppelen.

  4. Je wordt gevraagd een wifi-netwerk te selecteren. Tik op een Wi-Fi-netwerk om het te selecteren en voer vervolgens het wachtwoord van het netwerk in.

    Tik op Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  5. De Windows 10 licentieovereenkomst zal verschijnen. Tik op Accepteren om door te gaan.
  6. Het volgende scherm vraagt of je je Surface-apparaat instelt voor persoonlijk of zakelijk gebruik. Deze handleiding is gericht op persoonlijke apparaten, dus selecteer die en tik op Volgende.

    Degenen die een Surface-apparaat van een organisatie opzetten, moeten contact opnemen met de IT-afdeling van die organisatie voor verdere instructies.

    Image
    Image
  7. Setup vraagt nu om uw Microsoft-accountgegevens, inclusief e-mailadres en wachtwoord. Voer die informatie in en tik op Volgende.

    Een Microsoft-account is vereist om de installatie te voltooien, tenzij er tijdens de tweede stap geen wifi-netwerk is geselecteerd.

    Image
    Image
  8. Als je Surface-apparaat aanmelding met Windows Hello-gezichtsherkenning ondersteunt, wordt je gevraagd dit in te stellen. Tik op Instellen om de functie in te schakelen of tik op Voor nu overslaan om door te gaan.

    Deze functie kan, indien ondersteund, later worden ingeschakeld.

    Image
    Image
  9. U wordt gevraagd een pincode in te stellen voor uw apparaat. Tik op Creëer PIN om door te gaan.

    Image
    Image
  10. Je ziet verschillende opeenvolgende menu's met de keuze om het delen van je persoonlijke gegevens voor functies en diensten in of uit te schakelen. Geen van deze functies is een must-have, dus we raden je aan ze te weigeren als je niet zeker weet wat je moet doen.

    U kunt uw Windows 10 privacy-instellingen wijzigen nadat de installatie is voltooid.

  11. Volgende is de optie om een back-up van uw bestanden naar de cloud te maken met OneDrive. Tik op Volgende om deze functie in te schakelen of tik op Bestanden alleen op deze pc opslaan om deze functie over te slaan.

    Image
    Image
  12. Het volgende scherm herinnert u eraan dat uw Office-apps zijn geïnstalleerd. U zult dit scherm waarschijnlijk niet zien als u geen Microsoft 365-abonnee bent.

    Als het verschijnt, tik je op Got It om door te gaan.

  13. Setup vraagt of je Cortana wilt instellen. Dit is aan uw voorkeur, hoewel ik zal opmerken dat Microsoft in recente updates is afgestapt van het ondersteunen van Cortana.

    Tik op Accepteren om Cortana volledig in te schakelen of Not Now om voorbij de functie te gaan. Je kunt Cortana na het instellen uit- of inschakelen.

    Image
    Image
  14. Het kan een paar minuten duren om je instellingen te voltooien. Het bureaublad van Windows 10 zal verschijnen wanneer u klaar bent.

Aanbevolen: