Een Mac-bureaublad inschakelen

Inhoudsopgave:

Een Mac-bureaublad inschakelen
Een Mac-bureaublad inschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de aan/uit-knop van je Mac. Het zal zich ergens anders bevinden, afhankelijk van het apparaat.
  • Voor Mac Pro: bovenaan. Mac mini's, iMacs, Mac Studios: op de achterkant.
  • Zoek naar het Power-symbool op de knop.

Dit artikel laat je zien hoe je je Mac aanzet met de aan/uit-knop en wat je moet doen als dat niet werkt.

Een Mac-computer inschakelen

Zolang je Mac op een stopcontact is aangesloten, zou je hem moeten kunnen inschakelen door simpelweg op de aan/uit-knop te drukken. Die aan / uit-knop bevindt zich echter ergens iets anders, afhankelijk van de Mac die u probeert aan te zetten.

Mac Studio

Om een Mac Studio in te schakelen, drukt u op de aan/uit-knop aan de linker achterkant (vanaf de voorkant), naast de 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Het is een ronde knop met een aan/uit-symbool erop.

Image
Image

Mac mini

De aan/uit-knop voor de Mac mini bevindt zich aan de achterkant rechts (vanaf de voorkant) naast de netsnoerpoort. Het is een kleurgecodeerde knop met een wit krachtsymbool erop.

Image
Image

Voor een meer gedetailleerde kijk op de Mac mini en zijn opstartfuncties, bekijk onze gids over het inschakelen van de Mac mini (Ed: link toevoegen wanneer dat artikel live gaat).

iMac

De iMac van de nieuwste generatie heeft ook een aan/uit-knop aan de achterkant. Deze bevindt zich aan de linkerkant (vanaf de voorkant) en is geïsoleerd van de andere poorten. Het heeft dezelfde kleur als het chassis en heeft het typische krachtsymbool.

Image
Image

Mac Pro

Oudere Mac Pro's hebben een aan/uit-knop aan de voorkant, maar de nieuwste generatie Mac Pro heeft een aan/uit-knop aan de bovenkant. Het bevindt zich naast de draaggreep en de andere I/O-poorten.

Image
Image

Wat te doen als je Mac niet aangaat

De aan/uit-knop op je Mac zou alles moeten zijn wat je hoeft te doen om hem aan te zetten. Als het opstart maar niet wordt ingeschakeld zoals het hoort, kun je ons artikel over het oplossen van problemen met het opstarten van de Mac bekijken. Als het helemaal niet wordt ingeschakeld, zijn er enkele dingen die u kunt proberen.

De eerste stap zou moeten zijn om te controleren of de stroomkabel goed is aangesloten op de Mac en op de muur. Haal bij twijfel de stekker uit het stopcontact en steek ze voor de zekerheid aan beide uiteinden in. Zorg er ook voor dat het stopcontact is ingeschakeld, indien nodig.

Als je een stekkerdoos gebruikt, probeer deze dan te testen met een apparaat waarvan je weet dat het werkt om te zien of dat de oorzaak is dat je Mac niet aan gaat. Hetzelfde geldt voor alle voedingsadapters met meerdere poorten of overspanningsbeveiligingen die u gebruikt.

Is je Mac bijzonder heet? Als je je Mac probeert te gebruiken in het midden van een hittegolf, wordt deze mogelijk niet ingeschakeld om de gezondheid van de componenten te behouden. Dat is onwaarschijnlijk, maar in extreme omstandigheden kan het zijn dat een Mac niet opstart. Als dat het geval is, wacht dan tot het is afgekoeld en probeer het opnieuw.

Bekijk voor meer hulp ons artikel over het repareren van een Mac die niet kan worden ingeschakeld.

FAQ

    Hoe zet ik een Mac uit?

    De gemakkelijkste manier om een Mac uit te schakelen is via het Apple menu in macOS. Open het en selecteer Shut Down om uw computer uit te schakelen.

    Hoe zet ik een Mac-bureaublad aan zonder de aan/uit-knop?

    Je hebt een paar opties om een Mac aan te zetten zonder de aan/uit-knop. Een populaire keuze is Wake-on-LAN, waarmee u uw computer via internet kunt inschakelen. Als uw aan/uit-knop kapot is, moet u deze mogelijk laten repareren.

Aanbevolen: