Een Vizio-tv inschakelen zonder afstandsbediening

Inhoudsopgave:

Een Vizio-tv inschakelen zonder afstandsbediening
Een Vizio-tv inschakelen zonder afstandsbediening
Anonim

Wat te weten

  • Op het apparaat: gebruik de fysieke aan/uit-knop.
  • Op een iPhone of Android-apparaat: gebruik de SmartCast-app.
  • Je kunt je PlayStation 4 of Nintendo Switch ook aansluiten op je Vizio TV.

Dit artikel behandelt hoe u uw Vizio TV kunt inschakelen zonder een Vizio TV-afstandsbediening.

Een Vizio-tv inschakelen zonder afstandsbediening

Alle Vizio-televisies hebben knoppen op de tv zelf, maar deze bevinden zich mogelijk op moeilijk te vinden plaatsen. U vindt de knoppen meestal aan de achterkant van de tv, rechtsonder of linksonder. Het verschilt van model tot model, maar als je eenmaal de aan/uit-knop hebt gevonden, kun je de televisie altijd aanzetten zonder afstandsbediening.

Andere Vizio TV-knoppen

Naast een aan / uit-knop vind je ook volume-, kanaal- en invoerknoppen. De reden waarom Vizio deze knoppen verbergt, is tweeledig. De eerste betreft esthetische knoppen die botsen met het strakke, minimalistische design van de meeste moderne televisies.

De tweede reden is dat de ingebouwde knoppen niet bedoeld zijn om door menu's te navigeren. De meegeleverde afstandsbediening en smartphone-app zijn zowel efficiëntere als handigere manieren om de televisie te bedienen.

Schakel Vizio TV in met de SmartCast-app

De eenvoudigste manier om je televisie aan te zetten als je de afstandsbediening kwijt of kwijt bent, is via de Vizio SmartCast-app voor iOS of Android.

Je kunt je Vizio Smart TV ook zonder afstandsbediening bedienen met de externe app. Dat betekent dat, zelfs als u de afstandsbediening niet kunt vinden, u de tv nog steeds kunt bedienen.

  1. Download de Vizio SmartCast-app voor Android van Google Play of ga naar de App Store en download de app voor iOS, afhankelijk van uw apparaat.
  2. Als dit de eerste keer is dat je de app gebruikt, moet je hem koppelen. Selecteer Apparaten > Toevoegen in de rechterbovenhoek. U wordt gevraagd uw telefoon korte tijd in de buurt van het apparaat te houden.
  3. Eenmaal gekoppeld, selecteer Control onderaan het scherm.
  4. Selecteer Apparaten in de rechterbovenhoek en kies uw beeldscherm uit de lijst.
  5. Eenmaal geselecteerd, kun je de televisie bedienen alsof je smartphone een afstandsbediening is: gebruik hem om de tv aan of uit te zetten, het volume aan te passen, het kanaal te wijzigen, de beeldverhouding in te stellen en meer.

    Image
    Image

    Je hoeft de app niet te openen om de televisie aan te zetten. Als de tv is uitgeschakeld, zal het streamen van iets van je smartphone naar de tv ervoor zorgen dat deze automatisch wordt ingeschakeld.

Hoe u uw Vizio-tv aanzet met een PS4

Als je een fervent gamer bent, wil je misschien het proces van in een game springen stroomlijnen. Hier leest u hoe u uw televisie kunt inschakelen door een gameconsole op te starten.

  1. Sluit je PlayStation 4-console aan op de Vizio-televisie met een HDMI-kabel en start hem op.
  2. Select Instellingen > Systeem.
  3. Selecteer HDMI Device Link inschakelen.

    Image
    Image
  4. Wanneer je je PlayStation 4 inschakelt, wordt de Vizio TV automatisch ingeschakeld en overgeschakeld naar de juiste ingang. Bovendien zal het selecteren van die ingang in de lijst automatisch de PlayStation 4. inschakelen

Hoe u uw Vizio-tv aanzet met de Nintendo Switch

Het proces is iets anders voor Nintendo Switch-gebruikers.

  1. Sluit je Nintendo Switch-console via het dock aan op de Vizio-televisie.
  2. Selecteer in het startscherm Systeeminstellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer TV-instellingen in de linkerkolom, scrol omlaag in de lijst en selecteer Match TV Power State om het in te schakelen.

    Image
    Image
  4. Als je je console in de sluimerstand zet, wordt de ingang uitgeschakeld. Wanneer u de console inschakelt, schakelt de tv automatisch over naar het juiste ingangskanaal.

Een opmerking over HDMI-CEC en Xbox One

Helaas voor Xbox One-spelers is er geen manier om HDMI-CEC in te schakelen. Hoewel de Xbox de televisie kan bedienen, doet hij dit door het gebruik van een IR-blaster en de Xbox Kinect, een randapparaat dat niet langer door Microsoft wordt geproduceerd. Waarom de console deze functionaliteit niet ondersteunt, is onduidelijk, maar fans hebben gevraagd om deze toe te voegen sinds de release van de Xbox.

FAQ

    Hoe zet ik het volume op mijn Vizio TV hoger zonder de afstandsbediening?

    Als je Vizio-tv geen volumeknoppen heeft, gebruik dan de afstandsbediening van de Smart Cast-app op je telefoon of gebruik een universele afstandsbediening.

    Hoe programmeer ik een universele afstandsbediening op een Vizio TV?

    Om een universele afstandsbediening te programmeren, houdt u de Device-knop op uw afstandsbediening ingedrukt en voert u de code voor het merk van het apparaat in (raadpleeg de handleiding of kijk online voor de code).

    Hoe reset ik mijn Vizio TV zonder de afstandsbediening?

    Als uw Vizio-tv knoppen heeft, houdt u Volume omlaag+ Input ingedrukt. Wanneer het scherm zegt " Reset to default", houdt u de Input-knop 10 seconden ingedrukt om uw tv te resetten.

Aanbevolen: