JazzyGuns: een nieuw gezicht op competitief gamen

Inhoudsopgave:

JazzyGuns: een nieuw gezicht op competitief gamen
JazzyGuns: een nieuw gezicht op competitief gamen
Anonim

JazzyGuns is een felle gamer met een talent voor vierletterwoorden. Samen met haar band van bijna 500.000 loyalisten is ze hier om de game-industrie wakker te schudden en een divers, nieuw perspectief te introduceren.

Image
Image

In drie korte jaren is ze opgeklommen tot een 'creator om naar te kijken' op het gebied van YouTube-gaming. Ze is een juggernaut die barrières doorbreekt met een uniek merk van terminale positiviteit en een gezonde dosis van die drukte van het gamer-merk.

"Toen ik voor het eerst met mijn gamekanaal begon, was ik erg nerveus om het te doen. Ik wist niet zeker hoe mensen mijn agressiviteit zouden opnemen. Ik ben helemaal niet sierlijk als ik videogames speel; Ik schreeuw, ik vloek, ik wist niet hoe dat zou worden opgevat, "vertelde JazzyGuns, die vroeg om alleen met haar schermnaam te worden verwezen vanwege privacykwesties, aan Lifewire in een telefonisch interview.

"Na een tijdje realiseerde ik me dat het me niet echt kon schelen wat mensen van me dachten en ik deed dit omdat het leuk voor me was, dus ik ging door en ik ben blij dat mensen het leuk vinden."

Snelle feiten over JazzyGuns

  • Name: Jazz
  • Leeftijd: 26
  • Van: Jazz heeft een West-Indische achtergrond met ouders die hun wortels terugvoeren naar de Maagdeneilanden. Ze is geboren en getogen in de buitenwijken van Maryland.
  • Random delight: Droom verder! Jazz's eerste kennismaking met de wereld van gaming was met de Sega Dreamcast uit 1999. Voordat ze fulltime contentmaker werd, werkte ze als bankbediende bij een PNC Bank-filiaal in een supermarkt.
  • Belangrijkste quote of motto om naar te leven: "Bang bang, bende bende!"

Het is in zicht

Jazz is een kenner van alles wat met nerds te maken heeft: van anime en manga tot strips en videogames. Het is een liefde die begon op de prille leeftijd van 4 toen ze door haar vader en oudere broer in de gamewereld werd geïntroduceerd via het niet al te kindvriendelijke Mortal Kombat II.

Dit zorgde voor een competitieve geest in haar die haar later zou inspireren om zich in gamecontent op YouTube te verdiepen.

Met dat enthousiaste concurrentievermogen kwam een besef dat haar helaas zou volgen in de ruimte voor het maken van inhoud. Een vrouw zijn die van videogames houdt, heeft enkele onbedoelde gevolgen. Namelijk een dosis aannames en een vleugje vrouwenhaat.

Ik heb het gevoel dat wat ik ook doe, uniek is voor mij en dat is wat ik moet blijven doen.

"Ik begon Halo te spelen toen ik 13 jaar oud was. Het was de eerste keer dat ik een schietspel meemaakte en dat was de eerste keer dat ik online met mensen speelde", herinnert ze zich.

"Dat was de eerste keer dat ik meemaakte hoe andere mensen tegen me zouden praten als ze hoorden dat ik een vrouw was."

Ze raakte eraan gewend om zichzelf online te bewijzen in de greep van de gamecultuur. Het voedde haar concurrentievermogen en verlangen om te winnen. Die momenten in de Halo-lobby zouden een stempel drukken op Jazz en dicteren hoe ze later haar onderscheidende merk zou ontwikkelen met haar verloofde.

De twee begonnen het reactiekanaal van hun koppel in 2016. Na een reeks auteursrechtklachten op het originele kanaal, is hun nieuwe huis hun huidige, Dwayne N Jazz. Dit reactiekanaal was de katalysator voor de oprichting van het gamingkanaal van Jazz, een jaar later. Ze had het voorrecht van een ingebakken publiek, maar noem het niet gemakkelijk.

Het merk JazzyGuns is een van haar eigen makelij, en haar vaardigheden als gamer en editor zijn de belangrijkste instrumenten achter het succes.

Door gestage streams en gameplay-video's kon ze het aantal weergaven op het kanaal bijna verdrievoudigen, terwijl ze tussen 2020-2021 ongeveer 190.000 abonnees kreeg; bijna een verdubbeling van haar bereik.

"Als je gamers ziet, zie je meestal geen mensen zoals ik. Ik wilde mensen laten zien dat mensen zoals ik echt bestaan; Zwarte meisjes spelen videogames en we spelen ze goed en kunnen net zo competitief zijn als jij, "zei ze.

"Daarom wilde ik mijn gamekanaal starten, zodat mensen dat konden zien en misschien zelfs geïnspireerd zouden raken om het zelf te doen."

Alleen positieve vibes

Het merk JazzyGuns is pure positiviteit. Ze creëerde een unieke gemeenschap in tegenstelling tot de negatieve mystiek die vaak wordt geassocieerd met online gaminggemeenschappen. Met nul tolerantie voor negativiteit, staat haar blokkeerknop klaar om de integriteit van de gemeenschap die ze heeft opgebouwd te beschermen.

JazzyGuns zegt dat het een eenzame strijd kan zijn om een zwarte vrouw te zijn in gaming. Ze vertelt over het bestrijden van potentiële stalkers, het ontwijken van expliciete berichten en het overspoeld worden met ongevraagde onzedelijke foto's.

Het is een uitdaging die haar verloofde, collega-streamer Dwayne Kyng, niet ervaart, merkt ze op. Toch marcheert ze voort omwille van een hobby waar ze gepassioneerd over is en een gemeenschap die ze heeft gekoesterd tot een microkosmos van haar levensfilosofie.

"Als je ooit het gevoel hebt dat niemand je accepteert, weet dan dat ik dat doe en dat mijn gemeenschap je steunt; dat je een vriend hebt die je steunt en een bondgenoot is", zei ze. "Ik heb het gevoel dat wat ik ook doe, uniek is voor mij en dat is wat ik moet blijven doen."

Na een tijdje realiseerde ik me dat het me niet echt kon schelen wat mensen van me dachten en ik deed dit omdat het leuk voor me was…

Jazz is een vechter die het stigma wil wegnemen dat hoort bij het zijn van een dubbele minderheid in de gaminggemeenschap door middel van haar partygamestreams en op verhalen gebaseerde, bewerkte gameplay-video's. Het was een hele klus om door de beerputten van de gaminggemeenschap te komen en een vertegenwoordiger van positiviteit zijn is niet gemakkelijk, maar iemand moet het doen.

Het JazzyGuns-kanaal heeft een genderevenwichtig publiek, 50/50 volgens haar Google Analytics, en een aanzienlijk LGBTQ-publiek dat haar gemeenschap completeert als een stralende stad op een heuvel. In deze gaminggemeenschap is authenticiteit de gouden gans.

Van reactor tot streamer van videogames, Jazz heeft de box overstegen die aan veel grote YouTubers wordt opgelegd en is niet van plan te stoppen. Au contraire, de felbegeerde gouden YouTube Play Button voor 1 miljoen abonnees is haar belangrijkste focus. Het zal niet lang meer duren voordat ze nog eens 500.000 abonnees trekt, waardoor de gamewereld met één loyalist tegelijk verandert.

Aanbevolen: