Pac-Man 99' voelt meer chaotisch dan competitief

Inhoudsopgave:

Pac-Man 99' voelt meer chaotisch dan competitief
Pac-Man 99' voelt meer chaotisch dan competitief
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • 99 is een furieuze en flitsende multiplayer-variant op Pac-Man die perfect is om vijf minuten per keer te doden.
  • Het voelt meer willekeurig en ingewikkelder dan het zou moeten.
  • Desalniettemin is het verrassend verslavend.
Image
Image

Ik heb plezier met Pac-Man 99, maar het voelt meer alsof ik aan een gokautomaat ruk dan dat ik een competitief videospel speel.

Het verbeeldt het klassieke Pac-Man-arcadespel als een Battle Royale, waarbij de winnaar de laatste Pac-Man is die aan het begin van de ronde van de 99 spelers overeind blijft. Je moet spoken ontwijken, met power-ups jongleren, gevaren ontwijken en een combo in stand houden, soms allemaal tegelijk.

Het natuurlijke vergelijkingspunt hier is Tetris 99, een Switch Online-freebie met een vergelijkbare gimmick. De twee games hebben zelfs vergelijkbare UI-elementen. Het voordeel van T99 is echter dat speler-tegen-speler Tetris al een ding was, dus de makers van Pac-Man 99 moesten hier meer nieuwe regels verzinnen. Sommige waren beslist succesvoller dan andere.

Ik waardeer een deel van het ontwerpwerk dat erin is gestopt, maar ik zou gelukkiger zijn met

Breng het lawaai

Het begin van een ronde van Pac-Man 99 is wanneer het spel het meest rustig is. Je wordt gedropt in een typisch Pac-Man-doolhof met vier geesten, hetzelfde als het ooit was.

Terwijl de 98 andere spelers in de ronde hun eigen doolhoven runnen, wordt die van jou echter steeds complexer. Elk doolhof heeft "slapende" geesten in twee van de middelste rijstroken, en als je ze opeet, raken ze gehecht aan de dichtstbijzijnde geest zoals het titelmonster in Centipede.

Als je een Power Pellet eet en de geesten blauw maakt, worden de slapende geesten geactiveerd en kun je ze allemaal tegelijk opeten voor een combo. Als je dit doet, worden 'jammers', spookachtige Pac-Men, naar de doolhoven van andere spelers gegooid, die een Pac-Man vertragen bij een treffer.

Image
Image

Een speler die veel geesten tegelijk eet, kan ook rode Jammers spawnen, wat een onmiddellijke KO is voor elke Pac-Man die ze aanraakt.

Je kunt ook stippen eten om je Pac-Man geleidelijk te versnellen, en als je er genoeg van eet, zal een van de bonusvruchten spawnen. Dat brengt je op zijn beurt naar het volgende niveau, dat Power Pellets opnieuw activeert, alle stoorzenders op je scherm elimineert, de geesten versnelt en de periode waarin Power Pellets effectief zijn, verkort.

Het is veel om bij te houden, maar je eet in wezen alles wat je kunt om een groot bord met nieuwe problemen op de manier van andere spelers te gooien, terwijl zij en jij nog steeds te maken hebben met de typische geesten.

Je kunt ook proberen je doolhof leeg te maken en alle stippen op te eten, wat de snelheid van je Pac-Man zal verhogen, maar dit betekent dat je je niet op de geesten concentreert en de voortgang van je concurrenten niet belemmert. Het is Pac-Man als plaatdraaiend.

Learning As You Go

Het is vermeldenswaard dat ik hier veel van moest leren van Google. Je kunt een paar rondes Pac-Man 99 doormodderen als je zelfs maar enigszins bekend bent met het arcadespel, maar weten wat de nieuwe elementen doen, is te danken aan internetonderzoek of trial-and-error.

Het is niet zo moeilijk om te leren, maar mijn belangrijkste probleem is dat ongeveer 30 seconden in een bepaalde Pac-Man 99-wedstrijd, tussen de knipperende combo's, de jammers en de extra geesten, het verandert in een caleidoscopische vervaging. Ik heb veel close matches verloren omdat Inky, Blinky, Pinky of Clyde zich verschuilden achter visuele rommel.

Image
Image

Victory hier gaat meer over je vermogen om door die chaos te navigeren dan je vaardigheden bij Pac-Man. Tegen de tijd dat je halverwege het spel raakt in Pac-Man 99, zit je doolhof vol met een dozijn andere bewegende objecten. Dat maakt de hele ervaring aanzienlijk willekeuriger dan ik zou beweren.

Dat is echter niet hetzelfde als slecht zijn. Het heeft dezelfde verslavende verslaving als Tetris 99, maar oefent niet dezelfde grip uit. Ik vind het een stuk gemakkelijker om het verzadigingspunt in Pac-Man te bereiken dan Tetris, denk ik, vooral als dit zo'n andere draai aan de basisformule is.

Het subtiele genie van Tetris 99 is dat ze er niet zoveel aan hebben veranderd, terwijl Pac-Man niet goed voelt als het zo ingewikkeld is. Het is in wezen een nieuw spel in nostalgisch inpakpapier.

Ik waardeer een deel van het ontwerpwerk dat erin is gestopt, maar ik zou gelukkiger zijn met Pac-Man 99 als het een beetje eenvoudiger was. Ik heb er het grootste deel van mijn weekend aan besteed, maar de kleine ergernissen stapelen zich op.

Aanbevolen: