Apps overzetten van een iPhone naar iPad

Inhoudsopgave:

Apps overzetten van een iPhone naar iPad
Apps overzetten van een iPhone naar iPad
Anonim

Wat te weten

  • Voor nieuwe iPads: maak een back-up van de iPhone en kies vervolgens om restore de back-up te restore tijdens het installatieproces van de iPad.
  • Als je niet voor de eerste keer een iPad instelt, moet je elke app handmatig downloaden van de App store op de iPad.
  • Open de App store en tik op de profielafbeelding. Selecteer vervolgens Purchased > tap Niet op deze iPad > download de apps.

Dit artikel legt uit hoe je apps kunt overzetten (kopiëren) van de iPhone naar de iPad op apparaten met iPadOS 13 of iOS 8 en hoger.

Hoe iPhone-apps te kopiëren bij het instellen van uw iPad

Als je je eerste iPad koopt, kun je apps er het beste naar overzetten tijdens het installatieproces. Als u apps van uw iPhone wilt overzetten, maakt u een back-up voordat u de tablet instelt. Kies vervolgens tijdens het instellen van de iPad om te herstellen vanaf de back-up die je van de iPhone hebt gemaakt.

De herstelfunctie tijdens het installatieproces kopieert de apps niet echt uit het back-upbestand. In plaats daarvan downloadt het ze opnieuw uit de App Store. Dit proces zorgt ervoor dat u de app niet handmatig hoeft te downloaden.

Een iPhone-app naar de iPad kopiëren zonder te herstellen

Als je geen nieuwe iPad installeert, moet je de app handmatig downloaden van de App Store.

Het is gratis om een app op meerdere apparaten te downloaden, zolang die apparaten maar op dezelfde Apple ID zijn geregistreerd. Als de app universeel is, werkt deze geweldig op de iPad. Als de app een iPhone-versie en een specifieke iPad-versie heeft, kun je de iPhone-versie nog steeds downloaden naar je iPad.

  1. Open de App Store op de iPad (of iPhone) door op het pictogram te tikken.

    Image
    Image
  2. Tik op het tabblad Vandaag op uw foto.

    Image
    Image
  3. Tik op Gekocht.

    Image
    Image
  4. Als je Delen met gezin gebruikt, tik je op een naam op het volgende scherm om de apps weer te geven die Apple ID heeft gekocht.
  5. Tap Niet op deze iPad om de resultaten te beperken tot apps die je nog niet hebt geïnstalleerd.

    Image
    Image
  6. Scroll naar beneden of gebruik de zoekbalk om de app te vinden die je wilt installeren.
  7. Tik op het Download pictogram (het lijkt op een wolk) om een app uit de lijst te installeren.

Als je wilt dat alle toekomstige aankopen (inclusief gratis apps) op je iPad of iPhone automatisch worden gedownload naar je andere apparaat, ga dan naar Instellingen > iTunes & App Stores Verplaats in het gedeelte Automatische downloads de schuifregelaar naast Apps naar de Aan/groene positie op zowel de iPhone als iPad.

Soorten apps in de App Store

Als het op compatibiliteit aankomt, zijn er drie soorten apps beschikbaar in de App Store:

  • Universeel: Deze werken op zowel de iPhone als de iPad. Bij gebruik op een iPad passen universele apps zich aan het grotere scherm aan. Vaak betekent dit een andere interface dan op de iPhone.
  • Alleen iPhone: Een paar apps zijn speciaal ontworpen voor de iPhone, vooral oudere. Deze kunnen nog steeds op de iPad draaien. Ze werken echter in de compatibiliteitsmodus van de iPhone, waardoor de iPhone-app iets groter wordt.
  • Telefoonspecifiek: Ten slotte gebruiken sommige apps unieke functies van de iPhone, zoals de mogelijkheid om te bellen. Deze zijn zelfs in de compatibiliteitsmodus niet beschikbaar voor de iPad.

Wat als ik de app nog steeds niet kan vinden?

Helaas zijn er nog een paar iPhone-apps die er zijn. De meeste hiervan zijn oud, maar er zijn nog een paar nieuwere en handige apps die alleen op de iPhone werken. De meest populaire hiervan is de WhatsApp Messenger. WhatsApp gebruikt sms om sms-berichten te verzenden en omdat de iPad alleen iMessage en soortgelijke sms-apps ondersteunt in plaats van sms, werkt WhatsApp niet op de iPad.

Aanbevolen: