Een iTunes-bibliotheek overzetten naar een nieuwe computer

Inhoudsopgave:

Een iTunes-bibliotheek overzetten naar een nieuwe computer
Een iTunes-bibliotheek overzetten naar een nieuwe computer
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste manier: gebruik software zoals CopyTrans om de inhoud van een iPod of iPhone naar een computer te kopiëren.
  • Of maak een back-up van uw iTunes-bibliotheek op een externe harde schijf en herstel vervolgens de iTunes-back-up van de externe schijf naar de nieuwe computer.
  • Of gebruik de Migratie-assistent om de volledige inhoud van uw oude Mac te kopiëren, inclusief de iTunes-bibliotheek.

Dit artikel legt uit hoe je je iTunes-bibliotheek overzet naar een nieuwe computer. Technieken zijn onder meer het gebruik van een softwaretoepassing om uw iPod- of iPhone-muziek over te zetten naar een nieuwe computer, een externe harde schijf te gebruiken, de iTunes-back-upfunctie te gebruiken, de Migratie-assistent te gebruiken of Apple iTunes Match te gebruiken. Instructies zijn van toepassing op macOS 10.14 (Mojave) en eerder. Apple stopte met iTunes in macOS 10.15 (Catalina)

Gebruik kopieer- of back-upsoftware

De eenvoudigste manier om een iTunes-bibliotheek over te zetten, is door software te gebruiken om uw iPod of iPhone naar een nieuwe computer te kopiëren. Deze methode werkt alleen als je hele bibliotheek op je apparaat past.

De exacte procedure is afhankelijk van de software die je gebruikt, maar over het algemeen werkt het zo:

  1. Download en installeer de back-up- en transfersoftware naar de nieuwe computer.
  2. Synchroniseer je apparaat met iTunes op de oude computer om de meest recente versie van de bibliotheek te kopiëren.
  3. Sluit uw iPhone, iPad of iPod touch aan op de nieuwe computer, maar synchroniseer deze niet.
  4. Gebruik de software om de inhoud van uw iOS-apparaat naar uw nieuwe computer te kopiëren.

Gebruik een externe harde schijf

Externe harde schijven bieden meer opslagcapaciteit voor lagere prijzen dan ooit tevoren. U kunt een grote externe harde schijf krijgen voor een betaalbare prijs. Deze schijven bieden een andere eenvoudige optie om uw iTunes-bibliotheek naar een nieuwe computer te verplaatsen, vooral als u meer inhoud heeft dan op uw iPod past.

Om met deze techniek een iTunes-bibliotheek over te zetten naar een nieuwe computer, hebt u een externe harde schijf nodig met voldoende ruimte om uw iTunes-bibliotheek op te slaan.

  1. Maak een back-up van uw iTunes-bibliotheek op de externe harde schijf.
  2. Koppel de externe harde schijf los van de computer.
  3. Sluit de externe harde schijf aan op de nieuwe computer waarnaar u de iTunes-bibliotheek wilt overbrengen.
  4. Herstel de iTunes-back-up van de externe schijf naar de nieuwe computer.

Afhankelijk van de grootte van je iTunes-bibliotheek en de snelheid van de externe harde schijf, kan dit enige tijd duren, maar het is effectief en uitgebreid. U kunt ook een hulpprogramma voor back-ups gebruiken om dit proces te wijzigen. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om alleen nieuwe bestanden te back-uppen. Zodra je deze back-up hebt, kopieer je deze naar je nieuwe computer of je oude, als je een crash hebt.

Deze techniek is niet hetzelfde als het opslaan en gebruiken van je iTunes-hoofdbibliotheek op een externe harde schijf, hoewel het een nuttige techniek is voor zeer grote bibliotheken.

Gebruik iTunes-back-upfunctie

Deze methode maakt een back-up van uw volledige bibliotheek (met uitzondering van audioboeken van Audible.com) op cd of dvd. Alles wat je nodig hebt zijn lege schijven en wat tijd.

Deze optie is beschikbaar in iTunes 7 via iTunes 10.3.

  1. Open iTunes.
  2. Ga naar Bestand > Bibliotheek > Back-up naar schijf.

    Ga in iTunes 7 naar File > Back-up op schijf.

  3. Selecteer welke informatie u naar schijven wilt overbrengen. Uw opties zijn Maak een back-up van de volledige iTunes-bibliotheek en afspeellijsten en Maak een back-up van alleen iTunes Store-aankopen.
  4. Klik op Back-up.
  5. Plaats een lege cd of dvd in het cd-station van uw computer. De back-up gaat door totdat de schijf vol is, dan moet je hem omwisselen voor een nieuwe.

  6. Herstel op je nieuwe computer de bibliotheek vanaf de schijven. Plaats een schijf totdat de inhoud is overgedragen en plaats vervolgens de volgende.

Als je een grote bibliotheek of een cd-brander hebt in plaats van een dvd-brander, kost dit proces veel schijven (één cd bevat ongeveer 700 MB, dus voor een iTunes-bibliotheek van 15 GB heb je meer dan 10 cd's nodig). Dit is misschien niet de meest efficiënte manier om een back-up te maken, aangezien u misschien al papieren exemplaren van de cd's in uw bibliotheek hebt.

Als je een dvd-brander hebt, is dit logischer, aangezien een dvd het equivalent van bijna 7 cd's kan bevatten, en diezelfde bibliotheek van 15 GB slechts 3 of 4 dvd's nodig heeft.

Kies bij een cd-brander de optie om alleen een back-up te maken van iTunes Store-aankopen of om incrementele back-ups te maken (alleen back-ups maken van nieuwe inhoud sinds uw laatste back-up).

Migratie-assistent gebruiken

Op een Mac is de eenvoudigste manier om een iTunes-bibliotheek over te zetten naar een nieuwe computer, het hulpprogramma Migratie-assistent te gebruiken. Migratie-assistent probeert uw oude computer opnieuw te maken op de nieuwe door gegevens, instellingen en andere bestanden te verplaatsen. Het brengt de meeste bestanden goed over en zal u veel tijd besparen.

De Mac OS-configuratie-assistent biedt deze optie wanneer u een nieuwe computer instelt. Als u het niet kiest, gebruikt u het later door de Migratie-assistent te vinden in de map Toepassingen, die zich in de map Hulpprogramma's bevindt.

Je hebt een Firewire- of Thunderbolt-kabel nodig (afhankelijk van je Mac) om de twee computers met elkaar te verbinden. Zodra je dat hebt gedaan, start je de oude computer opnieuw op en houd je de T-toets ingedrukt. Je zult zien dat het opnieuw wordt opgestart en een Firewire- of Thunderbolt-pictogram op het scherm wordt weergegeven. Zodra u dit ziet, voert u de Migratie-assistent uit op de nieuwe computer en volgt u de instructies op het scherm.

Gebruik iTunes Match

Hoewel het niet de snelste manier is om je iTunes-bibliotheek over te zetten en niet alle soorten media zal overbrengen, is Apple iTunes Match een solide optie om muziek naar een nieuwe computer te verplaatsen.

Met deze methode worden geen video's, apps, boeken of afspeellijsten overgedragen.

Volg deze stappen om het te gebruiken:

  1. Abonneer je op iTunes Match.
  2. Je bibliotheek wordt gesynchroniseerd met je iCloud-account en uploadt de ongeëvenaarde nummers.

    Verwacht een uur of twee aan deze stap te besteden, afhankelijk van hoeveel nummers je moet uploaden.

  3. Als dat is voltooid, gaat u naar uw nieuwe computer, logt u in op uw iCloud-account en opent u iTunes.
  4. Klik op het Store menu.

    Image
    Image
  5. Klik op Zet iTunes Match aan.
  6. Een lijst van de muziek in uw iCloud-account wordt gedownload naar uw nieuwe iTunes-bibliotheek.

    Je muziek wordt pas bij de volgende stap gedownload.

  7. Volg de instructies voor het downloaden van een groot aantal nummers van iTunes Match.

De grootte van je bibliotheek bepa alt hoe lang het duurt om je bibliotheek te downloaden. Verwacht hier ook een paar uur door te brengen. Nummers worden gedownload met intacte metadata, bijvoorbeeld albumhoezen, afspeelaantallen en sterbeoordelingen.

Gezien zijn beperkingen, is de iTunes Match-methode voor het overzetten van iTunes-bibliotheken alleen het beste voor mensen die een basisbibliotheek met muziek hebben en verder niets hoeven over te zetten. Als jij dat bent, is het een eenvoudige en relatief onfeilbare optie.

Gebruik iCloud-muziekbibliotheek

Het Apple iCloud-opslagsysteem bewaart uw inhoud in de cloud, zodat het overbrengen ervan net zo eenvoudig is als inloggen. Het houdt de nummers, tv-programma's en films bij waarvoor u licenties hebt, omdat dat minder ruimte in beslag neemt. Maar het eindresultaat is hetzelfde: als je een nieuwe computer krijgt, hoef je alleen maar in te loggen op je Apple ID om toegang te krijgen tot de media die je hebt gekocht.

Aanbevolen: