Apps overzetten van Android naar Android

Inhoudsopgave:

Apps overzetten van Android naar Android
Apps overzetten van Android naar Android
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je apps overzet van een oude Android-telefoon naar je nieuwe telefoon. Methoden zijn onder meer het gebruik van de ingebouwde back-up- en herstelfunctie van Android of het gebruik van de Samsung Smart Switch Mobile-app als deze vooraf op uw apparaat is geïnstalleerd.

Gebruik de back-up- en herstelfunctie van Android

Controleer eerst of uw oude apparaat een back-up van uw gegevens maakt:

Uw menu-instellingen kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van de fabrikant van uw telefoon en de Android-versie.

  1. Open Instellingen en tik op Systeem of Google.
  2. Tik op Backup. (Mogelijk moet u eerst de sectie Geavanceerd uitvouwen.)
  3. Controleer of de Back-up door Google One is ingeschakeld. Als dat zo is, ben je helemaal klaar.

    Image
    Image
  4. Als het is uitgeschakeld, schuif het dan aan en selecteer Nu een back-up maken.
  5. Als de back-up is voltooid, kunt u aan de slag.

Je kunt een back-up van een hogere Android-versie niet terugzetten naar een apparaat met een lagere Android-versie.

Herstel uw gegevens naar de nieuwe telefoon

Nu ben je klaar om je gegevens te herstellen naar de nieuwe Android. Als je je nieuwe telefoon nog niet hebt ingesteld, kun je tijdens dat proces je gegevens, inclusief apps, herstellen.

Als je je telefoon hebt ingesteld en je gegevens niet hebt hersteld, reset je deze naar de fabrieksinstellingen en start je het installatieproces opnieuw.

  1. Laad je nieuwe Android op en start hem op. Volg de aanwijzingen op het scherm totdat u wordt gevraagd of u gegevens van een ander apparaat wilt herstellen. Je kunt er altijd voor kiezen om met een schone lei te beginnen wanneer je een nieuwe telefoon krijgt, maar het herstellen van gegevens van een oude telefoon maakt de overgang naadloos.

    Dit proces zal enigszins variëren, afhankelijk van de fabrikant, provider en OS-versie van je telefoon.

  2. Kies het apparaat waarvan u de gegevens wilt herstellen en tik op Kopieer uw gegevens.
  3. Uw Android vraagt u om verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk. Zorg ervoor dat deze is verbonden met dezelfde als je oude telefoon.
  4. Kies uit de herstelopties Een back-up van een Android-telefoon (als je je oude Android bij de hand hebt) of Een back-up van de cloud(als je dat niet doet).

  5. Gebruik hetzelfde account waarmee u bent aangemeld op uw oude telefoon, meld u aan bij uw Google-account.
  6. Selecteer in de lijst met back-upopties, waaronder uw oude Android-apparaat, de juiste (waarschijnlijk de meest recente). Tik vervolgens op Herstellen om de gegevens en instellingen van uw vorige apparaat te verplaatsen. Tik op Apps om te selecteren welke apps je op het nieuwe apparaat wilt.
  7. Terwijl uw gegevens op de achtergrond worden hersteld, kunt u doorgaan met het installatieproces.

Gebruik de Samsung Smart Switch mobiele app

Als je de Galaxy S7 of nieuwer hebt, is Smart Switch Mobile vooraf op je apparaat geïnstalleerd. Download voor oudere apparaten de app van Google Play of de Samsung app store. U kunt de app gebruiken om gegevens over te zetten van een Android-telefoon met 6.0 Marshmallow of hoger naar een Samsung-telefoon.

Om toegang te krijgen tot de app op de S7 of hoger, tikt u op Instellingen > Accounts en back-up > Smart Switch. Zoek voor andere telefoons in de app-lade.

Image
Image

U kunt drie methoden gebruiken met Smart Switch: draadloos, USB-kabel of externe opslag (SD-kaart of USB-opslag).

Smart Switch gebruiken met een draadloze verbinding

Hier leest u hoe u apps kunt overbrengen met de draadloze methode, wat het meest eenvoudig is.

  1. Start Smart Switch op je nieuwe telefoon.
  2. Select Receive data > Wireless > Galaxy/Android.

    Image
    Image
  3. Open Smart Switch op je oude apparaat.
  4. Tik Gegevens verzenden > Draadloos.

    Image
    Image
  5. Volg de schermaanwijzingen op uw nieuwe apparaat.

Smart Switch gebruiken met een USB-kabel

Hier leest u hoe u apps kunt overbrengen met een USB-kabel.

  1. Steek de USB-kabel van je oude telefoon in.
  2. Sluit die kabel aan op een Samsung USB-connector.
  3. Steek de Samsung USB-connector in uw nieuwe Samsung-telefoon.
  4. Start Smart Switch op je oude telefoon.
  5. Volg de schermprompts om apps over te zetten. Begin met het aanpassen van de USB-instelling op je oude telefoon naar Media-apparaat (MTP).

Smart Switch gebruiken met een SD-kaart

Om de externe opslagoptie te gebruiken, plaatst u de SD-kaart of sluit u de telefoon aan op het USB-opslagapparaat dat de apps bevat die u wilt herstellen. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Samsung heeft ook Smart Switch-apps voor Windows en Mac. Download en start de desktop-app, sluit uw nieuwe telefoon aan op de computer en volg de instructies op het scherm om apps en andere gegevens over te zetten.

Image
Image

Back-up maken en games herstellen

Hoe frustrerend is het om een nieuwe telefoon op te starten, je favoriete spel te openen en te ontdekken dat je voortgang is gewist? Wees niet bang. Met de meeste games in de Play Store kun je eenvoudig een back-up maken van je voortgang en deze meenemen naar elk nieuw apparaat. Een veelgebruikte manier om een back-up van games te maken, is via Google Play Games. Compatibele apps hebben een groen gamepadpictogram in hun Play Store-vermelding.

Open de app, tik op het driepunts-menu in de rechterbovenhoek, selecteer vervolgens Instellingen en schakel de Automatisch aanmelden bij ondersteunde games schakelen. Zodra je je games naar de nieuwe telefoon hebt overgezet, log je in op je Play Games-account om de voortgang te synchroniseren.

Als je game niet compatibel is met Google Play Games, maak er dan een aparte back-up van. Controleer de instellingen van de app om te zien of er een back-upoptie is.

Image
Image

Andere overwegingen

Controleer voor niet-Google-apps of die apps een back-up maken naar Google Drive. U wilt bijvoorbeeld dat een berichten-app uw chatgeschiedenis opslaat. De meeste populaire apps hebben deze optie.

Als je wachtwoorden of bladwijzers opslaat in Chrome of een andere mobiele browser, zorg er dan voor dat je op al je apparaten inlogt, zodat je gegevens correct worden gesynchroniseerd. Ga naar de browserinstellingen en log in als je dat nog niet bent.

FAQ

    Hoe zet ik apps over van mijn Android naar mijn Chromebook?

    Afhankelijk van uw model kunt u mogelijk Android-apps downloaden op uw Chromebook. Log in op uw Google-account en ga naar de Play Store. Alle apps die je hebt gekocht, kunnen gratis worden gedownload.

    Kan ik apps overzetten van mijn Android naar mijn iPhone?

    Nee. U kunt Android-gegevens overzetten naar een iPhone, u kunt geen Android-apps gebruiken op de iPhone. Je moet de app kopen in de Apple Store.

    Hoe zet ik contacten over van Android naar iPhone?

    Om contacten van Android naar iPhone over te zetten, download je de Move to iOS-app in de Google Play Store. U kunt ook de Google-app op de iPhone gebruiken of uw simkaart exporteren.

Aanbevolen: