Waarom werkt YouTube niet?

Inhoudsopgave:

Waarom werkt YouTube niet?
Waarom werkt YouTube niet?
Anonim

Soms werkt YouTube niet meer. Andere keren werkt de service naar behoren, maar de app, het apparaat of de internetverbinding die je gebruikt, streamt video's niet soepel of geeft helemaal geen video's weer. Als de YouTube-app niet werkt, probeer dan de onderstaande stappen voor probleemoplossing om het probleem op te lossen.

Image
Image

Bottom Line

Er zijn verschillende redenen waarom YouTube mogelijk niet voor jou werkt. Het kan zijn dat u internetproblemen ondervindt. Je YouTube-app heeft mogelijk een update nodig. Of misschien heeft de YouTube-service een storing.

Hoe het op te lossen als YouTube niet werkt

Probeer de volgende oplossingen voor probleemoplossing om YouTube te repareren wanneer het niet goed werkt:

  1. Controleer Twitter-updates van @TeamYouTube. Wanneer de service wijdverbreide problemen ondervindt, wordt het probleem meestal kort daarna door dit account erkend. Voordat je een van de onderstaande stappen probeert, moet je de recente Tweets van @TeamYouTube controleren om te zien of de service problemen ondervindt. Als dit het geval is, wacht dan tot de mensen van YouTube de service hebben hersteld.
  2. Sluit de app geforceerd en start hem opnieuw op. Als er een probleem is met de app op een mobiel apparaat, zal een gedwongen stop vaak het probleem oplossen, dus als je het opnieuw opstart, werkt alles weer.

    • Sluit apps op Android.
    • Sluit apps op iOS.
  3. Start het apparaat opnieuw op. Veel problemen met pc's en mobiele apparaten kunnen worden opgelost met een eenvoudige herstart. Schakel de telefoon, tablet, computer, tv of streaming videobox uit. Wacht een minuut of zo en zet hem dan weer aan.

    Windows- en macOS-systemen kunnen extra tijd nodig hebben om op te starten, aangezien een herstart vaak systeem- of app-updates vraagt.

  4. Controleer de netwerkverbinding. Een langzame of onstabiele verbinding kan ertoe leiden dat YouTube de kwaliteit van zijn videostreams vermindert of helemaal niet meer werkt. Controleer de modem- of routerstatus. Of doe een snelheidstest. Als uw hardware niet werkt, of als u geen normale snelheden krijgt, start u uw apparatuur opnieuw op.

    Controleer ook de bandbreedte van je netwerk terwijl je hier gefocust bent. YouTube-video's worden niet erg goed geladen op een netwerk dat al vastloopt met andere netwerkactiviteiten, zoals online gamen of video-/muziekstreaming. Door andere netwerkgerelateerde zaken te verlichten, vooral op een langzaam netwerk, komt er wat bandbreedte vrij, wat kan helpen om wat beschikbaar te maken voor streaming vanaf YouTube.

    Video's met een hogere resolutie vereisen hogere internetsnelheden om goed te werken. YouTube beveelt een verbinding van 0,7 Mbps aan voor video's met een SD-resolutie van 360p, wat betekent dat een vrij langzame DSL-verbinding zou werken. HD 1080p-resolutie is afhankelijk van een 5 Mbps-verbinding, terwijl een 4K-video 20 Mbps nodig heeft. Je vindt meer details op de YouTube-pagina Problemen met videostreaming oplossen.

    Sommige systeembeheerders blokkeren de toegang tot YouTube. Sommige scholen blokkeren bijvoorbeeld de toegang tot YouTube voor leerlingen, maar geven wel toegang voor docenten. In sommige gevallen kunt u toegang krijgen tot de dienst als u de domeinnaaminstellingen (DNS) op uw apparaat wijzigt. Het gebruik van een VPN is een andere geweldige manier om een netwerk te omzeilen dat YouTube blokkeert.

  5. Wis de cache van je browser. Als het al een tijdje niet is verwijderd, kunnen achterblijvende gegevens problemen met de browser zelf veroorzaken en kunnen video's mogelijk niet goed worden geladen.

  6. Update je software. YouTube werkt soms niet meer goed als een app of de firmware van de router verouderd is. Als je YouTube opent vanaf een Android-apparaat, controleer dan op updates op Google Play. iOS-updates vind je in de App Store. Er is geen officiële YouTube-app voor Windows, dus update in plaats daarvan je browser en besturingssysteem.

    Streamingapparaten, zoals Apple TV, Google Chromecast, Nvidia Shield TV en Roku, bieden mogelijk updates voor de YouTube-app en het besturingssysteem. Raadpleeg de instructies van de fabrikant van uw apparaat voor informatie over het installeren van patches op deze apparaten.

  7. Overschakelen naar Chrome. Als u de Chrome-webbrowser niet gebruikt, wilt u deze misschien downloaden en installeren. Aangezien Google zowel Chrome als YouTube bezit, werken de twee meestal goed samen. Google biedt versies van Chrome voor iOS, Android, Windows, macOS en Linux.
  8. Controleer de instellingen van je YouTube-account. Zorg ervoor dat je bent ingelogd met een account dat toegang heeft tot de clips die je wilt bekijken. Sommige instellingen voor het delen van video's beperken de toegang tot mensen met een specifiek account.

Aanbevolen: