Waarom werkt Zoek mijn iPhone niet?

Inhoudsopgave:

Waarom werkt Zoek mijn iPhone niet?
Waarom werkt Zoek mijn iPhone niet?
Anonim

Als je Zoek mijn iPhone moet gebruiken, zit je waarschijnlijk al in een stressvolle situatie: je iPhone is kwijt of gestolen. Die situatie wordt erger als Zoek mijn iPhone niet werkt.

Find My iPhone is een geweldig hulpmiddel voor het lokaliseren van verloren of gestolen iPhones en iPod touch. Door de ingebouwde GPS op die apparaten te combineren met de online services van iCloud, helpt Zoek mijn iPhone je om je apparaten op een kaart te lokaliseren. Sterker nog, als je iPhone is gestolen, kun je ze met Zoek mijn iPhone vergrendelen om je informatie weg te houden van nieuwsgierige blikken. Je kunt zelfs op afstand alle gegevens van je telefoon verwijderen.

Image
Image

Maar als Zoek mijn iPhone niet werkt en je je apparaat niet kunt vinden, probeer dan deze tips om het te repareren.

Je hebt misschien gezien dat er een Zoek mijn iPhone-app in de App Store is. Je kunt het downloaden als je wilt, maar het heeft niets te maken met of je apparaat vindbaar is of niet. De app geeft je een manier om verloren apparaten te volgen vanaf elk apparaat waarop de app is geïnstalleerd. Het kan handig zijn als je onderweg bent en de telefoon van een vriend gebruikt om je verloren apparaat te vinden, maar het is niet vereist om Zoek mijn iPhone te laten werken.

iCloud of Zoek mijn iPhone staan niet aan

Image
Image

De meest ijzersterke vereiste om Zoek mijn iPhone te kunnen gebruiken, is dat zowel iCloud als Zoek mijn iPhone moeten zijn ingeschakeld op het apparaat dat u moet vinden voordat het is kwijtgeraakt of gestolen.

Als deze services niet zijn ingeschakeld, kun je de Zoek mijn iPhone-website of -app niet gebruiken, omdat de service niet weet naar welk apparaat hij moet zoeken of hoe hij contact moet opnemen.

Om deze reden is het belangrijk dat u beide functies inschakelt wanneer u uw apparaat voor het eerst instelt. Zelfs als je het toen nog niet hebt ingesteld, kun je Zoek mijn iPhone op elk moment instellen.

iPhone heeft geen stroom/is uitgeschakeld

Image
Image

In de meeste gevallen kan Zoek mijn iPhone alleen apparaten lokaliseren die zijn ingeschakeld of op batterijen werken. De reden? Het apparaat moet kunnen communiceren met mobiele of Wi-Fi-netwerken en GPS-signalen kunnen verzenden om de locatie naar Zoek mijn iPhone te sturen.

Als je Zoek mijn iPhone hebt ingeschakeld, maar je apparaat is uitgeschakeld of de batterij is leeg, dan kun je het beste met Zoek mijn iPhone de laatst bekende locatie van het apparaat weergeven voordat de stroom werd onderbroken. Het zal die locatie 24 uur lang weergeven in de Zoek mijn iPhone-app of website.

Als je apparaat iOS 15 of hoger gebruikt, kan Zoek mijn iPhone het echter nog steeds vinden, zelfs als het is uitgeschakeld.

iPhone heeft geen internetverbinding

Image
Image

Find My iPhone vereist dat het ontbrekende apparaat verbinding maakt met internet om de locatie te melden. Als het apparaat geen verbinding kan maken, kan het niet zeggen waar het is. Dit is een veelvoorkomende verklaring waarom Zoek mijn iPhone niet werkt.

Je telefoon heeft mogelijk geen internetverbinding omdat deze buiten het bereik van wifi of mobiele netwerken is. De persoon die het heeft, had die functies kunnen uitschakelen (bijvoorbeeld door de vliegtuigmodus in te schakelen via het Control Center). Als dat het geval is, zie je, net als wanneer er geen stroom is, de laatst bekende locatie van de telefoon gedurende 24 uur.

De simkaart is verwijderd

Image
Image

De simkaart is de kleine kaart aan de zijkant (of bovenkant, op sommige vroege modellen) van de iPhone die je telefoon identificeert bij je telefoonmaatschappij en waarmee je telefoon verbinding kan maken met mobiele netwerken. Zonder dit kan uw telefoon geen verbinding maken met een mobiel netwerk en dus niet communiceren met Zoek mijn iPhone.

Als de persoon die je iPhone heeft de simkaart verwijdert, verdwijnt je telefoon in wezen van het internet (tenzij deze is verbonden met wifi). Positief is dat de telefoon een simkaart nodig heeft om mobiele telefoonnetwerken te gebruiken, dus zelfs als de dief er een andere simkaart in stopt, is de telefoon de volgende keer dat deze online komt zichtbaar voor Zoek mijn iPhone.

De datum van het apparaat is verkeerd

Image
Image

Geloof het of niet, de datum die op je apparaat is ingesteld, kan van invloed zijn op de goede werking van Zoek mijn iPhone. Dit probleem geldt voor veel Apple-services (het is bijvoorbeeld een veelvoorkomende bron van iTunes-fouten). De servers van Apple verwachten dat apparaten die ermee verbinding maken de juiste datum hebben, en als dat niet het geval is, ontstaan er problemen.

De datum van je iPhone wordt meestal automatisch ingesteld, maar als deze om de een of andere reden zou veranderen, kan dat de werking van Zoek mijn iPhone verstoren. Volg deze stappen om dit te voorkomen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Datum en tijd.
  4. Verplaats de Automatisch instellen schuifregelaar naar Aan/groen.

Lees meer over het wijzigen van de datum en tijd op je iPhone, de vele implicaties hiervan, in Hoe je de datum op de iPhone kunt wijzigen.

Zoek mijn iPhone is niet beschikbaar in jouw land

Image
Image

De Zoek mijn iPhone-service is niet in alle landen beschikbaar. Kaartgegevens moeten beschikbaar zijn voor dat land en Apple heeft wereldwijd geen toegang tot die gegevens.

Als je in een van die landen woont, of als je apparaat in een van die landen verloren is gegaan, kan het niet op een kaart worden gevolgd met Zoek mijn iPhone. Het goede nieuws is dat alle andere Zoek mijn iPhone-services, zoals vergrendeling op afstand en gegevensverwijdering, nog steeds beschikbaar zijn.

Je gebruikt de verkeerde Apple ID

Image
Image

Dit is niet de meest waarschijnlijke optie, maar als Zoek mijn iPhone niet werkt wanneer je het nodig hebt en geen van de andere opties van toepassing is, is het de moeite waard om dit te controleren.

Wanneer u zich aanmeldt bij Zoek mijn iPhone, moet u dezelfde Apple ID gebruiken om in te loggen die u gebruikt op de ontbrekende iPhone. Apple volgt apparaten op Apple ID en laat u alleen ontbrekende apparaten volgen met uw Apple ID. Het is mogelijk dat als je de computer of telefoon van iemand anders gebruikt om je verloren iPhone te traceren, je ook bent ingelogd op Zoek mijn iPhone met hun Apple ID zonder het te beseffen.

Het apparaat is hersteld (iOS 6 en eerder)

Image
Image

Op iPhones met iOS 6 en eerder konden dieven alle gegevens en instellingen van een iPhone verwijderen om deze uit Zoek mijn iPhone te laten verdwijnen. Ze konden dit doen door de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, zelfs als de telefoon een toegangscode had.

Als je iOS 7 of hoger gebruikt, is dit niet langer van toepassing. In iOS 7 voorkomt activeringsslot dat een telefoon kan worden hersteld zonder het wachtwoord dat oorspronkelijk werd gebruikt om deze te activeren. Dat is nog een goede reden om altijd te upgraden naar de nieuwste versie van iOS (ervan uitgaande dat uw apparaat dit ondersteunt).

Uw iPhone gebruikt iOS 5 of eerder

Image
Image

Dit is tegenwoordig voor de meeste mensen waarschijnlijk geen probleem, maar Zoek mijn iPhone vereist dat het apparaat minimaal iOS 5 heeft (dat in de herfst van 2011 uitkwam). Ervan uitgaande dat uw apparaat iOS 5 of hoger kan gebruiken, moet u updaten naar de nieuwste versie; je kunt niet alleen Zoek mijn iPhone gebruiken, je krijgt ook honderden andere voordelen van het nieuwe besturingssysteem.

Bijna elke iPhone die tegenwoordig nog in gebruik is, is geüpgraded naar iOS 11 of hoger, maar als je een oude iPhone probeert te volgen en niet kunt achterhalen waarom deze niet werkt, kan dit de reden zijn.

Zoals eerder vermeld, heeft iOS 7 een belangrijke nieuwe functie geleverd om te voorkomen dat dieven iets nuttigs kunnen doen met een gestolen telefoon. Deze functie wordt Activation Lock genoemd en vereist dat de gebruiker de Apple ID invoert die is gebruikt om het apparaat oorspronkelijk te activeren om het apparaat te wissen of opnieuw te activeren. Voor dieven die uw Apple ID-gebruikersnaam of -wachtwoord niet kennen, is de gestolen iPhone niet goed voor hen. Activeringsslot is ingebouwd in iOS 7 en hoger; het is niet nodig om het aan te zetten.

Aanbevolen: