Automatisch BCC een adres in Apple Mail

Inhoudsopgave:

Automatisch BCC een adres in Apple Mail
Automatisch BCC een adres in Apple Mail
Anonim

Wat te weten

  • Open de Mac Terminal en voer de volgende opdracht in: defaults read com.apple.mail UserHeaders.
  • Voer het volgende in en vervang bcc@address door het adres: defaults write com.apple.mail UserHeaders '{"Bcc"="bcc@address"; }'.
  • Gebruik deze opdracht om de aangepaste headers te verwijderen en automatische BCC-e-mails uit te schakelen: defaults delete com.apple.mail UserHeaders.

Dit artikel legt uit hoe je automatisch een adres in BCC kunt zetten wanneer je berichten verstuurt via Apple Mail versie 9.3 en hoger.

Auto-BCC elke nieuwe e-mail

Als je een specifiek e-mailadres automatisch BCC geeft, wordt het toegevoegd aan elke nieuwe e-mail die je verstuurt vanuit de Mail-app. U gebruikt de opdrachtregelinterface van Mac Terminal om deze functionaliteit te maken.

Hier leest u hoe u een automatische BCC-functie instelt in uw Apple Mail-toepassing.

  1. Typ Terminal in Spotlight Search om een Terminal-venster te openen.

    Image
    Image
  2. Typ in het Terminal-venster:

    standaardwaarden lees com.apple.mail UserHeaders

    Image
    Image
  3. Druk op Enter.
  4. De opdracht kan een bericht retourneren zoals: "Het domein/standaardpaar van (com.apple.mail, UserHeaders) bestaat niet."

    Image
    Image
  5. Als u het bericht krijgt: "Het domein/standaardpaar van (com.apple.mail, UserHeaders) bestaat niet", typt u de volgende opdracht, maar vervangt u "bcc@address" door het werkelijke e-mailadres dat u wilt gebruiken als de automatische BCC."

    standaardwaarden schrijven com.apple.mail UserHeaders '{"Bcc"="bcc@address"; }'

    Image
    Image
  6. Je bent klaar! U heeft een nieuw automatisch BCC-adres ingesteld. Lees verder als uw bovenstaande opdracht een ander resultaat heeft opgeleverd.

    Image
    Image
  7. Als de "standaard leesopdracht" uit stap 2 een regel met waarden tussen haakjes teruggeeft, markeert en kopieert u de hele regel (met Command + C.)
  8. Typ het volgende commando in Terminal (druk nog niet op Return):

    standaardwaarden schrijven com.apple.mail UserHeaders '

  9. Druk op Command + V om te plakken wat je hierboven hebt gekopieerd. De hele regel zou ongeveer als volgt moeten luiden:

    defaults write com.apple.mail UserHeaders '{Reply-To="reply-to@address"; }

  10. Sluit de opdracht met een aanhalingsteken aan het einde (') en voeg dan "Bcc"="bcc@address"; in vóór het haakje sluiten (vergeet niet om de eigenlijke e-mail te typen adres dat u als auto-BCC gebruikt), zoals dit:

    ‘”Bcc”=“bcc@adres”; ‘

  11. De regel luidt nu zoiets als:

    defaults write com.apple.mail UserHeaders '{Reply-To="reply-to@address"; "Bcc"="bcc@adres";}'

  12. Druk op Enter om de opdracht te verzenden.

    Image
    Image
  13. Je hebt een nieuw automatisch BCC-adres ingesteld.

Als je met deze methode een automatische BCC instelt, kun je geen extra BCC-ontvangers aan je berichten toevoegen.

Automatische BCC uitschakelen

Gebruik deze opdracht in een Terminal-venster om de aangepaste headers te verwijderen en automatische BCC-e-mails uit te schakelen:

standaardinstellingen verwijderen com.apple.mail UserHeaders

Image
Image

Waarom automatische BCC instellen in Apple Mail?

De Mac-app Mail bewaart een kopie van elk e-mailbericht dat u verzendt in de map Verzonden, maar sommige gebruikers geven de voorkeur aan een meer permanent en regelmatig archief van hun verzonden berichten. Als je meerdere e-mailaccounts hebt en er een wilt gebruiken om kopieën van al je correspondentie te verzamelen, kun je dat e-mailadres eenvoudig BCC elke keer dat je een bericht verzendt.

Hoewel je dit handmatig kunt doen door een e-mailadres in het BCC-veld van elk bericht te typen, is het nog eenvoudiger om Mail zo in te stellen dat dit automatisch voor je wordt gedaan. Deze functie werkt als je elk e-mailadres, zoals je baas, automatisch moet BCC-en in al je berichten.

Aanbevolen: