Hoe maak je een hangende inspringing in Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een hangende inspringing in Google Docs
Hoe maak je een hangende inspringing in Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de gewenste tekst > Formaat > Uitlijnen en inspringen > Inspringopties >Special Indent > Hanging > definieer parameters > Apply.
  • Gebruik de liniaal om de gewenste tekst te selecteren, in de liniaal, sleep de linker-inspringing naar de gewenste locatie, sleep de rechter-inspringing naar de locatie waar de eerste regel moet beginnen.
  • Om de liniaal aan te zetten, Bekijken > Liniaal tonen.

In dit artikel worden twee manieren uitgelegd om een hangende inspringing te maken in Google Documenten. Instructies zijn van toepassing op elke browser die Google Docs gebruikt.

Wat is een hangende inspringing?

Een hangende inspringing is een tekstopmaakstijl die vaak wordt gebruikt in academische citaten (inclusief MLA- en Chicago-stijl), bibliografieën en door mensen die gewoon een cool teksteffect in hun document willen.

Een hangende inspringing wordt zo genoemd omdat de eerste regel van de opgemaakte tekst een normale inspringing heeft, terwijl alle andere regels verder inspringen dan de eerste. Dit zorgt ervoor dat de eerste regel over de tweede "hangt". Hier is een voorbeeld:

Image
Image

Hoe maak je een hangende inspringing Google Docs

Er zijn drie manieren om een hangende inspringing te maken in Google Documenten: met behulp van een menuoptie, met een toetsenbordopdracht en met behulp van de liniaal. Volg deze stappen om een hangende inspringing te maken met behulp van de menuoptie:

  1. Maak een document in Google Docs en voeg de tekst toe waarin u een hangende inspringing wilt toevoegen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de tekst waarvan u de hangende inspringing wilt hebben. Dit kan een zin, een alinea, meerdere alinea's, enz. zijn.

    Image
    Image
  3. Klik op het Format menu.

    Image
    Image
  4. Klik op Uitlijnen en inspringen.

    Image
    Image
  5. Klik Inspringopties.

    Image
    Image
  6. Klik in het gedeelte Speciale inspringing op de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Hanging.

    Image
    Image
  7. Gebruik het vak om de hoeveelheid van de inspringing in inches te definiëren.

    Image
    Image
  8. Klik op Toepassen om de hangende ident te krijgen met uw voorkeursinstelling.

    Image
    Image

Je kunt ook een hangende inspringing maken in Google Documenten met een toetsenbordcombinatie. Om dat te doen, plaatst u uw cursor op de plaats waar u de hangende inspringing wilt maken. Druk tegelijkertijd op Return + Shift om een regeleinde te maken (dit is onzichtbaar). Klik vervolgens op de toets Tab om de regel te identificeren. Dit is een handige optie als u de tweede regel van een sectie met twee regels inspringt. Voor meer dan dat is dit veel meer werk dan de andere opties.

Hoe maak je een hangende inspringing in Google Docs met de liniaal

De andere manier om een hangende inspringing te maken, is door de liniaal bovenaan uw document te gebruiken. Hier is hoe:

  1. Maak een document in Google Docs en voeg de tekst toe waarop je een hangende inspringing wilt maken.
  2. Schakel de liniaal in, als deze nog niet wordt weergegeven (View > Show line).

    Image
    Image
  3. Markeer de tekst waaraan u de hangende inspringing wilt toevoegen. Dit kan een zin, alinea of het hele document zijn.

    Image
    Image
  4. Klik in de liniaal en sleep het linker inspringende besturingselement (het ziet eruit als een blauwe driehoek). Sleep dit naar waar je de hangende ident wilt hebben.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat u niet per ongeluk de margecontrole grijpt.

  5. Klik en sleep het rechts inspringende besturingselement (de blauwe balk net boven de blauwe driehoek in de liniaal). Sleep dit terug naar waar de eerste regel zou moeten beginnen, vaak de marge aan de linkerkant.

    Image
    Image
  6. Als je de rechter-ident-besturing loslaat, zie je dat je de hangende inspringing hebt gemaakt.

    Image
    Image

Net als het maken van hangende inspringingen, zijn er tal van andere Google Doc-hacks die u veel tijd kunnen besparen. Als Google Documenten nieuw voor u is, is het de moeite waard om wat tijd te besteden aan het leren van de kracht van dit programma.

Aanbevolen: