Hoe maak je een checklist in Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een checklist in Google Docs
Hoe maak je een checklist in Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Op werkbalk > checklist pictogram > voer tekst > in Return/Enter één keer voor een nieuw selectievakje, twee keer voor een nieuwe paragraaf.
  • Om een checklist te maken, voegt u een set items toe met elk op een eigen regel > selecteer de tekst > checklist icon
  • Om bestaande items naar een checklist te converteren, verplaatst u de tekst voor het selectievakje naar een nieuwe regel > checklist icon.

Dit artikel legt uit hoe u één selectievakje invoegt, hoe u bestaande items omzet in selectievakjes en hoe u een checklist maakt in Google Documenten.

Een checklist maken in Google Docs

Er zijn twee manieren om een checklist te maken in Google Documenten. Voor de eerste volgt u gewoon de stappen uit het laatste gedeelte. Druk in stap 5 eenmaal op Return/Enter en voeg nieuwe tekst toe voor het selectievakje dat verschijnt. Herhaal dat totdat je de checklist hebt gemaakt.

Volg deze stappen voor de andere manier om een checklist te maken in Google Docs:

  1. Voer alle tekst in die u wilt opnemen in uw checklist in uw Google-document. Elk item met een selectievakje ernaast moet op een eigen regel staan.

    Image
    Image
  2. Zodra je alle items hebt die je in een checklist in het document wilt veranderen, selecteer je alle items.

    Image
    Image
  3. Klik in de werkbalk op het checklist icoon.

    Image
    Image
  4. Elk item heeft nu een selectievakje ernaast. Net als in de vorige sectie, voegt u door één keer op de Return/Enter-toets te drukken een nieuw selectievakje aan de checklist toe. Twee keer drukken begint een nieuwe alinea.

    Image
    Image

Heb je een genummerde lijst of lijst met opsommingstekens die je wilt omzetten in een checklist? Eenvoudig! Selecteer alle items in je genummerde lijst of lijst met opsommingstekens, klik dan op het checklist pictogram in de werkbalk en je hebt een checklist.

Een checklist op meerdere niveaus maken in Google Docs

Wilt u een checklist op meerdere niveaus maken waarin sommige items onder andere zijn ingesprongen? Dit is wat je moet doen:

  1. Maak de checklist aan de hand van de stappen uit de laatste sectie, zodat je een checklist hebt met alle items op hetzelfde streepjesniveau.

    Image
    Image
  2. Plaats de cursor aan het begin van de regel voor een item dat u wilt laten inspringen.
  3. Druk op de Tab toets of klik op de Inspringing vergroten knop in de werkbalk.

    Image
    Image
  4. Herhaal dit voor zoveel items als je wilt laten inspringen. Druk op Tab of klik nogmaals op Inspringing vergroten om items verder te laten inspringen. Er is geen limiet aan de niveaus die u kunt hebben naast de breedte van uw document.

    Image
    Image

Hoe u selectievakjes in Google Docs invoegt

Als u een enkel selectievakje wilt invoegen in uw document in Google Documenten, volgt u deze stappen:

  1. Plaats in uw Google Docs-document de cursor waar u het selectievakje wilt toevoegen. In bijna alle gevallen zou dit op een nieuwe regel moeten staan na de vorige tekst.

    Image
    Image
  2. Klik in de werkbalk op het checklist icoon.

    Image
    Image
  3. Er is een nieuw selectievakje aan uw document toegevoegd.

    Image
    Image
  4. Type om tekst naast het selectievakje te plaatsen.
  5. Druk eenmaal op de Return of Enter toets om een nieuw selectievakje in te voegen net onder het eerste. Druk er twee keer op om het tweede selectievakje te sluiten en terug te keren naar de normale tekstbewerking.

    Image
    Image

U kunt de bestaande tekst in uw document ook omzetten in een selectievakje. Begin door ervoor te zorgen dat de tekst die u in een selectievakje wilt plaatsen, op een eigen regel staat. Als u dat niet doet en slechts een deel van een alinea tekst selecteert, wordt de hele alinea aan het selectievakje toegevoegd. Zodra de tekst op een nieuwe regel staat, klikt u op het checklist pictogram in de werkbalk.

FAQ

    Hoe verwijder ik doorhaling in een checklist van Google Documenten?

    Regelmatige opmaak heeft geen invloed op de doorhaling die automatisch plaatsvindt wanneer u een item in een Google Documenten-checklist afvinkt. Een tijdelijke oplossing is om een tabel met twee kolommen te maken door naar Insert > Table te gaan, uw items in de rechterkolom te plaatsen en vervolgens de linkerkolom te selecteren. kolom en klik op Checklist in de werkbalk. Deze methode koppelt de selectievakjes aan de (lege) linkerkolom en u kunt ze afvinken zonder de tekst te beïnvloeden.

    Hoe kan ik aangevinkte vakjes in een checklist van Google Documenten ongedaan maken?

    De gemakkelijkste manier is om de Undo functie te gebruiken. Ga naar Edit > Undo, of druk op Command/Ctrl+ Z op je toetsenbord. Klik voor meer controle nogmaals op de selectievakjes om de markeringen te verwijderen.

Aanbevolen: