Hoe maak je een Google Docs-envelopsjabloon

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Google Docs-envelopsjabloon
Hoe maak je een Google Docs-envelopsjabloon
Anonim

Google Documenten maakt het maken van enveloppen niet eenvoudig. In tegenstelling tot andere tekstverwerkers zijn er geen menuknoppen of envelopsjablonen ingebouwd om direct een pagina op maat te maken waarop u kunt voortbouwen.

Er is echter wel ondersteuning voor add-ons. U kunt een Google Documenten-envelop-add-on installeren om toegang te krijgen tot een lijst met paginaformaten die het document in seconden transformeren. Het enige wat u hoeft te doen is het te bewerken met namen en adressen, en u bent klaar om uw eigen enveloppen af te drukken.

Deze aanwijzingen werken vanaf de desktopsite in elke moderne browser, zoals Chrome, Edge, enz.

Installeer een envelopsjabloon-add-on

Enveloppen bedrukken is vooral het kiezen van het juiste paginaformaat. Google heeft een handvol vooraf ingestelde formaten in de pagina-instelling, maar we zullen een add-on gebruiken om het nog gemakkelijker te maken.

  1. Ga naar Add-ons > Add-ons ophalen.
  2. Zoek naar een add-on zoals Set A Page Size die het wijzigen van het papierformaat ondersteunt. Selecteer het wanneer u het ziet en kies vervolgens Install gevolgd door Doorgaan (mogelijk moet u het ook toestemming geven voor toegang tot uw Google-account). Set A Page Size is wat we voor de rest van dit artikel zullen gebruiken.

    Image
    Image
  3. Sluit het installatiebevestigingsvenster en het add-onvenster en open vervolgens het document dat u als envelop wilt gebruiken. Het is prima als er al adressen in staan, of je kunt helemaal opnieuw beginnen.
  4. Ga terug naar het Add-ons menu, maar kies deze keer Set A Page Size om een volledige lijst van alle ondersteunde papierformaten.

    Image
    Image
  5. Selecteer een van de formaten om het document onmiddellijk te transformeren. U moet weten wat uw envelopformaat is, zodat u het in millimeters kunt vergelijken.

    Als het envelopformaat dat je nodig hebt niet in de lijst staat, kun je kiezen voor een andere add-on genaamd Page Sizer, waarmee je elk formaat kunt instellen. Als u de envelopformaten kwijt bent, vindt u hier een lijst met standaard envelopformaten; er zijn ook conversies tussen millimeters en inches.

Voeg adressen toe aan de envelop

Nu je de pagina ter grootte van een envelop hebt gemaakt, kun je deze bewerken om adressen en namen op te nemen. Maak het lettertype elke gewenste kleur en grootte, net alsof je een gewoon document aan het bewerken bent.

Image
Image

Je zult hoogstwaarschijnlijk moeten dubbelklikken in het kopgedeelte om het retouradres te schrijven. De Tab-toets is je vriend hier, dus je gebruikt hem wanneer dat nodig is voor uitlijningsdoeleinden.

Als u het retouradres dichter bij de linkermarge wilt hebben, kunt u de margegrootte wijzigen via File > Page setup. Stel de linkermarge in op 0 zodat u precies kunt afstemmen waar het adres moet komen te staan.

Image
Image

Maak een Google Docs-envelopsjabloon

Met de pagina precies geconfigureerd en de adressen correct gepositioneerd, heb je nu een envelopsjabloon. U kunt het bewerken wanneer u andere enveloppen wilt afdrukken of er een sjabloon van maken door het zo vaak te kopiëren als nodig is.

Ga naar File > Maak een kopie om het te dupliceren en het origineel te behouden. Geef het een andere naam en bewerk het met een ander adres om nog een envelop te maken.

Aanbevolen: