Hoe maak je een tabel in Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een tabel in Google Docs
Hoe maak je een tabel in Google Docs
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Invoegen > Tabel. Beweeg uw muis om het gewenste aantal rijen en kolommen te krijgen en selecteer het vak dat verschijnt.
  • Klik met de rechtermuisknop op een cel om kolommen en rijen toe te voegen of te verwijderen en om tabeleigenschappen zoals randgrootte en achtergrondkleur aan te passen.
  • Om een tabel te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op een cel en kiest u Delete table.

Dit artikel behandelt hoe u een tabel in Google Documenten maakt, de juiste tabelgrootte kiest, deze bewerkt zodra deze in uw document staat en de beste manier is om een tabel te verwijderen die u niet langer wilt. Deze instructies werken op elk besturingssysteem dat een moderne webbrowser kan draaien, zoals Chrome, Edge, Firefox, enz.

Een tabel maken in Google Docs

De tekstverwerker van Google Docs is misschien niet uw eerste gedachte als tabelmaker, aangezien Google Spreadsheets vaak de beste keuze is voor gestructureerde gegevens. Maar het maken van een tabel is eenvoudig met het Insert-menu van Documenten. Een eenvoudige tabel kan worden toegevoegd aan een Google-document met behulp van de tool Tabel.

  1. Open het Insert menu en kies Table.
  2. Beweeg je muis naar het aantal rijen en kolommen dat je in de tabel wilt hebben. De limieten zijn 1x1 tot 20x20. Je kunt dit later altijd wijzigen, dus het is prima om willekeurige getallen te kiezen als je het niet zeker weet.

    Image
    Image
  3. Selecteer het vakje dat die tabelopstelling vertegenwoordigt om het onmiddellijk aan het document toe te voegen.

Een tabel bewerken in Google Docs

Je kunt verschillende dingen doen met de kolommen en rijen van een tabel, zoals ze toevoegen en verwijderen, hun grootte wijzigen en de tekstuitlijning erin aanpassen. U kunt ook de grootte en kleur van de rand van de tabel wijzigen en voor elke cel een achtergrondkleur kiezen.

Kolommen en rijen toevoegen

Tenzij je volledig voorbereid was toen je de tabel voor het eerst maakte, is de kans groot dat je het aantal rijen en kolommen moet aanpassen.

Dit is hoe:

  1. Klik met de rechtermuisknop op een cel naast de rij of kolom die u wilt toevoegen. In ons voorbeeld zouden we een cel in de onderste rij selecteren omdat we een vierde rij toevoegen.
  2. Kies de invoegoptie die het meest geschikt is voor wat u wilt doen: Rij hierboven invoegen, Rij hieronder invoegen,Kolom links invoegen , of Kolom rechts invoegen.

    Image
    Image
  3. De rij of kolom wordt direct aan de tabel toegevoegd.

Kolommen en rijen verwijderen

Het verwijderen van een rij of kolom in een Google Docs-tabel is net zo eenvoudig:

  1. Klik met de rechtermuisknop op een cel in de rij of kolom die u verwijdert. Omdat we de eerste kolom niet willen, selecteren we daar een cel.

  2. Kies Verwijder rij of Verwijder kolom.

    Image
    Image
  3. Je merkt de veranderingen meteen.

Tabelopties wijzigen

In veel opzichten werkt alles wat je binnen een cel doet op dezelfde manier als buiten een cel. U kunt tekst uitlijnen, een vet effect toevoegen, de tekstgrootte en kleur wijzigen, koppelingen toevoegen, afbeeldingen invoegen, enz. Er zijn ook tabelspecifieke instellingen waartoe u toegang moet krijgen via een eigenschappenvenster.

  1. Klik met de rechtermuisknop op een cel in de tabel en kies Tabeleigenschappen.
  2. Uw opties omvatten:

    • Table border: Dit zijn de lijnen rondom elke cel. U kunt de kleur en de dikte van de lijn aanpassen.
    • Celachtergrondkleur: Verander de kleur achter de tekst in de cel(len) die je hebt geselecteerd toen je de tabeleigenschappen opende.
    • Cell verticale uitlijning: Laat de tekst in de geselecteerde cel(len) bovenaan, in het midden of onderaan de cel staan.
    • Dimensions: Wijzig de momenteel geselecteerde kolom(men) of rij(en) breedte, hoogte en celopvulling (ruimte rond de tekst).
    • Tabeluitlijning: Waar de tabel op de pagina moet staan: links, in het midden of rechts. De waarde voor de linker inspringing past het beginpunt van deze uitlijning aan.
    Image
    Image
  3. Selecteer OK om op te slaan en terug te keren naar het document.

Andere manieren om een tabel te bewerken

Je kunt snel een tabel wijzigen door de kolom- en rijranden te slepen. Dit is niet zo nauwkeurig als het gebruik van de tabeleigenschappen, omdat u de exacte grootte niet kunt kiezen, maar het is ideaal wanneer de wijzigingen die u moet aanbrengen zijn gebaseerd op wat u ziet, bijvoorbeeld als de kolom ruimte moet maken voor een afbeelding.

Extra tabelopmaakopties voor Google Docs verschijnen in het menu bovenaan het document wanneer u de tabel selecteert. Kies bijvoorbeeld een celrand (of meerdere door Ctrl of Command ingedrukt te houden), en u krijgt de optie om de randkleur te wijzigen, breedte en streepjesstijl.

Image
Image

Cellen samenvoegen is iets anders dat wordt ondersteund in Google-tabellen, en het is supereenvoudig om te doen: markeer de cellen die u wilt samenvoegen, klik met de rechtermuisknop op de selectie en kies Cellen samenvoegenU kunt meer dan één rij naast een enkele cel maken of een kolomkop over meerdere rijen laten lopen.

Image
Image

Een frustrerend probleem met tabellen dat zich in de loop van de tijd kan voordoen, is dat de kolommen en rijen dezelfde grootte moeten hebben. In plaats van ze te slepen om te zien wat er het beste uitziet, kunt u met de rechtermuisknop op de tabel klikken en Rijen verdelen of Kolommen verdelen. kiezen

Hoe een Google Docs-tabel te verwijderen

Het verwijderen van een hele tabel kan op twee manieren, de eerste is de gemakkelijkste:

  1. Klik met de rechtermuisknop op een cel in de tabel en kies Delete table.

    Image
    Image
  2. Alternatief: klik en sleep van de ene hoek naar de andere, zoals linksboven naar rechtsonder. Het zal alle cellen markeren, dus je kunt op Delete op het toetsenbord drukken om ze allemaal te wissen.

    Onthoud dat als je niet elke cel selecteert, het verwijderen de inhoud van die cellen zal wissen, niet de cellen zelf.

Aanbevolen: