Hoe u uw tweets viraal kunt laten gaan op Twitter

Inhoudsopgave:

Hoe u uw tweets viraal kunt laten gaan op Twitter
Hoe u uw tweets viraal kunt laten gaan op Twitter
Anonim

Twitter is als een wereldwijde chatroom waar gebruikers verbinding kunnen maken en met mensen over de hele wereld kunnen praten. Wanneer een bericht of video op sociale media viraal gaat, is Twitter vaak een groot deel van het proces.

Nieuwswaardige inhoud verspreidt zich snel op Twitter, dus de service is een natuurlijk hulpmiddel voor virale campagnes. Als je geweldige inhoud hebt die je graag viraal zou willen zien gaan, volgen hier een paar tips voor het gebruik van Twitter om het momentum op gang te brengen.

Mensen associëren virale sociale media-inhoud vaak met video's. Virale inhoud kan ook foto's, memes, citaten, evenementen en al het andere bevatten dat de interesse wekt van online gebruikers.

Bouw een authentieke aanhang op

Steek je tijd en energie in het aantrekken van volgers die oprecht geïnteresseerd zijn in je tweets. Concentreer je op de kwaliteit van je volgers in plaats van de kwantiteit.

Je hebt meer kans dat een tweet viraal gaat als je 200 echte, echte volgers hebt in plaats van 10.000 niet-betrokken volgers met geautomatiseerde accounts.

Image
Image

Om meer echte Twitter-volgers te krijgen, moet je regelmatig, geplande inhoud van hoge kwaliteit posten. Tweet timing is ook van belang. Experts zeggen dat de beste tijd om de hele week door te posten in de vroege en late namiddag is.

Gebruik zorgvuldig hashtags om gebruikers aan te trekken die geïnteresseerd zijn in uw inhoud, en voeg afbeeldingen toe aan uw tweets om ze aantrekkelijker te maken. GIF's en video's worden eerder opgemerkt in de feeds van mensen.

Gratis diensten zoals Buffer, Tweetdeck en Hootsuite plannen tweets van tevoren, zodat u de optimale tijden kunt kiezen om uw inhoud te posten.

Een betrokken Twitter-gebruiker heeft meer kans om nieuwe volgers te krijgen. Dus communiceer zoveel mogelijk met je volgers. Gebruik ook andere sociale netwerken, zoals Instagram en Snapchat, om je boodschap kracht bij te zetten.

Het is ook belangrijk om een geoptimaliseerd Twitter-profiel te hebben, zodat potentiële gebruikers weten met wie ze te maken hebben. Breng uw interesses, kennis en merkstem onder de aandacht.

Tweet over nieuwswaardige onderwerpen

Mensen houden van retweeten en favoriete tweets over alles wat nieuwswaardig is, van actuele feestdagen en het weer tot wetenschappelijke studies en politiek. Als je kunt, verwerk je inhoud dan in wat nieuws maakt. Je kunt meer aandacht trekken van Twitter.

Image
Image

Deze strategie kan averechts werken. Profiteren van een stukje nieuws voor je eigen gewin kan als hebzuchtig en in slechte smaak overkomen. Zo lanceerde retailer American Apparel een Hurricane Sandy Sale, die ze tweette tijdens de piek van de aanwezigheid van orkaan Sandy boven de noordoostkust in oktober 2012. De campagne mislukte en ging om de verkeerde redenen viraal.

Net zoals tweeten over wat er in het nieuws is, kan tweeten over de trending topics van Twitter en het gebruik van populaire hashtags je meer bekendheid opleveren.

Bottom Line

Niet iedereen is van nature hilarisch, maar probeer je gevoel voor humor te kanaliseren in je tweets. Grappig zijn kan het verschil betekenen tussen een paar retweets en honderdduizenden retweets. Als volgers je komische goud waarderen, kunnen hun retweets het momentum op gang brengen.

Wees anders

Er zijn veel navolgers op Twitter, die allemaal dezelfde strategie gebruiken om volgers te kweken. Iedereen vraagt om retweets en belooft iedereen die ze volgt terug te volgen. Anders zijn en jezelf zijn is een onconventionele strategie die kan werken.

Image
Image

Sommige hilarische Twitter-parodie-accounts zijn bijvoorbeeld viraal gegaan door geestige humor in hun tweets te integreren. Gebruik maken van entertainment is een geweldige manier om volgers en interactie aan te trekken zonder veel werk.

Streef er altijd naar om waarde toe te voegen

Nuttige, informatieve en grappige tweets worden door volgers als waardevol beschouwd. Niemand wil spamlinks en saaie inhoud zien.

Tweet over dingen die je belangrijk vindt en die relevant en toepasbaar zijn op de ervaringen van veel gebruikers. Of het nu een nieuwtje is, een waarschuwing over iets, een handleiding, een downloadlink of iets anders, je tweets moeten inhoud van hoge kwaliteit zijn, zelfs als je probeert je interesses te promoten.

Aanbevolen: