Hoe u uw PS4 sneller kunt laten downloaden

Inhoudsopgave:

Hoe u uw PS4 sneller kunt laten downloaden
Hoe u uw PS4 sneller kunt laten downloaden
Anonim

Wat te weten

  • Download in rustmodus: Instellingen > Energiebesparingsinstellingen > Beschikbare functies in rustmodus instellen> Blijf verbonden met internet.
  • Switch DNS: Instellingen > Internetverbinding instellen > Wi-Fi gebruiken > Aangepast > Automatisch > Niet specificeren > Handmatig > voer het IP-adres in.
  • Gebruik een proxyserver: Instellingen > Netwerk > Internetverbinding instellen > Wi-FI gebruiken > Aangepast > Router > Automatisch of Niet specificeren > IP- en poortnummer van de server.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je downloads op PlayStation 4 kunt versnellen door te downloaden in de rustmodus, de DNS te wijzigen en een proxyserver te gebruiken. Het bevat ook eenvoudige tips om de downloadsnelheid te verhogen op alle versies van de PlayStation 4, inclusief het PS4 Pro- en PS4 Slim-model.

Eenvoudige manieren om de downloadsnelheid van PS4 te verhogen

Hoe snel je PS4 games, films en andere software kan downloaden, hangt grotendeels af van je internetverbinding. Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele praktische tips om je aan te houden om je PS4-downloads te versnellen:

  • Download één ding tegelijk: Vermijd het gelijktijdig downloaden van meerdere items.
  • Speel niet online tijdens downloads: het vertraagt zowel je spel als de download.
  • Pauzeren en hervatten: Als je download vastloopt op een bepaald percentage, probeer dan de download te pauzeren en te hervatten om te zien of dat het probleem oplost.
  • Installeer de nieuwste versie van de PS4-systeemsoftware: je moet automatisch worden gevraagd om PS4-systeemupdates te downloaden wanneer deze beschikbaar komen, maar als je op de een of andere manier een update hebt gemist, kun je verkrijg het door te navigeren naar Settings > System Software Update

Hoe te downloaden in de rustmodus

Een van de beste manieren om het wachten op een download te verlichten, is door deze te laten draaien terwijl je PlayStation 4 in de rustmodus staat. De rustmodus is een energiebesparende toestand waarin de console is uitgeschakeld, maar sommige functies (zoals het opladen van controllers en randapparatuur via USB) kunnen nog steeds worden uitgevoerd.

Hier leest u hoe u uw PlayStation 4 kunt vertellen om downloads te voltooien wanneer u deze niet gebruikt.

  1. Scroll vanuit je hoofddashboard met al je games omhoog en naar rechts en selecteer het toolbox-pictogram om de Settings te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteren Energiebesparingsinstellingen.

    Image
    Image
  3. Kies Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus.

    Image
    Image
  4. Vink het vakje aan naast Blijf verbonden met internet zodat je console kan blijven downloaden terwijl deze in rust is.

    Image
    Image

Uw internetinstellingen optimaliseren voor snellere PS4-downloads

Langzame PS4-downloads worden meestal veroorzaakt door slechte internetverbindingen in plaats van problemen met de console zelf. Internetproblemen kunnen het gevolg zijn van defecte hardware of de beperkingen die uw internetprovider heeft ingesteld. Afhankelijk van uw internetabonnement, is het mogelijk dat u beperkt bent in het aantal gegevens dat u tegelijk kunt downloaden. Als je merkt dat je internet chronisch traag is, overweeg dan om te upgraden naar een beter abonnement of van provider te veranderen.

Je modem en router hebben ook beperkingen op hoeveel gegevens ze tegelijk kunnen verwerken. Zelfs als u beta alt voor een eersteklas internetabonnement, kunt u het alleen volledig gebruiken als uw hardware dit kan ondersteunen. U kunt bij uw internetprovider navragen of u over de juiste apparatuur beschikt voor uw internetpakket.

Het optimaliseren van je internet- en wifi-instellingen betekent niet alleen betalen voor sneller internet; er zijn verschillende gratis trucs die je kunt proberen om de efficiëntie van je verbinding te verbeteren:

  • Routerlocatie: Bepaal de beste plaats voor uw draadloze router. Het moet op een centrale locatie zijn zonder obstakels in de buurt.
  • Downloaden wanneer niemand anders internet gebruikt: een overvol wifi-netwerk kan je PS4-downloads vertragen, dus als een andere gebruiker tegelijkertijd iets downloadt, beide downloads zullen eronder lijden.
  • Omzeil de router: om wifi-problemen te omzeilen, kun je je PS4 rechtstreeks op je modem aansluiten via een Ethernet-kabel voor snellere downloads.

DNS-servers wisselen voor snellere PS4-downloads

Het aanpassen van de DNS-instellingen van je console is een effectieve manier om PS4-downloads te versnellen. DNS-servers vertalen mensvriendelijke webadressen naar IP-adressen, daarom worden ze de telefoonboeken van het internet genoemd. Om van DNS-server te wisselen:

  1. Open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Netwerk.

    Image
    Image
  3. Open Internetverbinding instellen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Gebruik Wi-Fi als uw console is verbonden met een draadloos netwerk, of kies Gebruik een LAN-kabel als uw console is rechtstreeks aangesloten op uw modem.

    Image
    Image
  5. Selecteer Custom om uw DNS-instellingen te wijzigen.

    Als je een wifi-netwerk gebruikt, wordt je gevraagd om je netwerk uit een lijst te kiezen.

    Image
    Image
  6. Je zou nu op het scherm IP-adresinstellingen moeten zijn. Selecteer Automatisch.

    Image
    Image
  7. Kies Niet specificeren.

    Image
    Image
  8. Select Manual om uw DNS IP-adressen direct te bewerken.

    Image
    Image
  9. U wordt gevraagd om primaire en secundaire IP-adressen in te voeren voor uw DNS-server naar keuze. Elk van deze opties zou u een aanzienlijke boost moeten geven ten opzichte van de standaardinstellingen:

    • Google: 8.8.8.8 (primair); 8.8.4.4 (Secundair)
    • OpenDNS: 208.67.222.222 (primair); 208.67.220.220 (Secundair)

    Je kunt experimenteren met verschillende DNS-servers om te zien welke het beste werkt voor jouw locatie.

  10. Als u klaar bent, selecteert u Volgende onderaan het scherm om door te gaan naar uw MTU-instellingen.

    Image
    Image
  11. Selecteer in het volgende scherm Automatisch.

    Probeer niet het standaard MTU-nummer van je console te verlagen. Deze oplossing verhoogt niet langer de snelheid van PS4-downloads.

    Image
    Image
  12. Selecteer op de pagina Proxyservers Niet gebruiken.

    Image
    Image
  13. Selecteer op het volgende scherm Internetverbinding testen om te zien of uw downloadsnelheden zijn verbeterd.

    De resultaten kunnen per test verschillen, dus voer er een paar uit om een beter idee te krijgen van hoe snel je verbinding is.

    Image
    Image

Versnel PS4-downloads met een proxyserver

Als je nog steeds niet tevreden bent met de snelheid van je PS4-downloads, kun je een proxyserver op je laptop of desktopcomputer instellen om het proces te ondersteunen.

  1. Download en installeer de proxyserversoftware op uw computer. Windows-gebruikers kunnen CCProxy gratis proberen; Mac-gebruikers kunnen SquidMan proberen.
  2. Lanceer uw proxyserver en verkrijg de IP- en poortnummers. Als u CCProxy gebruikt, kunt u deze informatie vinden in het optiemenu.
  3. Stel een nieuwe internetverbinding in op je PS4. Navigeer naar Instellingen > Netwerk > Internetverbinding instellen > Wi-FI gebruiken > Aangepast en selecteer vervolgens uw router.
  4. Selecteer Automatisch of Niet specificeren voor alles totdat u de Proxy Server-pagina bereikt.
  5. Voer het IP- en poortnummer van uw proxyserver in.
  6. Je PS4 gebruikt je computer nu als proxyserver, wat zou moeten resulteren in snellere downloads.

Met deze configuratie kan je PS4 alleen verbinding maken met internet via je proxyserver. Daarom wil je misschien je instellingen opnieuw configureren als je klaar bent met het downloaden van grote bestanden.

FAQ

    Hoe repareer je trage wifi op PS4?

    Om trage wifi op PS4 op te lossen, plaatst u de router dichter bij de console of gebruikt u een Ethernet-kabel. Je kunt ook proberen de modem en router opnieuw op te starten, PS4 Remote Play uit te schakelen en een 5 GHz-netwerk te gebruiken.

    Hoe pauzeer je een download op PS4?

    Om een PS4-download te pauzeren, drukt u in het startscherm op Up en gaat u naar Notifications > Downloads. Kies de download en druk vervolgens op X op de controller om deze te pauzeren.

    Hoe update je games op PS4?

    Om PS4-games bij te werken, markeert u de titel in uw bibliotheek en drukt u op de Options-knop > Check for Update Om automatische updates in te schakelen, ga naar Instellingen > Systeem > Automatische downloads en schakel Applicatie-updatebestanden in

Aanbevolen: