Laten we gaan, Pikachu! Review: Een opnieuw uitgevonden klassieker

Inhoudsopgave:

Laten we gaan, Pikachu! Review: Een opnieuw uitgevonden klassieker
Laten we gaan, Pikachu! Review: Een opnieuw uitgevonden klassieker
Anonim

Bottom Line

Laten we gaan, Pikachu! is een casual role-playing game met leuke en verslavende gameplay waar oude fans van Pokémon van zullen genieten, en nieuwe fans zullen verliefd op worden.

Let's Go, Pikachu!/Let's Go, Eevee

Image
Image

We hebben Let's Go, Pikachu! zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Laten we gaan, Pikachu! is de nieuwste titel in de bekende serie Pokémon-spellen die door Nintendo zijn gemaakt en de eerste Pokémon-titel voor de Nintendo Switch. Het combineert de Pokémon-vangende actie van de mobiele game Pokémon Go met de meer traditionele verkennings- en gymgevechten van de kernserie. De gameplay is casual en voelt soms te simpel aan, maar is ook ontspannend en verslavend. Tijdens het spelen van Let's Go, Pikachu! we hebben de plot, gameplay, graphics en kindvriendelijkheid onder de loep genomen.

Configuratieproces: voorbereiding met Pokémon GO

Je gaat de kleine Let's Go, Pikachu! cartridge in uw Switch en u wordt gevraagd een kleine patch te downloaden, wat niet lang zou duren. Als je eenmaal bent begonnen, wordt je gevraagd om je Pokémon GO-spelinformatie te synchroniseren (Pokémon GO is de mobiele game die Nintendo in 2016 heeft uitgebracht). Dit gebeurt via Wi-Fi of Bluetooth en de apparaten moeten wel in de buurt zijn. Maar zelfs als je synchroniseert, kun je Pokémon niet overzetten van je Pokémon GO-account naar ons Let's Go-spel totdat je Go Park in Fuchsia City hebt bereikt, wat een behoorlijk deel van het spel is).

Image
Image

Plot: Traditioneel en eenvoudig

Je wordt eerst gevraagd om een personage te maken. Het beperkt je keuzes tot een jongen of een meisje, met slechts kleine verschillen in huids- en haarkleur. Zodra je personage is gemaakt, typ je een naam en wordt je gevraagd of je je Pikachu een bijnaam wilt geven. Je wordt ook gevraagd om je aartsvijand een naam te geven, een personage dat je tijdens het spel meerdere keren tegenkomt en waar je tegen vecht.

Alles aan deze game is geschikt voor de leeftijd. Het heeft feelgood-momenten, een positieve houding en terwijl er wordt gevochten, raakt niemand echt gewond. De slechteriken zijn niet eens zo slecht.

Eenmaal begonnen, ontvouwt het verhaal zich zoals je verwacht. Je spreekt met Professor Oak, die je aanmoedigt om Pokémon te vangen. Je hebt een magische band met je Pikachu en dan word je eropuit gestuurd om te beginnen met verkennen en trainen om een Pokémon-meester te worden. De game is in veel opzichten vergelijkbaar met andere in de Pokémon-serie. Je gaat van stad naar stad op zoek naar nieuwe Pokémon. Elke stad heeft een Poké Center waar je je Pokémon kunt genezen, een Poké Shop waar je meer Pokéballs of Potions kunt kopen, en een sportschool met een leider die je moet bevechten.

In de eerste stad, Pewter City, vecht je tegen Brock. Daarna ga je naar Cerulean City om tegen Misty te vechten. Het patroon (als je niet bekend bent met Pokémon) is vrij standaard gedurende de rest van het spel. Terwijl je verder gaat, kom je het beruchte Team Rocket tegen - en het verbaast je dat ze niets goeds van plan zijn. Binnenkort zul je hun hol vinden en door enkele eenvoudige puzzels navigeren terwijl je met hun ondergeschikten vecht. De verhaallijn verschilt niet veel van de andere Pokémon-spellen, met een eenvoudige benadering van de plot, zodat je je meer kunt concentreren op de leuke en informele gameplay.

Bekijk onze gids voor het overzetten van Pokemon naar Nintendo Switch.

Image
Image

Gameplay: terloops verslavend

Zoals je zou verwachten, verschilt de gameplay niet zo veel van eerdere Pokémon-games. De basis is simpel: verken de kaarten, benader Pokémon die je wilt vangen, vecht tegen trainers met behulp van een turn-based systeem en versla gymleiders. Deze dingen zullen vergelijkbaar zijn met oudere Pokémon-spellen, maar Let's Go heeft wel een paar wijzigingen aangebracht. In eerdere Pokémon-spellen was je aan het verkennen en kwamen wilde Pokémon voor je uit het gras opduiken, waardoor je gedwongen werd om te vechten. Dit is niet langer een monteur in Let's Go, Pikachu! In plaats van te vechten tegen wilde Pokémon, vang je ze in Let's Go. Deze nieuwe gameplay-mechanica komt van Pokémon Go en omvat het gebruik van de bewegingsbedieningen van de Switch en het kantelen van het scherm om de bewegingen van een Pokémon te volgen. Je gooit een Pokéball naar de Pokémon die je probeert te vangen, en als je het goed timet, vang je hem.

Een nieuwe gameplay-monteur komt van Pokémon Go en omvat het gebruik van de bewegingsbedieningen van de Switch en het kantelen van het scherm om de bewegingen van een Pokémon te volgen.

De tweede grote verandering die Nintendo in Let's Go heeft aangebracht, is hoe je groep Pokémon een level omhoog gaat. In oudere Pokémon-spellen zouden alleen de Pokémon die zouden vechten ervaringspunten krijgen (tenzij je een item met de naam Exp. Deel). Met Let's Go zullen alle Pokémon die je in je groep hebt (je kunt er in totaal zes hebben) ervaring opdoen in je gevechten, zelfs als ze niet vechten. Dit helpt enorm bij de evenwichtsproblemen die oudere games hadden, waarbij situaties worden vermeden waarin de ene Pokémon alle niveaus zou behalen terwijl anderen moeite zouden hebben om een level omhoog te gaan.

De gameplay is misschien te casual voor sommige gamers, maar we dachten dat eenvoud deel uitmaakte van het plezier en de schoonheid van Let's Go, Pikachu! Je bent uren bezig met het achtervolgen van verschillende Pokémon en probeert ze allemaal te vangen. De game nodigt je ook uit om te praten met de mensen die je ontmoet terwijl je reist. Je vindt een man in een kledingwinkel die je een Pikachu-outfit geeft. Op dezelfde manier kun je in de Poké Centers meestal minstens één persoon vinden die zijn speciale Pokémon wil ruilen voor een van jou.

Over het algemeen is de moeilijkheidsgraad in het spel minimaal. Voor het eerste derde deel van het spel kunnen de meeste gevechten worden gewonnen door simpelweg Pikachu te gebruiken (of Eevee, als je de Let's Go, Eevee!-versie van het spel hebt gekocht). Het spel wordt echter geleidelijk moeilijker naarmate je langer speelt. In de latere stadia is er wat meer strategie nodig tijdens gevechten, aangezien rivaliserende trainers meerdere krachtige Pokémon zullen hebben.

Bekijk onze gids voor de beste offline multiplayer-games.

Image
Image

Graphics: Herinnerend maar fris

De graphics doen goed hun best om terug te keren naar de oude stijl Pokémon-spellen, terwijl ze worden overgezet naar een soepele 3D-wereld. Elk level is ontworpen met vierkante tegels, wat mooi aansluit bij de oude pixelstijl van de originele Pokémon-spellen. De kleuren zijn helder en rijk, wat de dingen een kinderlijk gevoel geeft. De modellen van de Pokémon zelf zijn hetzelfde weergegeven als in Pokémon Go, met een mollige ronding in hun vormen. Ze hebben dezelfde schattige charme als de originelen, en het is moeilijk om niet minstens één Pokémon te vinden om van te houden.

De game voegt ook leuke functies toe, zoals het kunnen aankleden van je Pikachu in een outfit die bij je karakter past. Je kunt Pikachu dekken in een stijlvol ogend overhemd met een hoed en pak, tot een Team Rocket-uniform. Je kunt het warenhuis in Celadon City bezoeken om accessoires zoals zonnebrillen, strikjes en bloemen voor het haar van je Pikachu te kopen. Als je genoeg hebt verdiend, kun je zelfs investeren in een kostbare kroon om je Pikachu het koninklijke aanzien te geven.

Image
Image

Geschikt voor kinderen: voor alle leeftijden, nieuwe fans en oud

Pokémon-spellen zijn al jaren aantrekkelijk voor een brede leeftijdsgroep. Degenen onder ons van in de twintig en dertig kunnen zich herinneren dat we in onze tienerjaren Pokémon speelden. De nostalgie is een van de geweldige dingen van Let's Go. Het is de volgende fase in de Pokémon-serie, waarbij het merk groeit en het nieuwe elementen geeft die oude fans kunnen waarderen en waar nieuwe spelers dol op kunnen zijn.

Het informele karakter van het spel zal erg aantrekkelijk zijn voor kinderen. Er is net genoeg uitdaging om andere trainers te verslaan zonder het plezier van het verzamelen van schattige wezens te verminderen. Alles aan dit spel is geschikt voor de leeftijd. Het heeft feelgood-momenten, een positieve houding en terwijl er wordt gevochten, raakt niemand echt gewond. De slechteriken zijn niet eens zo slecht. Laten we gaan, Pikachu! is een spel ontworpen voor alle leeftijden, nieuwe of oude spelers.

Image
Image

Prijs: Een beetje duur

De enige vangst voor Let's Go, Pikachu! is waarschijnlijk de prijs. Helaas, zoals bij de meeste grote Switch-releases, heeft de game nog steeds de adviesprijs en kost $ 60. Je kunt het misschien in de uitverkoop vinden voor bijna $ 45, maar dat kan nog steeds veel zijn om te betalen voor een nieuw spel. Voor een kind kan dit een geweldig cadeau zijn om te geven voor een verjaardag of vakantie, aangezien ze gemakkelijk vijftig uur of meer aan gameplay kunnen vinden in Let's Go. Voor een volwassene kan het echter de moeite waard zijn om te wachten tot de titel in de uitverkoop komt, of om hem gebruikt te proberen te kopen. We raden dit alleen aan omdat het spel zo casual is dat het de interesse van een volwassene misschien niet zo lang vasthoudt als dat van een kind, waardoor de verhouding tussen gameplay en dollar niet zo de moeite waard is. Dat gezegd hebbende, Lets Go was zo leuk dat we van plan zijn er nog een keer naar terug te keren, gewoon om te zien hoeveel Pokémon we kunnen vangen.

Image
Image

Competitie: Andere Pokémon-opties

Natuurlijk, als je nog nooit eerder Pokémon hebt gespeeld en van Let's Go, Pikachu! je moet de andere Pokémon-spellen op de New Nintendo 3DS en oudere handhelds eens bekijken. Als je genoten hebt van het vastleggen van Let's Go, probeer dan Pokémon Go te downloaden. Eind 2019 gaat Nintendo ook Pokémon Sword en Pokémon Shield voor de Switch uitbrengen. Het lijkt erop dat Sword and Shield niet zo casual zal zijn als Let's Go, met meer strategische kansen en intensere gevechten, wat een andere optie biedt voor gamers die op zoek zijn naar iets competitiever dan wat Let's Go te bieden heeft.

Informeel, leuk en de moeite waard

Laten we gaan, Pikachu! is een briljant ontworpen spel dat spreekt over het idee dat soms simpel beter is. Het is geschikt voor iedereen, van een zesjarige die dol is op het verzamelen van wezens, tot een veertigjarige die gewoon wil ontstressen door een leuk spel te spelen. We raden Let's Go, Pikachu aan! voor alle gamers die op zoek zijn naar luchtige en informele gameplay.

Specs

  • Productnaam Let's Go, Pikachu!/Let's Go, Eevee!
  • Prijs $60.00
  • Beschikbare platforms Nintendo Switch

Aanbevolen: