Hoe een afzender in Gmail te deblokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe een afzender in Gmail te deblokkeren
Hoe een afzender in Gmail te deblokkeren
Anonim

Gmail biedt twee manieren om ongewenste e-mail van specifieke afzenders te blokkeren: een filter en de Google Block-optie in de e-mail zelf. Als je de blokkering van een e-mailadres in Gmail voor een filter wilt opheffen, verwijder je dat e-mailadres uit het filter dat je hebt gemaakt om de blokkering in te stellen. Als het filter meerdere e-mailadressen bevat en u andere e-mailadressen of domeinen in het filter wilt blijven blokkeren, bewerkt u het filter om alleen de e-mailadressen te verwijderen die u wilt deblokkeren en behoudt u de anderen om ze te blijven blokkeren. Nadat het filter is bijgewerkt, verschijnen nieuwe e-mails van de adressen die uit het filter zijn verwijderd in uw map Inbox.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de desktopversie van Gmail die toegankelijk is via een webbrowser.

Zoek het filter om te deblokkeren

Gmail verwijdert een e-mailadres of domein uit je lijst met geblokkeerde adressen via de pagina Filters en geblokkeerde adressen in de instellingen. De eerste stap is om het filter te vinden dat e-mails verwijdert.

  1. Selecteer Instellingen (het pictogram tandwiel) en kies vervolgens Bekijk alle instellingen.

    Image
    Image
  2. Ga naar de Filters en geblokkeerde adressen tab.

    Image
    Image
  3. In De volgende filters worden toegepast op alle inkomende e-mail sectie, zoek het filter dat u wilt bewerken of verwijderen. De naam of het adres is vetgedrukt.

    Image
    Image

Bewerk het filter

Nadat je het filter hebt gevonden dat het e-mailadres blokkeert, moet je beslissen of je het wilt verwijderen (waardoor de actie voor deze e-mails wordt gestopt) of dat je het wilt bewerken om een e-mailadres te verwijderen (om alleen berichten van dat adres te deblokkeren).

  1. Selecteer naast het filter Bewerken om de filterdetails te openen.

    Image
    Image
  2. In het From veld, verwijder alleen de adressen die gedeblokkeerd moeten worden. Elk adres dat nog in het filter staat, blijft geblokkeerd.

    Om te stoppen met het blokkeren van alle e-mailadressen die in het filter worden vermeld, slaat u de rest van deze stappen over en gaat u naar het volgende gedeelte, Het hele filter verwijderen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Kies hoe Gmail omgaat met e-mails die het filter opvangt, kies bijvoorbeeld Delete it om e-mail van geblokkeerde afzenders te verwijderen. Selecteer vervolgens Update filter om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Verwijder het hele filter

Als u het filter volledig wilt verwijderen en alle e-mailadressen in het veld Van wilt deblokkeren, verwijdert u het filter.

  1. Keer terug naar de Filters en geblokkeerde adressen tab in de instellingen.
  2. Zoek het filter dat e-mails blokkeert en selecteer delete.

    Image
    Image
  3. Selecteer OK om het verwijderen te bevestigen.

    Image
    Image

Deblokkeer een geblokkeerd adres

Als je de Gmail-blokkeringsfunctie gebruikt om afzenders van hun berichten te blokkeren, is het proces om ze te deblokkeren iets anders en eenvoudiger.

  1. Selecteer het tandwielpictogram Instellingen en kies vervolgens Alle instellingen bekijken.

    Image
    Image
  2. Op de Instellingen pagina, selecteer de Filters en geblokkeerde adressen tab.

    Image
    Image
  3. Onderaan de pagina is een sectie voor geblokkeerde adressen. Dit zijn de adressen die u automatisch naar Spam hebt gefilterd met de functie Blokkeren.

    Image
    Image
  4. Zoek het adres dat u wilt deblokkeren en selecteer Deblokkeren.

    Image
    Image
  5. Selecteer Unblock om te bevestigen dat je het adres wilt deblokkeren en alle toekomstige e-mail naar je Postvak IN wilt sturen.

    Image
    Image
  6. Alle toekomstige e-mail van het niet-geblokkeerde adres wordt weergegeven in uw normale Postvak IN, tenzij er een ander filter is dat het ergens anders naartoe leidt.

Kan het e-mailadres niet deblokkeren?

Het verwijderen van een e-mailadres uit het filter dat deze e-mails blokkeert - of het verwijderen van het filter - is de beste manier om te voorkomen dat e-mails worden geblokkeerd. Als u daarna echter geen e-mails in uw Inbox-map van die afzender ontvangt, zijn er een paar dingen die u kunt doen

Zorg ervoor dat er geen ander filter is

Er is een kans dat de e-mail die je hebt gedeblokkeerd, wordt geblokkeerd of omgeleid door een ander filter. Zoek naar dat adres op de pagina Filters en geblokkeerde adressen in de instellingen. Er kan een ander filter worden ingesteld om die e-mails automatisch naar een andere map te verplaatsen. In dat geval kunt u dat filter bewerken of verwijderen om ervoor te zorgen dat die berichten naar uw Inbox-map gaan.

Misschien is het echt spam

Als je de e-mails via dit filter naar de prullenbak zou sturen, zijn dat misschien niet de e-mails die je wilt. Dus als de berichten niet naar je Inbox-map gaan nadat je het filter hebt verwijderd, markeert Gmail deze berichten mogelijk als spam.

  1. Open de Spam map. Als je aangepaste Gmail-mappen hebt, zoek dan naar de map Spam in de sectie More.
  2. Open de e-mail die geen spam is.
  3. Selecteer in de banner bovenaan het bericht Meld geen spam om het bericht naar de Inbox te verplaatsen.

    Als de banner niet verschijnt, zoek dan naar het Spam label bovenaan het bericht (naast het onderwerp). Selecteer de X om het label te verwijderen en het bericht terug te sturen naar de Inbox.

    Image
    Image
  4. Het bericht, en anderen die het leuk vinden, zullen vanaf nu in je Postvak IN verschijnen.

Bottom Line

Safelisting (meestal een Whitelist genoemd, maar de moderne term is Safelist) is een andere manier om ervoor te zorgen dat uw e-mails in de map Inbox worden afgeleverd door dat e-mailadres op een veilige lijst te plaatsen, zodat Gmail deze e-mails niet langer als spam markeert. Zolang je geen filter hebt dat de e-mails naar de Prullenbak of naar een andere map stuurt, zal safelisting de e-mails deblokkeren.

Meer om over na te denken voordat u de blokkering opheft

Wees voorzichtig bij het verwijderen van Gmail-filters die meer dan één e-mailadres bevatten, maar vooral als het filter een heel domein blokkeert. Domeinen bevatten veel e-mailadressen en potentiële e-mails. Als u bijvoorbeeld het @spamsite.org-domein blokkeert omdat het spam verzendt - en u wilt die e-mails blijven blokkeren - verwijder dan niet het hele filter, want dan wordt het hele domein gedeblokkeerd.

Als je alle e-mailadressen in een filter wilt deblokkeren, bewerk het filter dan niet om de Delete it optie te verwijderen. Filters moeten een instelling hebben ingeschakeld en er verschijnt een foutmelding wanneer alle opties zijn verwijderd. Het is het beste om het hele filter te verwijderen om het automatisch verwijderen van e-mails te stoppen.

Aanbevolen: