Hoe nieuwe technologie de streamingsnelheid kan beïnvloeden

Inhoudsopgave:

Hoe nieuwe technologie de streamingsnelheid kan beïnvloeden
Hoe nieuwe technologie de streamingsnelheid kan beïnvloeden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • AV1 biedt makers een open-source codec die geen roy alty's of dure licenties hoeft te kopen.
  • AV1 heeft tweemaal de compressie-efficiëntie als AVC/h.264, de huidige primaire codec die online videoservices gebruiken.
  • AV1 gebruikt minder bandbreedte dan h.264 en is toegankelijker voor uitgevers en makers van inhoud dankzij de open-source oorsprong.
Image
Image

Synaptics heeft onlangs een nieuwe groep high-performance chips aangekondigd voor slimme video-apparaten die "next-generation" AV1-videodecodering zullen bieden, waarvan het beweert dat het een vereiste zal zijn om inhoud te bekijken op sites zoals Netflix en YouTube in de toekomst.

Velen van ons gebruiken Netflix en YouTube als vervanging voor de kabeltelevisiepakketten die we ooit op onze televisies hadden aangesloten. Nu online-inhoud een handelsartikel wordt, betekent dit dat we manieren moeten vinden om de toegang tot die inhoud te verbeteren. Een van de grootste verbeteringen hiervoor zou kunnen komen met de AV1-codec.

"De volgende generatie codecs zoals AV1, die een gemiddelde reductie van 60% in bandbreedte bieden ten opzichte van h.264, zijn van cruciaal belang voor de toekomstige duurzaamheid van videodistributie", vertelde Steven Tripsas, hoofd oplossingsarchitectuur bij Zype, ons via e-mail.

De grondbeginselen van codecs

Een van de grootste problemen met het online delen van video's komt momenteel in de vorm van de codec die wordt gebruikt om inhoud naar gebruikers te streamen.

Een codec bestaat uit twee hoofdonderdelen: de encoder en de decoder. De encoder ha alt de brongegevens uit de video en comprimeert deze, waardoor deze kleiner wordt en daarom gemakkelijker te delen via internet. Hoe beter de encoder een bestand kan comprimeren, hoe sneller dat bestand over het web kan worden gestreamd.

Het andere deel van de codec, de decoder, is verantwoordelijk voor het decomprimeren van het bestand en het weer zichtbaar maken ervan. De twee delen van de codec werken samen en beide zijn nodig om het proces te laten slagen.

Codecs van de volgende generatie, zoals AV1… zijn cruciaal voor de toekomstige duurzaamheid van videodistributie.

Al jaren loopt een codec met de naam AVC/h.264 voorop in online videostreaming, met video's van hogere kwaliteit die gebruikmaken van een andere codec genaamd HEVC (High Efficiency Video Coding), of h.265.

Hoewel AVC/h.264 de afgelopen jaren prima heeft gewerkt voor video, zegt Mozilla dat het gebruik van de codec ertoe heeft geleid dat sites, makers van inhoud en zelfs browserbedrijven worden gedwongen tientallen of zelfs honderden te betalen van miljoenen dollars aan roy alty's.

Met HEVC kunnen we die kosten zien verdubbelen of zelfs verdrievoudigen, vooral omdat de MPEG verschillende patenten en licenties biedt, afhankelijk van hoe de codec wordt gebruikt.

Een vrijere toekomst voor videostreaming

Met AV1 wordt de noodzaak om je zorgen te maken over roy alty's en dergelijke volledig uit de vergelijking gehaald. In plaats van speciale licenties te vereisen die kleine lettertjes bevatten, is AV1 een stukje open source-technologie, wat betekent dat het vrij beschikbaar is voor het publiek.

Dit maakt AV1 een veel sterkere concurrent voor webgebaseerde video, aangezien browserbedrijven, applicatieontwikkelaars en zelfs makers van inhoud zich geen zorgen hoeven te maken over dure licenties of roy alty's die op elk moment kunnen veranderen.

Image
Image

De codec zelf wordt ontwikkeld door een groep genaamd AOM, of AOMedia, die bestaat uit technologieleiders zoals Amazon, Netflix, Mozilla, Google, Cisco en meer. AV1 is al beschikbaar op sommige sites en apps, waaronder YouTube, hoewel het waarschijnlijk wat langer zal duren voordat we wijdverbreid gebruik van de codec zien.

"AV1 bevindt zich nog in de beginfase en hoewel het wordt gebruikt door streamingdiensten zoals Netflix en Google, zal het voorlopig niet op elk apparaat beschikbaar zijn." Eric Florence van SecurityTech vertelde Lifewire via e-mail. Hij merkte ook op dat bedrijven zoals Google er al op aandringen dat AV1 een verplichte codec wordt in nieuwere Android TV-apparaten, om een bredere acceptatie te garanderen.

Uiteindelijk betekent de vooruitgang die AV1 met zich meebrengt en het ontbreken van roy alty's en licenties dat online videostreaming niet alleen betaalbaarder zal zijn voor grote bedrijven, maar ook betaalbaarder zal zijn voor zowel makers van inhoud als gebruikers.

Er is een kleine kans dat gebruikers hun streaminghardware moeten upgraden, maar experts zeggen dat we ons daar op dit moment geen zorgen over hoeven te maken.

Aanbevolen: