Hoe Android op Ford uw privacy kan beïnvloeden

Inhoudsopgave:

Hoe Android op Ford uw privacy kan beïnvloeden
Hoe Android op Ford uw privacy kan beïnvloeden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Auto's van Ford en Lincoln zullen vanaf 2023 Android gebruiken voor hun info- en entertainmentsystemen.
  • Google levert cloudservices voor Ford.
  • Experts denken dat Google dit zal gebruiken als een andere manier om toegang te krijgen tot uw gegevens.
Image
Image

Als Ford-auto's op Android gaan draaien, kan Google een andere manier hebben om naar onze gegevens te kijken, zeggen experts.

Ford en Google hebben een samenwerkingsgroep gevormd met de naam Team Upshift om Android in 2023 naar Ford-voertuigen te brengen en aan toekomstige updates te werken. Op basis van de blogpost van Ford over het partnerschap, klinkt het alsof Google de taken van het besturingssysteem van Ford overneemt, waardoor de Ford-ingenieurs aan "unieke Ford- en Lincoln-klantinnovaties" kunnen werken." Het is handig voor gebruikers en voor Ford, maar er zijn twee problemen. De ene is Android-beveiliging en de andere is Google zelf.

"Google zal waarschijnlijk proberen de gegevens te verzilveren die het van chauffeurs krijgt", vertelde Paul Bischoff, privacyadvocaat bij Comparitech, via e-mail aan Lifewire. "Alleen al de integratie van Google Maps is een enorme schat aan waardevolle gegevens die Google kan gebruiken om de locaties van chauffeurs, verkeersomstandigheden en zelfs met wie ze reizen te volgen. Deze gegevens worden op hun beurt gebruikt voor advertenties."

Gemak versus veiligheid

Android gebruiken om de niet-rijdende delen van een auto te laten draaien is handig voor Ford omdat de autofabrikant het min of meer gewoon kan laten vallen.

"Technologie is vaak gemakkelijker aan te schaffen dan te ontwikkelen", vertelde auto-expert Melanie Musson van AutoInsurance.org via e-mail aan Lifewire, "en Ford heeft besloten te stoppen met het financieren van hun ontwikkeling van slimme functies en in plaats daarvan te betalen voor Android en Google-technologie."

Het is ook handig voor chauffeurs. Als je Android gewend bent en/of regelmatig de apps van Google gebruikt, dan zul je het infotainmentsysteem van Ford bekend voorkomen.

Maar dit gemak heeft een prijs.

Ford-eigenaren kunnen verwachten dat ze akkoord moeten gaan met de gebruikelijke Google-gegevensverzameling…

Ten eerste moeten gebruikers voorzichtig zijn met de apps die ze in hun auto toestaan. Je telefoon is al een schat aan gegevens, klaar om te worden gedolven door gewetenloze app-makers. Android-apps bevatten, net als iOS-apps, trackers die allerlei soorten gegevens terugsturen naar de ontwikkelaar of naar externe bedrijven die app-makers betalen om trackingcode in hun apps te plaatsen.

Auto's zijn qua privacy waarschijnlijk niet slechter dan je telefoon, maar gezien ons vermogen om privacyrisico's te negeren wanneer ze gemak worden geboden, zullen ze waarschijnlijk ook niet veel beter zijn.

"Het probleem met sommige apps van derden is dat de gebruiker misschien niet weet welke informatie de app verzamelt en gebruikt", zegt Musson.

Het Google-probleem

En dan is er nog Google zelf. Net als Facebook draait het advertentiebedrijf van Google op de informatie die het over zijn gebruikers kan verzamelen. En een auto is een rijke ader, met locatiegegevens, entertainmentkeuzes, enzovoort. Ford zal ook Google gebruiken als cloudprovider.

Image
Image

"Een van de aangeprezen voordelen van deze joint venture is dat het systeem rijgegevens zal opslaan om de rijervaring te verbeteren en Ford te helpen betere functies te ontwikkelen om aan de behoeften van de klant te voldoen", legt Musson uit. "Google mag geen toegang hebben tot deze informatie, ook al is deze opgeslagen in hun cloudservice. Het probleem is dat zodra informatie is opgeslagen, deze wel toegankelijk is."

Het enige dat nodig is, is een onopgemerkte wijziging van de softwarelicentieovereenkomst, en uw gegevens zijn eerlijk spel.

"Bij Google draait het allemaal om het verzamelen van gegevens van gebruikers", vertelde Chris Hauk van de consumentenprivacygroep Pixel Privacy aan Lifewire via e-mail, "dus Ford-eigenaren moeten verwachten dat ze akkoord gaan met de gebruikelijke Google-gegevensverzameling om toegang te krijgen tot het volledige gebruik van hun infotainmentsystemen."

Aanbevolen: