Hoe de macOS Mail Auto-Complete-lijst op te ruimen

Inhoudsopgave:

Hoe de macOS Mail Auto-Complete-lijst op te ruimen
Hoe de macOS Mail Auto-Complete-lijst op te ruimen
Anonim

Wat te weten

  • Open Mail en selecteer Window in de menubalk. Kies Vorige ontvangers.
  • Selecteer het item of de items die u wilt verwijderen. Kies Verwijderen uit lijst.
  • Verwijder een e-mailadres op een visitekaartje rechtstreeks uit Contacts.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de lijst met automatisch aanvullen van macOS Mail opschont in macOS Catalina (10.15) via OS X Mountain Lion (10.8).

De lijst voor automatisch aanvullen opschonen in MacOS Mail

De Apple macOS Mail-applicatie heeft een goed geheugen als het gaat om het terughalen van de mensen die je in het verleden hebt gemaild. Het geheugen is zo goed dat Mail nooit een e-mailadres vergeet. Je moet het handmatig verwijderen.

Je kunt het e-mailadres van één persoon verwijderen of alle oude adressen die je niet langer nodig hebt verwijderen door meerdere adressen tegelijk te selecteren in de lijst met automatisch aanvullen.

Om de automatisch aangevulde lijst met adressen van eerdere ontvangers in macOS Mail op te schonen:

  1. Open Mail op je Mac door op het Mail icoon in het Dock te klikken.

    Image
    Image
  2. Selecteer Window in de menubalk van Mail en kies Vorige ontvangers in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Klik in het venster Vorige ontvangers op de kop Laatst gebruikt zodat de adressen worden gesorteerd met de minst recent gebruikte bovenaan. Als de lijst veel vermeldingen van enkele jaren geleden bevat, kunt u ze veilig per jaar verwijderen, ofwel omdat u geen contact meer met die persoon opneemt of omdat die persoon een nieuwer e-mailadres gebruikt. U kunt ook sorteren op naam of e-mailadres.

    Image
    Image
  4. Als u een groep oude vermeldingen wilt selecteren, klikt u op de eerste vermelding en vervolgens op Shift+ klik om ze allemaal te markeren. Bekijk de lijst. Als je een of meer items in de groep ziet die je niet wilt verwijderen, Command+ Shift individuele adressen om de markering ongedaan te maken.
  5. Klik op Verwijderen uit lijst om alle gemarkeerde oude vermeldingen te verwijderen.

    Image
    Image

Om een groep gemarkeerde items te deselecteren, Option+ klik op een van hen, waardoor alle items worden gedeselecteerd, behalve het item dat u kiest- klik op.

Een enkel oud adres verwijderen

Als u niet op groothandelsniveau wilt werken, kunt u naar specifieke personen zoeken met behulp van het zoekvak bovenaan de Vorige ontvangersscherm. Voer de naam van een persoon in en zie meteen alle e-mailadressen die Mail voor die persoon heeft opgeslagen, samen met de datums waarop u ze voor het laatst hebt gebruikt. Afhankelijk van de laatste gebruiksdatum, kunt u mogelijk alle e-mailadressen behalve het meest recente e-mailadres van die persoon veilig verwijderen.

Als je een e-mailadres hebt ingevoerd op een contactkaart voor iemand in de Contacts app, kun je het adres niet verwijderen in de Vorige ontvangersscherm. U moet deze van de contactkaart verwijderen.

Aanbevolen: