Hoe verwijder je een voettekst in Google Docs

Inhoudsopgave:

Hoe verwijder je een voettekst in Google Docs
Hoe verwijder je een voettekst in Google Docs
Anonim

Wat u moet weten

  • Bureaublad: dubbelklik op het kop- of voettekstgedeelte. Ga naar Opties > Verwijder voettekst of Verwijder koptekst.
  • Mobiel: gebruik het menu met drie stippen rechtsboven om Afdruklay-out te kiezen, tik op de knop Bewerken, selecteer de kop- of voettekst en wis deze.

Dit artikel beschrijft hoe u kop- en voetteksten in Google Documenten kunt verwijderen vanaf een desktop en de mobiele app.

Hoe een kop- of voettekst te verwijderen

Verwijderen houdt in dat u dat gedeelte van het document opent en de verwijderoptie gebruikt. De website van Google Documenten en de mobiele app gaan hier op verschillende manieren mee om.

Van de website

Op de website kun je kop- en voetteksten in een paar snelle stappen verwijderen.

  1. Zoek de pagina met de kop- of voettekst die u wilt verwijderen. Als het op elke pagina hetzelfde is, kies er dan gewoon een.
  2. Dubbelklik op de kop- of voettekstsectie.
  3. Gebruik het Options menu aan de rechterkant om Remove header of Remove footer te selecteren.

    Image
    Image

Vanuit de app

Het verwijderen van kop- en voetteksten in de mobiele app van Google Documenten is net zo eenvoudig als op een desktop.

  1. Met het document geopend, gebruik het menu met drie stippen rechtsboven om Afdruklay-out. te kiezen

  2. Tik onderaan op de knop Bewerken.
  3. Selecteer de kop- of voettekst die u wilt verwijderen en wis deze. Als het een afbeelding is, kun je erop tikken om de verwijderoptie te vinden.

    Image
    Image
  4. Tik op het vinkje linksboven om op te slaan.

Tips om te onthouden

Er zijn een paar manieren waarop Google Documenten omgaat met kop- en voetteksten, dus het is belangrijk om te weten wat er in elke omstandigheid zal gebeuren om verwarring te voorkomen: u kunt de eerste pagina van het document een andere kop- of voettekst hebben dan de andere pagina's, en u kunt een andere koptekst/voettekst instellen voor oneven en even pagina's.

Dit is wat u moet weten:

  • Als de eerste pagina van het document een andere kop-/voettekst gebruikt dan de andere pagina's (d.w.z. het vakje Andere eerste pagina is aangevinkt), wordt het verwijderen niet verwijderd het van de andere pagina's.
  • Op dezelfde manier, als de eerste pagina een unieke kop- of voettekst gebruikt, zal het verwijderen van de tweede pagina (of derde, vierde, etc.) deze ook van alle andere pagina's verwijderen (exclusief de eerste pagina).
  • Als de Andere oneven & even optie is gekozen, zal het verwijderen van een kop- of voettekst deze alleen uit die reeks verwijderen. Als de voetteksten voor de eerste zes pagina's bijvoorbeeld 1, Red, 3,zijn Red, 5 en Red , het verwijderen van de voettekst 3 zal wis de andere nummers maar behoud de kleuren.

Aanbevolen: