Heeft de iPad een simkaart? En hoe verwijder ik het?

Inhoudsopgave:

Heeft de iPad een simkaart? En hoe verwijder ik het?
Heeft de iPad een simkaart? En hoe verwijder ik het?
Anonim

Alleen iPad-modellen die dataconnectiviteit via mobiele netwerken ondersteunen, hebben een simkaart nodig. Met een Subscriber Identity Module-kaart, die de identiteit van het gekoppelde account verifieert, kan de iPad communiceren met zendmasten om verbinding te maken met internet.

Deze simkaart is vrijwel dezelfde als de simkaart die in veel smartphones wordt aangetroffen. In het verleden waren simkaarten vaak gekoppeld aan een bepaalde vervoerder. Als gevolg hiervan waren sommige iPads aan een specifieke provider vergrendeld door een simkaart die niet werkte met andere providers, tenzij de iPad gejailbreakt is.

Wat is de Apple-simkaart? En heb ik er een?

Als je denkt dat het onhandig was om elke simkaart aan een specifiek telecombedrijf te koppelen en elke iPad aan dat bedrijf te vergrendelen, ben je niet de enige. Apple heeft een universele simkaart ontwikkeld waarmee de iPad met elke ondersteunde provider kan worden gebruikt.

Misschien is de beste eigenschap van de Apple SIM-kaart dat het goedkopere data-abonnementen mogelijk maakt wanneer je internationaal reist. In plaats van je iPad op slot te doen wanneer je een internationale reis maakt, kun je je aanmelden bij een internationale koerier.

De Apple-simkaart debuteerde in de iPad Air 2 en iPad Mini 3. Hij wordt ondersteund in de iPad Mini 4, de originele iPad Pro en nieuwere modellen.

Waarom zou ik mijn simkaart willen verwijderen of vervangen?

De meest voorkomende reden voor het vervangen van een simkaart is om de iPad te upgraden naar een nieuwer model op hetzelfde mobiele netwerk. De simkaart bevat alle informatie die de iPad nodig heeft voor uw mobiele account. Er kan ook een vervangende simkaart worden verzonden als wordt aangenomen dat de originele simkaart beschadigd of beschadigd is.

De simkaart eruit halen en er weer in doen wordt soms gebruikt om vreemd gedrag met de iPad op te lossen, met name gedrag gerelateerd aan internet, zoals het vastlopen van de iPad bij het openen van een webpagina in de Safari-browser.

Hoe verwijder en vervang ik mijn simkaart?

Image
Image

Als je iPad geen simkaarthouder heeft, is het een model met alleen wifi dat geen verbinding kan maken met mobiele datanetwerken.

De sleuf voor de simkaart in de iPad bevindt zich aan de zijkant, richting de bovenkant van de iPad. De bovenkant van de iPad is de kant met de camera. Op iPads met een Home-knop kun je zien dat je de iPad in de goede richting houdt als de Home-knop zich onderaan het scherm bevindt.

IPads worden geleverd met een hulpmiddel voor het verwijderen van de simkaart. Deze tool is naast instructies voor de iPad bevestigd aan een kleine kartonnen doos. Als je geen tool voor het verwijderen van de simkaart hebt, kun je een paperclip gebruiken om hetzelfde doel te bereiken.

Als u de simkaart wilt verwijderen, zoekt u het kleine gaatje naast de simkaartsleuf. Gebruik het gereedschap voor het verwijderen van de simkaart of een paperclip om het uiteinde van het gereedschap in het kleine gaatje te drukken. De simkaartlade wordt uitgeworpen, zodat u de simkaart kunt verwijderen en de lege lade of een vervangende simkaart terug in de iPad kunt schuiven.

Een diagram van de simkaartsleuven is verkrijgbaar bij Apple Support.

Aanbevolen: