Verwijder Gmail-berichten uit verzonden e-mail, maar bewaar een kopie in alle e-mail

Inhoudsopgave:

Verwijder Gmail-berichten uit verzonden e-mail, maar bewaar een kopie in alle e-mail
Verwijder Gmail-berichten uit verzonden e-mail, maar bewaar een kopie in alle e-mail
Anonim

Wat te weten

  • Sleep het bericht van Sent Mail naar een andere Gmail-map.
  • Het bericht zal uit de map Verzonden zijn, maar nog steeds in de andere map worden gevonden. U kunt zoeken op Alle berichten om het te vinden.

In Gmail is er een manier om e-mail uit de map Verzonden te verwijderen terwijl gearchiveerde kopieën in de map Alle e-mail blijven. Het is echter niet mogelijk om dit te doen vanuit de Gmail-webinterface. In plaats daarvan moet u verbinding maken met uw Gmail-account vanaf een andere e-mailclient via Internet Mail Access Protocol (IMAP).

Hoe een bericht uit verzonden e-mail te verwijderen, maar een gearchiveerde kopie in Gmail te bewaren

Om een e-mail die je hebt verzonden uit de map Verzonden e-mail van Gmail te verwijderen terwijl je nog steeds een kopie bewaart onder Alle e-mail, sleep je het bericht van Verzonden e-mail naar een andere Gmail-map. U kunt dit bijvoorbeeld doen als u uw Gmail-account koppelt aan Microsoft Outlook.

Image
Image

De volgende keer dat u uw e-mail controleert vanuit de Gmail-webinterface, zal het bericht uit uw map Verzonden zijn, maar u kunt het nog steeds in de andere map vinden. U kunt dan in Alle e-mail zoeken om het in de toekomst te vinden.

Image
Image

Waarom zou u een e-mail uit verzonden e-mail verwijderen, maar een gearchiveerde kopie bewaren?

Als je een bericht archiveert in Gmail, wordt het uit je inbox verwijderd en wordt er een kopie bewaard in de map Alle berichten, zodat je het later kunt raadplegen. De enige manier om een bericht uit je Outbox te verwijderen, is door het te verwijderen, waardoor het ook uit Alle e-mail wordt verwijderd. Als u het bericht in de Gmail-webinterface onder Verzonden e-mail verwijdert, wordt het naar de map Prullenbak verplaatst en verdwijnt het uiteindelijk, zelfs als u het eerder had gearchiveerd.

Deze tijdelijke oplossing kan van pas komen in specifieke situaties. Als u bijvoorbeeld een zakelijke Gmail-account gebruikt die door een beheerder is geconfigureerd om items van Verzonden e-mail na een bepaalde tijd automatisch te verwijderen, wilt u wellicht een gearchiveerde kopie van uw correspondentie bewaren.

Als je dit doet met een Gmail-account dat v alt onder een specifiek beleid voor het ontdekken van documenten of het bewaren van gegevens, kun je in strijd zijn met het beleid van je bedrijf of zelfs met de wet. Neem contact op met uw systeembeheerder voordat u automatische opschoningsmechanismen omzeilt.

Aanbevolen: