Hoe een Booleaanse zoekopdracht uit te voeren in Google

Inhoudsopgave:

Hoe een Booleaanse zoekopdracht uit te voeren in Google
Hoe een Booleaanse zoekopdracht uit te voeren in Google
Anonim

Wat te weten

  • AND: zoekt op all de zoektermen die u opgeeft, bijv. zoek Amazon AND Rainforestvoor websites die beide termen bevatten.
  • OR: Zoekt naar een of andere term, bijv. zoek how to draw OR paint als je resultaten wilt op een van beide term maar niet noodzakelijk beide.
  • Groepeer woorden in een zin met aanhalingstekens, zoek bijvoorbeeld "worstkoekjes" voor resultaten die alleen de woorden samen bevatten.

Dit artikel legt uit hoe u een Booleaanse zoekopdracht uitvoert in Google. Booleaanse zoekopdrachten specificeren wat u wilt vinden en of u het specifieker (met EN) of minder specifiek (met OF) wilt maken.

EN Booleaanse operator

Gebruik de AND-operator in Google om te zoeken naar alle zoektermen die u opgeeft. Het gebruik van AND zorgt ervoor dat het onderwerp dat u onderzoekt, het onderwerp is dat u in de zoekresultaten krijgt.

Image
Image

Zoeken naar Amazon op Google levert bijvoorbeeld waarschijnlijk resultaten op met betrekking tot Amazon.com, zoals de startpagina van de site, het Twitter-account, Amazon Prime-informatie en items die te koop zijn op Amazon.com.

Als je informatie wilt over het Amazone-regenwoud, kan een zoekopdracht naar Amazon-regenwoud resultaten opleveren over Amazon.com of het woord Amazon in het algemeen. Gebruik de AND-operator om ervoor te zorgen dat elk zoekresultaat zowel Amazon als regenwoud bevat.

Image
Image

Voorbeelden van de AND-operator zijn:

  • Amazon EN regenwoud
  • worst EN koekjes
  • beste EN hogeschool EN steden

In elk van deze voorbeelden bevatten zoekresultaten webpagina's met alle termen verbonden door de Booleaanse operator AND.

Een Booleaanse operator moet in hoofdletters zijn, want zo begrijpt Google dat het een zoekoperator is en geen gewoon woord. Wees voorzichtig bij het typen van de zoekoperator; het maakt een verschil in de zoekresultaten.

OR Booleaanse operator

Google gebruikt de OR-operator om te zoeken naar een term of een andere term. Een artikel kan beide woorden bevatten, maar hoeft niet beide te bevatten. Dit werkt meestal goed als je twee vergelijkbare woorden of onderwerpen gebruikt waarover je meer wilt weten.

Bij een zoekopdracht naar how to draw OR paint, vertelt de OR-operator Google dat het niet uitmaakt welk woord wordt gebruikt, omdat je informatie over beide wilt hebben..

Image
Image

Om de verschillen tussen de OR- en AND-operatoren te zien, vergelijkt u de resultaten van het tekenen van OF schilderen met het tekenen van EN schilderen. Aangezien OR Google de vrijheid geeft om meer inhoud weer te geven (omdat beide woorden kunnen worden gebruikt), zijn er meer resultaten dan wanneer AND wordt gebruikt om de zoekopdracht te beperken tot beide woorden.

Het afbreekteken (|) kan worden gebruikt in plaats van OR. Het afbreekteken is het teken dat is gekoppeld aan de backslash-toets ().

Voorbeelden van de OR-operator zijn:

  • hoe te tekenen OF te schilderen
  • hoe teken je | verf
  • oer- OF paleorecepten
  • rode OF gele driehoek

Combineer Booleaanse zoekopdrachten en gebruik exacte zinnen

Als je zoekt naar een zin in plaats van een enkel woord, groepeer je de woorden tussen aanhalingstekens. Zoek bijvoorbeeld naar "worstkoekjes" (inclusief de aanhalingstekens) om alleen resultaten weer te geven voor woordgroepen die de woorden samen bevatten, zonder iets ertussen. Het negeert zinnen als worst en kaaskoekjes.

Een zoekopdracht naar "worstkoekjes" | "kaassaus" geeft resultaten voor beide exacte woordgroepen, dus u vindt artikelen over kaassaus en artikelen over worstkoekjes.

Als u zoekt naar een woordgroep of meer dan één trefwoord, gebruikt u, naast het gebruik van een Booleaanse operator, haakjes. Typ recepten jus (worst | biscuit) om jusrecepten voor worst of koekjes te zoeken. Om recepten of recensies voor worstkoekjes te zoeken, combineert u de exacte zin met citaten en zoekt u op "worstkoekje" (recept | recensie)

Als je paleo-worstrecepten wilt met kaas, typ dan (met aanhalingstekens) "paleorecept" (worst EN kaas).

Image
Image

Booleaanse operatoren zijn hoofdlettergevoelig

Google geeft misschien niet om hoofdletters of kleine letters in zoektermen, maar Booleaanse zoekopdrachten zijn hoofdlettergevoelig. Om een Booleaanse operator te laten werken, moet deze in hoofdletters zijn.

Een zoekopdracht naar freeware voor Windows OF Mac geeft bijvoorbeeld andere resultaten dan een zoekopdracht naar freeware voor Windows of Mac.

Aanbevolen: